Vandoorne: GP2 trijumf gura me prema McLarenu i Formuli 1 (anketa)

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Stoffel Vandoorne, McLaren

Stoffel Vandoorne, McLaren

McLarenov junior Stoffel Vandoorne vjeruje da ga njegove sjajne performanse u GP2 seriji ove sezone guraju u prvi plan kao potencijalnog vozača McLarenove ekipe. Vandoorne (23) vodi u poretku GP2 serije, i to sa 70 bodova prednosti. Osvojio je 4 pobjede i 8 podija – tome je dodao rekordnih 6 “pole positiona” u prvih 10 utrka.

“Ne mogu mnogo više uraditi u ovom trenutku. Dajem sve od sebe u svakoj utrci, svakim kvalifikacijama, svakom treningu – svaki put kada sjednem u auto. To me gura u najbolju poziciju za budućnost,” rekao je mladi Belgijanac.

Fernando Alonso i Jenson Button trenutno čine vozačku postavu McLarena, ali postoji mnogo medijskih špekulacija oko postave za 2016. Puno se priča o Buttonovom odlasku u mirovinu.
Naravno da u redu stoji i Kevin Magnussen koji ima i godinu iskustva u F1, ali Vandoorne je spreman uskočiti kada stigne poziv.

“Testirao sam F1 auto prošle godine sa McLarenom i prošlo je vrlo dobro. Vozio sam auto u Austriji ranije ovog mjeseca i sve je bilo sjajno – nažalost kišilo je ujutro i izgubili smo neko vrijeme, ali popodne je bila vrlo dobra serija bez ikakvih problema. Dakle da, osjećam se spremnim.”

Za sada, Vandoorne inzistira da je njegov primarni fokus pobjeda i naslov u GP2 seriji. Ostaje u stalnom kontaktu sa McLarenovim trkačim direktorom Ericom Boullierom i McLarenovim šefom Ronom Dennisom. Puno vremena provodi i u momčadskom F1 simulatoru.

“To je vrlo dobar način učenja za mene. Biti dio McLarenovog vozačkog programa – zaista pomaže u pripremi vozača za idući korak. Rad u simulatoru i bliski rad sa inženjerima je sjajna škola za mene.”

Svjestan je, svejedno, da unatoč jakim vezama s McLarenom, nema garancije da će osigurati mjesto u F1 sljedeće sezone.

“Znamo da je sport veoma kompetitivan u ovom trenutku, čak i ako osvojim GP2 naslov ove godine – nema jamstva da ću biti u F1 sljedeće godine. Stvarno dajem sve od sebe i guram veoma jako prema tome. Nadam se da će se to dogoditi dogodine.”

Tko će iduće sezone voziti za McLaren? (možete izabrati 2 vozača)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Vandoorne dominira ove sezone u GP2, rastura konkurenciju, do Silverstonea je imao sve pole positione i sve pobjede u feature utrkama (Sirotkin je zaustavio oba niza), ali je i dalje na svima bio na podiju, a ni u sprint utrkama nije loš, 3/5 utrka na podiju. Nažalost, na gridu nema puno mjesta pa ni ovakvo fenomenalni rezultati ne garantiraju mjesto u F1. Zadnja tri GP2 prvaka (Valsecchi, Leimer i palmer) nisu dobili mjesto, nadam se da se ta tradicija neće nastaviti, ali realno, u nekoj boljoj momčadi nema mjesta za Stoffela.

    Što se tiče McLarenove postave, mislim da se neće mijenjati, Alonso ima dvogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja na još jednu godinu (2+1), a Button ako se ne varam 1+1. Dennis je izjavio da Button ostaje i osobno mislim da mu se može vjerovati jer je McLaren Hondi u ovakvoj situaciji pametnije imati dva iskusna vozača za što brži/bolji razvoj i napredak.


    0
    0

    0
  2. Marros Prikaži

    Mislim, da će oba ovogodišnja vozača ostati i 2016. Mislim da to i zaslužuju. Ali ako iduće godine neće biti rezultata onda postoji velika mogučnost da će bar jedan od njih završiti karijeru (ako se uzme u obzir koliko dugo su več u f1).


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.