Mercedesov Esteban Ocon se nada kako će se njegova budućnost u F1 riješiti „vrlo brzo“

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 7 komentara

Mercedesov rezervni vozač Esteban Ocon nada se kako će njegova budućnost biti sređena „vrlo, vrlo brzo“ u pokušaju da se vrati u Formulu 1 iduće sezone.

Ocon je izgubio svoje mjesto u Racing Pointu nakon što je bivšu Force Indiu preuzeo konzorcij predvođen Lawrenceom Strollom, čiji se sin Lance, dotadašnji vozač Williamsa, pridružio Sergiu Perezu u Racing Pointu.

Mercedesov šef Toto Wolff je bio jasan kako očekuje da Ocon dobije mjesto u Formuli 1 za 2020., iako nije jasno u kojoj momčadi.

Ocon je rekao kako može „samo biti opušten“ dok njegov menadžment i Wolff rade na tome da mu pronađu mjesto za narednu sezonu.

„Naš cilj, ne samo moj, je vratiti se u bolid što je prije moguće.

Trenutno moj cijeli menadžment, uključujući i Tota, radi na tome da dobijem mjesto u F1 za narednu sezonu te mislim da su razgovori već krenuli.

Mislim [da bi potvrda planova] što je prije moguće bila odlična. To bi bilo najbolje. Nadam se da će se moja budućnost srediti jako, jako brzo.

Vjerujem u ljude oko mene da će obaviti dobar posao i to je jedino što mogu napraviti.“

– Esteban Ocon

Posudba Ocona Renaultu je bila jedna od Mercedesovih opcija prije neočekivanog prelaska Daniela Ricciarda iz Red Bulla u tu francusku momčad.

To znači da njegova neposredna budućnost nije limitirana samo na momčadi koje imaju Mercedesove motore, što bi trebalo povećati Oconove šanse.

Mercedes ima opciju da nastavi s partnerstvom Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa u svojoj momčadi za iduću godinu.

Ocon bi se morao boriti s Perez/Stroll dvojcem za povratak u Racing Point, dok Williams (druga momčad s Mercedesovim motorima), trenutno ima Georgea Russella i Roberta Kubicu, kao i trenutno vodećeg u Formuli 2 Nicholasa Latifija na raspolaganju.

Nakon što se obvezao za ulogu Mercedesovog rezervnog vozača za ovu sezonu i rada na simulatoru, Ocon kaže kako mu je „jedini cilj“ da se vrati na F1 grid još bolji.

„Obavili smo dobar posao u ovih godinu dana. Mislim da ono što smo odradili u simulatoru, moj dolazak na utrke s dobrim informacijama, je pomoglo momčadi da obavi [ovako] dobar posao.

To im pomaže dosta u poslu, tako da to ide dobro.

Biti dio ove fantastične momčadi, uvijek naučite puno stvari. Znanje koje oni imaju je neprocjenjivo.

Pobjeđuju od početka hibridne ere tako da imaju jako, jako puno znanja. I naravno biti dio te momčadi, kad se vratim bit ću spremniji i kompletniji kao vozač.

Biti dio ove momčadi je odlična prilika.“

– Esteban Ocon

Odgovor

7 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Raskini sa Mercedesom i Totom i idi u RB umjesto Gaslya, da gledamo opet neki pičvajz sa Maxonjom ?



    21
    21

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Samo ti cekaj vučka da ti rijesi mjesto. Zato sto ti petlrtle vire iz njegovog guznog otvora i jesi zavrsio tu gdje jesi sada. Da nije toliko limitiran mercedesom, vjerujem da bi i ove sezone bio na gridu . No kao sto sam prije rekao , zbog svih izjava nije mi ga zao ni malo.



    7
    5

    2
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Mislim da bi za mercedes bio bolji izbor od Bottasa. Ne kao wingman već kao brži i bolji vozač. Bottas se čini kao demotiviran.



    2
    0

    2
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Dobijanje bodova na super licenci putem treninga ne ide u korist Oconu, sve mi izgleda da se bogati trude ugurati svoje pulene u sport, a pri tome mislim na Latfija i Mazepina koji pucaju na mjesto u Williamsu.
    Raskidon ugovora, mozda bi se mogao natjecati za mjesto u Toro Rossu, RedBullu(je je uzimaju iz svoje akademije ali Ocon jr bolji realno za 2 koplja od bilo kojega pulena iz RBa, izuzev Maxa) Haas, Renault…



    2
    1

    1
  5. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Prve 3 trke Bottas vozi perfektno i svako malo Ocon na ekranima,danas Bottas vozi ocajno,a ovog nigdje nema, sta to znaci?
    Znaci da Bottas igra dobro drugog vozaca pa ga netreba mijenjati, logično!??



    1
    1

    0
  6. F1puls
    siljo Prikaži

    Da je pametan otisao bi iz Mercedesa. Jel Wollfova politika ga samo koći. Ne želi riskirati s njime umjesto botasa a ako ga pošalje iz mercedesa moga bi mu kasnije stvarati probleme.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.