Verstappen: Ekipe ne bi smjele krojiti pravila

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Red Bullov Max Verstappen kaže da ekipe ne bi smjele sudjelovati u krojenju pravila jer imaju previše interesa u tome, te da Formuli 1 treba “jedan čovjek” koji će se pobrinuti za to.

Kao što smo pisali, F1 je odgodila objavu pravila za 2021. godinu, a očekuje se da bi novi termin mogao biti u listopadu.

“Znate kako je – svi pregovaraju za sebe. Mercedes je, naravno, vrlo sretan s trenutnim pravilnikom.”

– Max Verstappen

“Po njihovom mišljenju ne treba se puno toga mijenjati. Ekipe koje trenutno nisu tako dobre – oni žele različite pravilnike, ali oni možda imaju i manje snažan glas u cijeloj situaciji.”

“Ako ste kupac Ferrarijevih motora onda ste na njihovoj strani, ako ste kupac Mercedesovih – onda ste s njima. Toliko je politike iza ovoga… Trebala bi biti samo jedna osoba u FOM-u ili u FIA-i koja kaže – evo ga dečki, to je to!”

“Jedna ekipa će uvijek napraviti malo bolji posao s pravilima nego drugi.”

Kao i uvijek – priča je skrenula na gume.

“Najveći problem nas vozača jest da ne možemo pritiskati dok smo iza nekog jer se gume pregrijavaju, a ne možete se slijediti ni zato jer se gubi previše downforcea.”

“Na kraju krajeva – to su najvažnije stvari na koje moramo obratiti pažnju jer je to bitno za publiku. Na određenim stazama možete ići sekundu sporije i nitko vas neće moći proći jer se bolidi ne mogu slijediti.”

“Mi vozači smo 2015. i 2016. rekli da su bolidi prespori, imaju premalo gripa i previše proklizavaju po stazi. Nakon toga smo dobili šire bolide s više downforcea, ali naravno, postoje brojni načini za kreiranje downforcea pa da se možda izgubi malo manje dok se nekog slijedi.”

“Mislim da bismo trebali obratiti pozornost na to. Rušimo neke rekorde tu i tamo, ali na kraju krajeva – mislim da nije u tome cijela poanta.”

“Ako želite ići sve brže i brže onda jednostavno možete staviti robota u bolid. Ali, mora postojati faktor zabave za navijače. Ako se sve uspori za sekundu ili dvije, to je u redu, nije važno ako se možemo slijediti.”

– Max Verstappen

Odgovor

8 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Osim po stoperici, ne bih primjetio ni da su 5s sporiji



    11
    11

    0
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Slazen se s maxom 100% vratit se na nesto kao 07 08 gume i bolide, s novin agregatima posto je ipak v8 v10 samo masta



    4
    4

    0
  3. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Prvi put u zivotu se slazem sa maxom



    14
    14

    0
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    Max baš daje dobre izjave iako je mlad vidi da je ovo većinom krivo postavljeno, F1 treba neovisna grupa stručnjaka koja će skrojiti pravila i to je to. Sve više i više glasova kontra Mercedesa i njihove dominacije, koja je svima sumnjiva postala, valjda su ove godine sa ovim gumama baš prešli svaku mjeru.



    12
    11

    1
  5. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Maxonja komunjara :D



    1
    0

    1
  6. Lotus
    weki66 Prikaži

    Nisam njegov fan(zapravo ne volim ga) ali ima potpuno pravo po tim pitanjima



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.