Brawn: Ne želim komentirati sudačku odluku jer je to pogrešno raditi iz moje pozicije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Ross Brawn je dao svoj rezervirani osvrt na rasplet VN Kanade, te je pojasnio navijačima sudačko razmišljanje:

“Jako cijenim rad sudaca i njihovu profesionalnost i vjerujem da bi oni prvi rekli da ne žele da se utrka odluči kroz kazne.”

“Istovremeno, razumijem koliko je navijačima teško shvatiti zašto vozač na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja nije onaj koji je ciljem prošao prvi.”

“Zbog toga je transparentnost važna kad se dotičemo odluka sudaca, pogotovo u kompleksnom sportu poput Formule 1.”

“Prema tome, bilo bi korisno raditi na nekim rješenjima koja bi dozvolila sucima da objasne svoje odluke navijačima i kako su došli do njih. Rekavši to, dodao bih da ne postoji ništa zlokobno u njihovoj odluci.”

“Možete se složiti s time ili ne, ali nitko od sudaca nema nikakav skriveni motiv i možete biti sigurni u to.”

– Ross Brawn

Brawn nije htio komentirati konkretan incident:

“Shvaćam kako se Vettel osjeća i znam da se Ferrari planira žaliti na odluku. Također znam da suci imaju težak posao i do odluke su morali doći u vrlo kratkom roku.”

“Prema tome, ne želim davati svoje mišljenje jer bi to iz moje pozicije bilo pogrešno.”

– Ross Brawn

Odgovor

7 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nemoj, ali spriječi buduće gluposti i neugodne situacije.



    13
    13

    0
  2. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Bravo Mr.Brawn


    0
    -10

    10
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ma da ništa zlokobno, vrlo transparentno se neki kažnjavaju, a neki ne.



    12
    12

    0
  4. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Gospodine Brawn, upravo bi komentiranje i kritiziranje sudaca i njihovih odluka sa vase strane obzirom na duznost koju obavljate i ugled koji uzivate potaklo suce da se ovakve kazne i odluke vise ne ponavljaju te da se sto vise smanji utjecaj pojedinih lobija, interesa i politike u donosenju takvih odluka. Stanje u F1 kakvo je sad ne pogoduje nikome jer nitko od fanova i gledatelja ne zeli gledati toliko pomaganje i povladjivanje jednoj momcadi i vozacu zbog necijih interesa, sto uzrokuje sve manje gledatelja, sto znaci manje sponzora ili bilo koga tko nosi novac(jer tko zeli sponzorirat se u sportu ili necemu gdje konstantno pada gledanost), sto kao posljedicu donosi sve manje novca, a znamo da se svijet i F1 okrece oko novca. Naravno, ovo sve izreceno vrijedi u slucaju da se stvarno borite za bolje i pravednije utrkivanje te da na vas ne utjecu razni lobiji i interesne skupine. Pa sad, nisam bas vidio da ista cinite po pitanju poboljsanja utrkivanja i F1 opcenito.



    5
    3

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Govorio bi on da nije sam kreirao ovo što danas gledamo. U onom nelegalnom testu guma, upravo je on bio na čelu Mercedesa. I tada je uhvatio FIA-u za j**a i ne pušta…



      3
      3

      0
  5. avalon Prikaži

    brawn se pokazuje ka pravi političar . možda bi se i moglo pronać rješenje koje bi omogućilo sucima da obrazlože svoje odluke navijačima ali …. bi li to moglo bit u stilu našeg oka sokolovog koje npr za neko guranje ili kontakt u kaznenom prostoru jednom zaključi da je to penal , a u drugom skoro identičnom da to nije penal . kod objašnjenja navijačima ima odličnu izvlakušu … snaga intenziteta guranja , kontakta :) :) :) u slučaju seb Vs lewis intenzitet je bija žestok , a u slučaju ricciardo Vs lewis u MC 2016. intenzitet je bija slab . valjda je zbog toga LH u MC proša bez kazne , a u kanadi je seb kažnjen … intezitet ;) super je šta brawn misli da u odlukama sudaca ne postoji ništa zlokobno . max i LH bi se sigurno složili sa ovim pa i bottas zbog jokera dobivenog od whitinga lani ali možda ne bi ocon i fernando koji su u toj trci umisto jokera fasovali kazne . lipo je šta nas ross uvjerava da kod sudaca nema nikakvih skrivenih motova . kako je u ovom slučaju posao sudaca bija težak jer su do odluke trebali doč u vrlo kratkom roku … da , trebalo im je tek 15 % trke tj 10 krugova za odluku . od tih 10 nekih 7 , možda 8 ( govorim na pamet ) LH je bija u DRS – u ili desetinku van DRS – a , zatim je seb prednost “diga” na 2 s ( koju desetu gori ili doli ) p a je odluka “vrlo brzo” donesena . od 3 suca tek je jedan trkač , 2 su članovi moto klubova i suci ( jedan od njih ) u formuli E , F 2 i F 3 . suci bi trebali bit konstatna ekipa npr njih 10ak najbolje ex vozača F 1 jer takvi bi mogli odgovorit na pitanje webbera “Je li itko od ovih sudaca ikad vozio na vrhu poretka Formule 1? ” znali bi i da je točno ono o čemu je govorija ricciardo “Ako se pomakne malo više na lijevo – izvrtjet će se. Ako stane na kočnice na travi – izvrtjet će se također. Nije bilo puno prostora za Lewisa, ali je prostora bilo.” možda bi umisto ove dvojice “nevozača” FIA mogla počet angažirat npr kamionđije koji su prešli u svom poslu 2 – 3 ili više milijuna km pa imaju iskustva …. kompariram dužinu provjere ovih sudaca sa provjerom sudaca nogometa koji koriste VAR … nogometni suci pogledaju snimku minutu , dvi , najduže možda 4 pa iako je tu prisutno bar 7 – 8 ili više igrača donesu odluku . ovde su bila samo 2 “igrača” , a trebalo im je 11 + minuta da se odluče . poštujem suzdržanost brawna ali da može dat svoju procjenu vrlo bi je rado čuja ….



    5
    5

    0
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Charlie je bio taj koji je prošle godine objašnjavao sudačke odluke…i moja reakcija bi uglavnom bila ista.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.