Ricciardo: Mislim da mogu pobijediti Red Bullove

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Daniel Ricciardo vjeruje da u današnjoj utrci može ostati ispred Pierrea Gaslyja i Maxa Verstappena nakon što se na jučerašnjim kvalifikacijama plasirao na 4. startnu poziciju.

Ricciardo je sjajno iskoristio katastrofalne kvalifikacije Bottasa i nesreću Verstappena, te je odradio krug za 0,25s bolje od svog timskog kolege Nice Hulkenberga. Australac će krenuti na mekšim gumama, za razliku od svih vozača ispred njega.

“Mislim da imam šansu, definitivno. Ne znam kako su Red Bullu izgledale simulacije dužih stintova. Ako imamo dobar tempo u utrci – čak i na našem nivou – mislim da možemo ostati ispred. Možete pretjecati, ali ovo nije najlakša staza za to.”

Rezultati VN Kanade
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka

“Ako mogu zadržati dobar tempo i gume zdravima kroz stintove – imamo šansu ostati unutar top 5.”

“Siguran sam da će medium gume nakon par krugova početi dobivati tempo, a soft gubiti, što znači da moramo biti mudri i zaustaviti se u boksu u najboljem mogućem trenutku.”

“Mislim da možemo biti u igri u prvom dijelu utrke. Znam da je Gasly pokraj mene također na soft gumama, ali Valtteri je na mediumu. Početak utrke će biti zabavan.”

Ricciardo je komentirao i svoje jučerašnje kvalifikacije:

“Da ste mi nakon izlaska iz 2. zavoja rekli da ću u cilju biti P4 – stavio bih jako puno novca na okladu da to neće biti slučaj. Prvih par zavoja nije bilo sjajno, u 2. sam malo proklizao i bio sam već desetinku sporiji od prošlog pokušaja. A nisam bio presretan ni tim krugom u Q2.”

“U principu – ostao sam miran i znao sam da mogu složiti dobar krug. Nakon 2. zavoja moj krug je bio čist i bio sam zadovoljan.”

“Odradio sam ono što je trebalo odraditi i bilo je zabavno. Par puta sam bio jako blizu zida. Prvih par zavoja odbacite i ostatak je bio vrlo dobar. Ulične staze znaju biti pomalo lude i mame vas da vozite izvan vlastitih limita.”

– Daniel Ricciardo

Odgovor

6 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Volio bi da je to istina ali nista od toga, osim ako Honda ne eksplodira, a kakvo jr danas stanje prije će Reanult otkazat poslušnost.



    5
    3

    2
  2. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ricci, želim ti da, kako znaš i umiješ, jednog dana budeš prvak! ?



    10
    9

    1
  3. Master_F1 Prikaži

    Renault je slab u race-pace modu. U kvalama budu ispred McLarena, ali u utrci in nema nigdje, Mclaren ih pomete. A za Red Bull da ne govorim.



    2
    0

    2
  4. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Nema teoretske sanse da ostane ispred ijednog Red Bulla , ako na kraju bude unutar 20 sekundi sa njima biti ce dobro!, Max ce ga prestici do 10 kruga utrke ako ne i prije .



    2
    -1

    3
  5. Daniel Ricciardo 3
    Medo Prikaži

    Riki je vozac koji bi se moga kladit i sa hamiltonom….. naravno, kad bi imali iste bolide…



    1
    0

    1
  6. Fia
    Trapgio Prikaži

    Odličan je Riccardo, ali teško da more zadržat oba RB-a


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.