Nico Rosberg: slučajni prvak ili jedan od nadpodcjenjenijih vozača ove generacije?

Izdvojeno / Kolumna

Luka Jurić

Prije 5 godina 5 min 57 komentara

Jordan, James ili Kobe? Messi, Maradona ili Ronaldo? Senna, Schumacher ili Hamilton? Rasprave oko najboljih u povijesti su sveprisutne, pričalo se o košarci, nogometu, Formuli 1 ili bilo kojem drugom sportu. Meni osobno te rasprave nikad nisu imale pretjerano smisla, pogotovo ako se radi o sportašima iz dviju različitih generacija. To pogotovo vrijedi za svijet Formule 1 u kojem se pravila, staze, način vožnje i zahtjevi s kojima se vozači susreću mijenjaju iz godine u godinu. Problemi s kojima se Senna susretao nisu isti problemima s kojima se u modernoj Formuli nosi Hamilton, ali zato on s razvojem tehnologije ima posve nove probleme.

Po meni su uvijek više smisla imale rasprave o najboljim vozačima generacije. U tim se raspravama gotovo nikad ne pojavi Nico Rosberg, unatoč činjenici da je u Mercedesu tijekom sezone pobijedio dvojicu od ranije spomenute trojice koji se najčešće spominju kao najbolji vozači u povijesti Formule 1. Iako ne smatram da je Nico Rosberg najbolji vozač svoje generacije, čvrsto sam uvjeren i nadam se da ću vam uspjeti dokazati da se radi o krajnje podcijenjenom vozaču kojem se često ne odaje priznanje koje je svojom karijerom zaslužio.

Nico Rosberg, sada umirovljeni svjetski prvak u Formuli 1 iz 2016. je sin Kekea Rosberga, još jednog vozača Formule 1 koji je svoju jedinu titulu svjetskog prvaka ostvario 1982. pod stjecajem različitih okolnosti, od kojih su neke bile i tragične (smrt Gillesa Villeneuvea i ozljede Didiera Pironija nakon kojih se više nije mogao utrkivati). Keke Rosberg je tako postao prvak zbog svojih konzistentnih rezultata, zbog čega su ga mnogi počeli nazivati „slučajnim prvakom“, a poneki su taj nadimak onda prenijeli i na njegovog sina Nicu koji je svoju titulu osvojio s pet bodova prednosti u odnosu na Lewisa Hamiltona kojem je nekoliko utrka prije kraja otkazao motor. Hamilton je u tom trenutku bio u vodstvu na VN Malezije te mu je to bilo jedino odustajanje zbog tehničkih problema te sezone, nešto što se Rosbergu nije dogodilo te godine.

Međutim, ono što ljudi zaboravljaju za tu sezonu je činjenica da je Hamilton prosuo dosta bodova na početku sezone s nekoliko jako loših startova – nešto što smo vidjeli i u Australiji ove godine, kao i na početku 2018. S druge strane, Rosberg je iskoristio sve te njegove pogreške te pobijedio na prvih četiri utrke 2016. Nakon kobne VN Španjolske gdje su se dva Mercedesa sudarila, Hamilton je počeo pobjeđivati i sustizati Rosbergovu prednost, ali je Rosberg ostao dovoljno konzistentan da uz Hamiltonovo (ne)sretno odustajanje u Maleziji ostane na vrhu poretka do kraja sezone. Je li Rosberg imao malo sreće? Definitivno, no on je tu priliku iskoristio na najbolji mogući način – što je odlika svakog dobrog prvaka u povijesti Formule 1.

Za gotovo svaku sezonu i svakog prvaka se može naći takav slučaj. Kimi Raikkonen možda ne bi bio prvak 2007. da Hamilton nije imao problem s mjenjačem u zadnjoj utrci sezone. Lewis Hamilton možda ne bi bio prvak 2008. da Briatore i Renault nisu namjestili Alonsu pobjedu u Singapuru te godine, što je uništilo Massinu utrku. Možda Vettel ne bi bio prvak 2010. da Ferrari nije napravio stratešku pogrešku s Alonsom u Abu Dhabiju. To su samo nekoliko velikih „Što ako?“ pitanja koja si možemo postavljati, ali činjenica je da su ova trojica vozača koje sam spomenuo iskoristili priliku koja im je ukazana na najbolji mogući način – otimajući titulu svjetskog prvaka u posljednjoj utrci sezone, a isto je napravio i Nico Rosberg.

Nadalje, kao što sam ranije spomenuo, Rosberg je osim Hamiltona te 2016., također pobijedio i Michaela Schumachera u unutarmomčadskoj borbi tri sezone za redom (2010-2012.). Na tu činjenicu će mnogi reći kako se radi o Schumiju koji se vratio iz mirovine, Schumiju na samom kraju svoje karijere, Schumiju u ranim četrdesetima. Ali tu se i dalje radi o Michaelu Schumacheru, sedmerostrukom svjetskom prvaku, vozaču s rekordnom 91 pobjedom i 155 podija, vozaču koji na jedan ili drugi način završi u gotovo svakom razgovoru o Formuli 1, s razlogom. Dvije od tih tri sezone je Rosberg imao gotovo duplo više bodova od svog sunarodnjaka i momčadskog kolege. Štoviše, tijekom Rosbergove jedanaest godina duge karijere, u unutarmomčadskim dvobojima, Rosberg je izgubio četiri puta. Triput od Lewisa Hamiltona 2013., 2014. i 2015. te sad već davne 2006., kad ga je u njegovoj prvoj sezoni u F1 pobijedio Mark Webber.

Također smatram kako u prilog Rosbergovoj brzini ide forma kakvu je prethodne dvije sezone pokazao njegov nasljednik u Mercedesu – Valtteri Bottas. Iako se trenutno uz pomoć svoje nove brade i zobene kaše kao novog najdražeg obroka prije utrke dobro drži u dvoboju s daleko trofejnijim Hamiltonom, Valtteri je prošle dvije sezone, pogotovo 2018., često bio najsporiji od vozača koji voze za veliku trojku – Mercedes, Ferrari i Red Bull. Što nikako nije bio slučaj s Rosbergom koji je Hamiltona mučio i gurao do granica, a na kraju i pobijedio u svojoj zadnjoj sezoni.

Još jedna činjenica ide Nijemcu u prilog: Nico Rosberg je jedini Hamiltonov momčadski kolega koji ga je tijekom jedne sezone uspio pobijediti u kvalifikacijama (2014.). Iako te godine nije uspio osvojiti titulu, istom činjenicom se ne mogu pohvaliti Jenson Button, Heikki Kovalainen, Valtteri Bottas i Fernando Alonso, kojeg je Hamilton pobijedio u svojoj debitantskoj sezoni 10-7, što uključuje i Hamiltonovih šest pole pozicija naspram Alonsove dvije.

Kao što se i Rosberg senzacionalno povukao iz Formule 1 svega nekoliko dana nakon što je osvojio svoj jedini naslov svjetskog prvaka kako bi mogao otići uživati u obiteljskom životu, i ja ću vas ostaviti, prije nego što krenem u još više detalja, da sami prosudite slažete li se sa svime ovdje rečenim – da je Rosberg uvelike podcijenjen vozač te da je svojom brzinom i kvalitetom zasluženo postao svjetski prvak u Formuli 1.


Odgovor

57 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Odličan članak. Niti jedan prvak nije slučajan – osim Kekea. Taj slučaj ne mogu svariti nikako…. Sva sreća da ima bar jednu pobjedu.



    18
    15

    3
    • drle Prikaži

      keke slučajan? keke je to ’82 napravio u NE dominantnom bolidu. razlog zbog kojeg njegovo osvojeno prvenstvo
      vridi još više :top: jer se te stvari baš i ne dešavaju ;) sljedeći je to napravija prost ’86 a od tada pa do danas…možda još koji slučaj…tako da respekt za te vozače, keketu naklon do poda ;)



      1
      1

      0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Rosberga zove slucajnim prvakom samo onaj tko se nerazumije u ovaj sport ili je totalno subjektivan. Rosberg je pokazao izuzetnu brzinu i bas kako je dobio svoj naslov 2016 prijasnje je gubio jer koliko se ja sjecam u zadnjoj utrci u abu dhabiju mu je krepavao bolid dok sezobu kasinije je imao smjesnih kvarova kao sa pedalama ili volanom ( ni sam nisam siguran sto je bilo) pa nije npr ni startao u utrku. Taj peh koji je imao prve dvije sezone mu se vratio u 3. Hamiltona pobjediti netko ne moze slucajno. Da bi pobjedili Lewisa u birbi za tituli u istom bolidu morate biti jako jako dobar vozac sto Rosberg svakako je. Jedino sto je meni zao, je sto nije ostao jos koju godinu. Mislim da bi samim time prosle 2 sezone bile daleko zanimljivije.



    20
    19

    1
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nema tu slučajnosti..Rosberg je imao nesrecu sta je vozio uz Schumia i Hamiltona i tako nije mozda nikad dosao do punog izrazaja u momcadi..Rosberg je vrh steta sta ga nema.



    16
    16

    0
  4. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    Rosberg svakako zaslužuje i naslov i pohvale,pogotovo sada kad vidimo Bottasa,čak mi se čini da bi sada još lakše došao do još jedne titule,mada je to u domeni slobodne sudijske odlike, jedini prigovor ovom članku zašto je u spominjanju onih najvećih nema najvećeg ?


    0
    -6

    6
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Mozda zato jer nije najveci , ili mozda zato sto Rosberg nije vozio s njime pa ga nespominju? Ahh, mislim da je ovo drugo jer lijepo pise u textu da je pobjedio dvojicu od po mnogima 3 najveca u povjesti sporta. Stoga poveznica su Schum i i Ham zato jer ih je pobjedivao tako da Sena nema sto traziti u textu o Rosbergovim uspjesima naspram timakih kolega….



      6
      6

      0
  5. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Rosberg je dokazao da karakter vozača nema veze s brzinom istog.

    Navijao sam za njega jer je drag i normalan/pristojan kao osoba, a i bio je bolji i brži vozač od Hamiltona u dovoljno navrata da uzme titulu.



    13
    13

    0
  6. lukarak Donator Prikaži

    Imao je srecu da osvoji, tj drugi su imali nesrecu. Ali to nista ne umanjuje jer se to moze reci za jedan lijepi broj naslova u povijesti.



    4
    -6

    10
  7. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Svakako smatram da je podcijenjen u očima nas navijača.

    No ono što je mnoge navijače pa tako i mene zasmetalo je potez da ode u mirovinu nakon što je osvojio. U sportu postoji ona stara, svakom sportu, da je uvijek teže obraniti nego osvojiti. Na neki način onaj koji obrani bilo sportaš, sportašica ili tim uvijek ima to neko mjesto u srcu i povijesti.

    Nico nam jednostavno nije dao da gledamo taj dio a imam osjećaj da ga je puno navijača pa tako i ja prekrižio, usprkos nepobitnoj činjenici da je odličan vozač i zasluženi prvak, baš radi toga.

    My 2 cents.



    7
    5

    2
  8. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Naravno da nije slučajno bia prvak, da je najbolji u generaciji nije, ali prvak je bia sasvim zasluženo :D



    4
    4

    0
  9. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Oprosti autore al u kosarci nema dileme. Vjerojatno najveci sportas svih vremena.



    5
    4

    1
  10. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Nipošto nije slučajni prvak. Ali važi i činjenica da vjerovatno nikada ne bi osvojio titulu da nije bio u TOLIKO dominantnom bolidu.

    (Ovo je napisano velikim slovima čisto da spriječim raspravu o tome da su svi prvaci imali najbolji bolid. Da, vjerovatno jesu skoro svi, ali nikada nije zapamćena ovolika dominacija jedne ekipe.)



    2
    -6

    8
  11. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Odličan vozač, šteta što se povukao, vjerojatno ga je borba s LH previše umorila, ali svoj cilj je ostvario, nisu svi isti.
    Vezano za Hamiltonov kvar u Maleziji, pa i on ih je imao, dešava se, osim toga odmah nakon toga pobijedio je Hamitona u Japanu, u kvalifikacijama i trci, poslije je sve do kraja uredno kontrolirao.
    Napravio je uslugu Hamitonu, ovaj je nakon toga bolji nego ikada.



    10
    10

    0
  12. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …sve stoji…
    ja ću dodati još samo jednu rečenicu:
    …u Mercedesu ništa nije slučajno…



    2
    -2

    4
  13. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Rosberg je bio jedna od onih mladih nada u Formuli 1, a to se vidjelo odmah nakon Bahreina 2006. Imao je ime zbog gore spomenutog oca, imao je talent, a kasnije je to sve opravdao s dva postolja u tada slabasnom Williamsu i dominacijom (ako to mozemo tako nazvati) nad velikim Michaelom Schumacherom. Doduse, mi koji pratimo F1 od vremena kad je Rosberg dosao znamo da Michael nije vozio par sezona te da je njegov povratak bio poprilicno napuhan i slabasan, ali za nekog tko je tada tek poceo gledati F1, pobjeda nekog vozaca nad Schumijem bila je iznimno velika stvar (kao i pobjeda nekog borca nad Conorom Mcgregorom u ufcu – malo tupav primjer, ali shvacate sto zelim reci). Tada dolazi Lewis Hamilton, svjetski prvak i vec tad veliko ime u svijetu formule 1. Zavrsiti sezonu 18 bodova iza Hamiltona s pobjedom vise i dva odustajanja vise bila je velika stvar za Rosberga, a i sasvim dovoljan razlog da se Nijemca shvati kao buduceg svjetskog prvaka. Mercedes pocinje dominirati F1, Hamilton i Rosbergu gadnom su dvoboju do kraja 2016. i Hamilton izlazi kao pobjednik u dva navrata, a i treci bi mu se pripisao da nije bilo Malezije (naravno imao je i Rosberg takvih trenutaka). U svakom slucaju te 3 sezone Mercedesove dominacije i dvoboja Lewis-Nico malo su pokvarile dojam o svjetskom prvaku iz 2016. a sada kad gledamo Bottasa iz 2017. i 2018. pocinjemo shvacati koliko je Nico namucio sad vec peterostrukog svjetskog prvaka. Za razliku od Bottasa, Rosberg je Hamiltona namucio na stazi, a i psihicki izvan nje i barem malo nam uljepsao sezone koje su bile predodredene za veliku dominaciju. Niti jedan naslov nije ne zasluen, a jedino sto zalim jest to sto je odustao nakon sto ga je osvojio.



    5
    4

    1
  14. NoOne Prikaži

    Rosberg je uspio pobijediti SVE (osim Webbera, u članku objašnjeno) velikane F1 u svojoj aktivnoj karijeri. A posebno treba napomenuti trenutno daleko najboljeg vozača F1 Hamiltona, kojeg je Mercedes cijelo vrijeme dok su oboje vozili za Mercedesov tim favorizirao. S obzirom da navijači Rosberga uglavnom omalovažavaju, drago mi je da je netko konačno napisao po mom mišljenju izvrsnu objektivnu kolumnu. Smatram da je uspjeh to veći što je osvojio titulu Mercedesu usprkos, pošto je i te godine Mercedes namjenio titulu velikom Hamiltonu. Pretpostavljam da se morao povući, jer mu u Mercedesu više nije bilo budućnosti, a ostale ekipe osim Ferrarija i Red Bulla u to vrijeme su bile treća liga.



    2
    -3

    5
  15. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Druga violina u momcadi ne postaje prvakom slučajno..



    2
    -4

    6
  16. Nando
    Lux14 Prikaži

    Pohvale za članak. :thumbs:
    Kad stavimo Rosberga u kontekst kako su drugi osvajali prvenstva i kakve je kolege imao, vidimo da ga se nekad poprilično podcjenjuje.



    5
    5

    0
  17. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Rosberg je podcjenjivan od strane određenih grupa koje su omalovažavale Hamiltonove uspjehe. Meni nikada nije bio Hamiltonovoj razini, ali je bio odličan vozač.



    5
    4

    1
  18. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Uzeo je naslov zasluženo, ali isto tako dao je zadnji autom snage za to. Ne mogu ga svrstati u neku skupinu “vrhunskih” šampiona, jer nije branio svoj naslov.

    Danas lize dupe Hamiltonu i priča kojekakve gluposti u svojim analizama, nekako se previše okurazio, što mu ne ide baš u prilog.

    Sve u svemu dobar vozač, ali je živa prskalica, pregorio i to je to, mogu reći šteta.



    5
    0

    5
  19. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Došao, malo duže gledao i pobijedio.
    Neki podbace Maleziju kao svojevrsan osigurač za tu titulu ali i sam Ham je spremio titule na racun tuđih nesreća. Sastavni dio sporta.
    Pokazao je sve sto jedan prvak treba pokazati i ništa mu ne zamjeram momentalni odlazak,njegovo pravo.
    Fali on u F1, sad vidimo koliko je Bottas “jak” pored Ham.



    3
    3

    0
  20. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Pitanja za autora članka:

    1.) Kako su Briatore i Alonso unistili Massinu utrku u Singapuru 2008?

    2.) Kako je Hamilton oteo titulu Massi u zadnjoj trci kad je na istu dosao u bodovnom suficitu? I to tako velikom da su mu bila dovoljna samo 3 boda/peto mjesto?

    3.) Koju Rosbergovu pobjedu posebno pamti? Koja ce postati klasik koji ce se spominjati i prepricavati?

    Kao Sumaherova Spanija 1996, Alonsova Imola 2005, Hamiltonov Silverstone 2008…mozemo i na jednostruke prvake poput Rozberga pa spomenuti Hillovu Suzuku 1994, Villeneuveov Estoril 1996, Raikkonenovu Suzuku 2005…



    7
    -3

    10
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ako ništa, imaš Singapur 2016, gdje je bukvalno deklasirao Hamiltona, a onda i izdržao napade Ricciarda na novim gumama, koji je bio preko sekundu brži u zadnjih 20ak krugova. Imaš također i vikend u Bakuu gdje je odvezao perfektno. Pa svih 9 pobjeda te sezone Rosberga su bile jako impresivne, ove dvije se ističu.



      1
      1

      0
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        Mislim da se toga samo rijetki sjecaju. A da moze u istu recenicu sa ovim koje sam nabrojao cisto sumnjam.

        Sto se tice tvog komentara za utrku u Abu Dabiju, nemoj šifrirane poruke sa pitwalla uzimati zdravo za gotovo. Gube vrijeme? U odnosu na koga? Kako je to bilo kriticno za prvenstvo? Trece mjesto mu je bilo sasvim dovoljno, a Maks je morao u boks svakako.

        Da li bi pitwall morao takve poruke slati Hamiltonu? Alonsu? Vettelu? Maxu?



        2
        1

        1
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Singapur 2016. je tu negdje sa te zadnje 3 utrke koje si nabrojao.

        Od koga je gubio vrijeme? Pa Hamilton je vodio trku i bježao, uostalom Nici je to rečeno jer su ionako Maxa očekivali da ide u box kroz par krugova pa da se bez veze ne riskiraju, ali on je produžio puno više od očekivanog, pa su onda uvidjeli da su puno vremena izgubili, onda je postajalo kritično. Uostalom Nico je odradio preticanje perfektno, ako ništa drugo, za to preticanje u toj situaciji borbe za titulu i za tolika muda da uleti nezrelom i prgavom Maxu Verstappenu sa tolike udaljenosti i sve odradi bez kontakta, je vrh bilo i potez sam od sebe vrijedan titule.



        3
        2

        1
  21. Maurizio Arrivabene
    Firemarshall Donator Prikaži

    Ljudi moraju shvatiti da nema slučajnih prvaka. Svatko tko osvoji naslov, osvojio ga je jer je u ”nečemu” bio bolji od protivnika…da li je to brzina, konstantnost, pozdanost, kaj god..bio je bolji



    4
    3

    1
  22. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Što je sve Lewis Hamilton učinio da Nico Rosberg ne pobjedi u Abu Dhabiju. Sjetimo se.

    Znači, da Nico ima puno veću vrijednost, kada je pobijedio Lewisa Hamiltona, nego što mu se priznaje.
    Lewis je kvalitetniji / kompletniji vozač, i samim tim bolji je od Nice.
    Ali Nico je zanemaren, no to ne znači da mu se trebaju osporiti njegove vozačke vještine i sposobnosti.



    6
    6

    0
    • Daniel Ricciardo
      _bataziv_0809 Prikaži

      Nico i nije pobjedio u Abu Dabiju na trci. A vodeci diktira tempo, ako je Rozberg smatrao da je on spor, uvijek je mogao pokusati sa preticanjem.

      Samo sto isti i nije toliko vican preticanju koliko voznji na celu karavana. U Abu Dabiju ga je pit wall molio da prestigne Verstapena.



      3
      0

      3
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Zatelebao sam….. pogreška…. Lewis je sve učinio da Nico ne osvoji naslov….
        Naravno,…. Lewis je pobjedio u Abu Dhabiju 2016., a Nico je bio drugi u utrci i osvojio naslov.

        Hvala na korekciji.



        1
        1

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Nije istina da ga je pit wall molio, nego su mu isprve rekli da ide oprezno sa ludim Maxom, a onda kad su skontali da gube vrijeme iza njega rekli su mu da je kritično za prvenstvo da ga preteknu. Dobro znamo kakav šampionski potez je odradio poslije te radio poruke, a ovo kasnije sa Hamiltonom i zadržavanjem, teško je isti bolid preteći, a Hamilton je u zadnjem sektoru usporavao, gdje nema mjesta da se napravi neki potez i preticanje, ostalo je vozio na maximumu, tako da Nico nije mogao ništa, par puta je uhvatio DRS, ali predaleko je to bilo za ikakav pokušaj napada u kojem bi prije pretekao, nego se stavio u ranjivu poziciju Sebastiana i Maxa.



        2
        1

        1
  23. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Na sve ovo imam jednostavan odgovor. Sto se tice generacije.

    1. Lewis Hamilton,Fernando Alonso,Sebastian Vettel,Kimi Raikkonnen.

    2.Nico Rosberg,Jenson Button.

    Pod 1 su sampioni,pod 2 su oni koji imaju titulu,ali nece nikad biti kao ovi gore,sto se tice ove generacije. Da mi kazes i da Eriksen,Grosjean ili Kvyat imaju po 1 titulu isto mi je,samo prosjecni vozaci u odnosu na ove gore.



    4
    0

    4
  24. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Potpuno podcijenjen prvak, iako se ne mogu sjetiti neke vrhunske, bozanstvene voznje s njegove strane, pokazao je dovoljno brzine i konzistentnosti da osvoji naslov. Iako je imao dominantan bolid i nesto vise srece, nema bas vozaca koji su osvojili naslov f1, a da nisu imali dominantan ili odlican bolid i ponesto srece. Steta je jedino u tome sto se umirovio nakon sto je osvojio naslov, ali postujem i razumijem njegovu odluku, jer je bilo vidljivo da ga je prepucavanje i “rat” sa hamiltonom skroz iscrpio. Sve u svemu, podcijenjen, ali vraski brz i konzistentan vozac i prvak.



    2
    1

    1
  25. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nije slučajan prvak jer je iskoristio tuđe greške i svoju sreću. Nije ni podcijenjen jer vjerujem da ga većina drži iza Trija Ham-Alo-Vet, a tu mu je i mjesto. Veliku sjenu na svoj uspjeh baca bijegom iz sporta, tu se isto vidi nedostatak “nečega” što top vozači imaju.
    Karakterom jedan od gorih u svojoj generaciji.



    3
    2

    1
    • Lotus
      weki66 Prikaži

      eo na primjer ja to ne vidm tako….on je svoj cilj ostvario,dosao je do naslova prvaka svijeta,pobjedio je u monte carlu….. osvijo je ono sto mu je bio cilj…i sad se posvetio obitelji…..ja mogu samo rec dolje kapa….. pokazao da nije tu samo radi para i slave….
      pravi prvak sa karakterom…


      0
      -1

      1
  26. Lotus
    weki66 Prikaži

    ja se slazem sa tim da je jedan od podcijenjenih vozaca u bliskoj proslosti F1,meni je bio simpa cim je usao u F1,brz i uvijek ko gospodin…puno puta cak i prefin,po meni mu je uvijek falilo one ciste sportske drskosti….da je bilo toga mozda bi imo i koji naslov vise…ali svakako jedan od najboljih vozaca sa samo jednim naslovom…uostalom vidi se po Hamiltonu koliko je sad rasterecen kad nema Nike vise,osvaja i naslove i pobjede bez opterecenja…



    3
    1

    2
  27. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Znam da ću dobit dosta hejta ali ja se ne mogu otet dojmu da mu je naslov poklonjen..



    3
    0

    3
  28. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Jednom smo bas raspravljali o rosbergu i jedan govori kao slucajno je pobjedio i zato je pobjegao jer sigurno nebi opet osvojio prvenstvo pores hamiltona…. e pa sve da je ovo i istina ovo drugo (ja osobno mislim da bi uspio jos jedan put) da nebi opet ustio osvojit prvenstvo…. onda ga jos vise cijenim!! Zamislite koliko je tesko sebi priznat da je netko bolji od tebe i da si uspio samo taj put??? Covjek je gospar… uzeo prvenstvo, uzeo dobar dobae novac, ima mladu lijepu zenu, zahvalio se svima i uziva u zivotu…. kapa do poda Rosberg!!!!



    2
    2

    0
  29. duldul Prikaži

    Michael Air Jordan, Ronaldo Luis Nazario de Lima El Fenomeno (ne onaj dželirani), Lewis Hamilton (što još nema nadimak ne znam)…eto poredak

    Koliko se sjećam Rosberg je za 2016. dobio Hamiltonovu inžinjersku ekipu, a Hamilton je dobio ekipu koju je bolio k…
    Hamilton je možda jedanput odustao na samoj utrci, ali od početka sezone mu se bolid kvario iz vikenda u vikend i konstantno je morao mjenjat dijelove i konstantno je dobivao kazne za poredak na startnoj poziciji (sjećam se da sam dvaput uzeo dobru lovu na Rosberga + 20.999 sec prednosti kad je Ham startao odpozadi).

    Nico Rosberg je za Hamiltona krug zaostatka u kojem god želiš sportu.
    A što se tiče njegovih intervjua, dečko je njinja njanja, njinji njinji njanja. Jedino gore za uši od njega su sportski komentatori sa HTV-a.

    Slučajan prvak? nikako! osim što je slučajno baš on bio u mercedesu a ne Hulkenberg…kužiš :-)

    Forza Ferrari



    2
    -3

    5
  30. x1x1x1 Prikaži

    Naravno da je slučajni prvak,pa slučaj mu je i doneo naslov.Ništa više.Te priče da je simpa,dobar vozač ili čak vrhunski su presmješne kad se u priču ubace jedan Ocon,Ric,Max,pa čak i Kimi.Smješno ga je uopće stavljati u istu rečenicu s navedenima…



    1
    -6

    7
  31. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Odličan tekst. Rosberg sigurno nije slučajni prvak, svoju titulu je zaslušio kao i Hamelton, Vettel, Alonso, Button i svi ostali prvaci formule 1, da je imao malo više sreće mogao je osvojiti titulu godinu prije, ali to je formula 1 i samo pravi vozači nakon poraza se uzdižu jači i odlučniji kako bi osvojili titulu koja će ga uvrstiti među velikane ovog sporta i Rozber je to sigurno pokazao i definitivno zaslužuje da se njegovo ime spominje uz ostale velikene ovog sporta bezobzira što je osvoji samo jednu titulu, a svojom vožnjom i borbenošću je pokazao da ih zaslužuje više od jedne.


    0
    -1

    1
  32. Safety Car
    bulletdodger Donator Prikaži

    To the point. Super članak.



    1
    1

    0
  33. Fernando Alonso
    Tab F1 Prikaži

    Neće biti popularno, ali prije je Kimi slučajni prvak nego Rosberg.
    Rosberg se dokazao kod razviikanih, a možda i nešto kompletnijih, momčadskih kolega.
    Označili su ga kao playboya, a momak je pokazao brzinu od prve utrke.
    Ponekad mi se čini da svi imamo kratko pamćenje kad je on u pitanju. Puno puta je bio brži od Hama, ali to ne znači da je bolji, kompletniji vozač. Samo želim reći da spada u najviši rang vozača generacije jer je vozio sa najbržim u istom bolidu i pobjedio. Ok jednom, ali ipak pobjedio.
    To si neki, koji su po nama navijačima veći od većih, ne mogu upisati u CV…. Zato ima moj respect!
    Čestitke autoru! Odličan članak!



    1
    -1

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.