Brawn: Leclerc je pretjerao, ali to je razumljivo

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 49 komentara

Ross Brawn tvrdi da je Charles Leclerc pretjerao u želji da ispravi pogrešku ekipe iz kvalifikacija, te je loše procijenio trkaću situaciju zbog koje je kasnije morao odustati.

Ferrarijev vozač je u domaću utrku krenuo s 15. pozicije, a tijekom pokušaja pretjecanja Nice Hulkenberga reagirao je impulzivno, udario u zid i izvrtio se.

“Charles je pretjerao i skupo je platio svoju impulzivnost.”

“Njegova je reakcija razumljiva. To je domaća utrka i prvi put je vozio u ekipi koja je pri vrhu poretka. Trebao je to biti poseban trenutak, ali je sve završilo razočaravajuće.”

– Ross Brawn

Leclerc je na povratku do boksa oštetio podnicu zbog čega je morao odustati. Njegov timski kolega je završio na 2. mjestu, ali Brawn ne vjeruje da je to Ferrarijev pravi tempo:

“Bio je ovo težak vikend za Ferrari, iako je završio njihovim najboljim rezultatom godine. Vettelovo drugo mjesto došlo je na kraju, ali on nije imao ključnu ulogu u utrci. Bio je iza Verstappena i zapravo ga nije mogao napasti.”

“To je dobar pokazatelj da je Scuderia tijekom ovog vikenda bila treća najjača momčad. Takvo što smo i očekivali s obzirom na predstavu u Barceloni gdje su se mučili, pogotovo u trećem sektoru staze.”

“Čini se da im ova sezona izmiče iz ruku, ali nije vrijeme za odustajanje nego trebaju naučiti iz svojih pogrešaka ako žele napredovati.”

– Ross Brawn

Odgovor

49 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Lani se zeznuo Vettel u Njemačkoj, Hamilton u Britaniji, Leclerc u Monaku… Domaće utrke su strašan pressing za svakog vozača, kamoli ovako mladog.



    8
    8

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Hehe, to mi je najjače. Hamiltonu je loša sreća drugo mjesto, a Ferrariju DNF naravno. Eh..



      13
      12

      1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Nije se Lewis zeznuo toliko koliko ga je Kimi nabio u 3. krivinu, a vala i Lewis je naredao 5 pobjeda kod kuće, ne može svaka proći da mi ide sve na mlin :D



      7
      5

      2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Nije ga Kimi nabio vec je Lewis sjekao zavoj kao sa sjekirom. Lijepo se vidi na snimci da je Kimi skroz desno uz liniju i da drzi volan skroz u desno i odjednom Lewis sa nekom x putanjom sijece zavoj i svojom zadnjom desnom gumom udara u Kimievu prednju lijevu…



        14
        7

        7
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Kimi je se prekočio, džaba da je puni okrenuo kada je blokirao točak, Lewis mu je taman prostora ostavio da se provuče. Uostalom popio je kaznu, jasno je sve.



        6
        -1

        7
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Necemo o kaznama jer svi znamo kako se i sta kaznjava kad je Mercedes i Hamilton u kombinaciji



        14
        10

        4
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Složio bih se, Lewisu često zna biti progledano kroz prste što bi drugom vozaču bila kazna bez razmišljanja, ali ne pričamo o tome, nego o incidentu Kimija i Lewisa na VN Velike Britanije, a tu je Kimi nabio Lewisa od zada i okrenuo ga i ko god tvrdi drugačije nek pogleda snimku i skine navijačke naočale :chill:



        5
        4

        1
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Leclerc je doveden u situaciju da se zezne, šteta, malo je falilo da prođe, treba pogledati F2 Bahrein, sprint utrku iz 2017., tko nije neka pogleda, osam krugova prije kraja trinaesti, na kraju prvi.



      8
      3

      5
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Bahrain je staza na kojoj možeš pretjecati kako želiš…isto tako strategija sa svježim gumama je ponovljena ove godine i upalila je također.

        Bila je dobra vožnja, ali treba se staviti u perspektivu.



        9
        6

        3
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Vrlo naporno slusat istu pricu.. Jedan odlican nastup i do kad bi ta krava trebala imat mlijeka.. Momak je mlad, brz i nezreo sto mu u ovako slampavom Ferrariju sigurno nece ici u prilog..



        12
        9

        3
  2. idijot Prikaži

    Ništa nije zeznuo. Takvo utrkivanje želimo! To je utrkivanje sa srcem, a ne ova proračunata kruženja stazom.



    15
    9

    6
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ja bi želio da mu preticanje uspije.

      Umijeće je znati prepoznati priliku i od toga razlikovati nepriliku.



      16
      16

      0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        A sta je drugo Lec mogao u Monacu ? Nije imao puno za izgubit, realno P8 bi bila maksimala uz dosta srece…



        3
        1

        2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Realno je mogao doći do petog mjesta, sa boljom strategijom koju je imao zbog starta na medium gumama. Ricciardo je već bio napravio pit stop razmak od vodeće četvorke. Gasly je bio zaglavljen u tom prometu iza Ricciarda. Tako da bi čitava ekipa ispred njega što je startala na soft gumama, zaglavila negdje iza u prometu, dok bi on kasnije nabio dovoljnu prednost na mediumu, da odradi boks i vrati se ispred. Uglavnom, tu strategiju za njega, i sve ostale je poremetio SC, kojeg je upravo on izazavao. Bez njega, vjerovatno bi utrka završila bez SC-a.



        1
        0

        1
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Aleluja, ajde da ne mislim jedino ja tako. Ja sam uživao gledat Verstappena (nisam uopće njegov fan) kako napada Hamiltona na kraju, iako potpuno bespotrebno jer ne može natuć još 5 sec prednosti.



      8
      8

      0
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ima ona Sennina izjava gdje kaže da bi postao prvak, u datom momentu moraš znati kad je prilika da je ideš iskoristit, a kad je bolje da digneš gas i zadržiš poziciju za sljedeću priliku… Čim sam vidjeo gdje on pokušava preticati, znao sam da će biti sranja jer na tom dijelu trebaju 2 vozača koji će ostavit prostor jedan drugom, aaa opet i ako ostave vrlo lahko je okrenut jedan drugog i završit u zidu. Cijenim borbenost i muda, ali ne nepromišljeno.



      3
      2

      1
    • Max Verstappen
      CroBottas Prikaži

      Pa naravno, kamo sreće da je još njih ka Charles… :D



      3
      2

      1
  3. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Ferrari bi trebao suhim zlatom platit, naci bilo koji nacin molit, kumit, i nekako Rossa vrati u momcad….



    3
    1

    2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Danas ne bi pomoglo, šupci vladaju. Tada su mu Todt i ;LCdM čuvali leđa. LCdM je imao stav – ponekad pogrešan ali stav. Što ima Camillieri? Znamo li mi njegov stav o bilo čemu?



      6
      5

      1
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Ross Brawn više ne može napraviti ono što je napravio sa Ferrarijem,nije to samo tako.On je postavio temelje i za današnji Mercedes no to je bilo onda i ne vjerujem da se to može ponoviti….Pa i Schumaher je bio u Brawn GP,pardon već je bio Mercedes pa nije išlo!



      1
      -1

      2
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Svašta vi trabunjate to je tako i kraj priče,svi nešto znaju,pa šta nije i RED BULL dominirao 4 godina i ako se ne varam svi su samo spominjali maga kao što je Adrian Newej pa ako se ne varam on je još u Red Bull i nitko više ni ne spominje njega i zašto je on još u Red Bullu kad su im zadnjih godina loši rezultati….svako malo dođe neke vrijeme nečije dominacije,ali na kraju je uvijek Ferrari tu negdje.


      0
      -6

      6
      • avalon Prikaži

        ne treba pretjerivat . AN se nije baš tako često spominjalo , a da je mačak , mačak je . to teško vide samo “zadrti” navijači jer valjda svi znamo da je PU renaulta bila slabija od mercedesove i ferrarieve pa ipak je zahvaljujući šasiji RB ( tj AN ) u turbo eri stalno među 3 najbolje ekipe . u ovih 5 sezona ( ako “zanemarimo” nedodirljivi mercedes ) u konstruktorskom prvenstvu je rezultat 3 Vs 2 za ferrari sa moćnijom PU od RB . od dolaska AN ( 2005. ) u RB “rezultat” je 7 Vs 7 ;) kad se piše kako je ferrari uvik tu negdje možda se treba prisjetit vrimena kad su 16 sezona čekali konstruktorsku i 21 godinu vozačku titulu . nije problem kad se “desi peh/loša srića” pa McL/LH uzmu titulu jedne ili bljesak pa brawnGP/button uzmu titulu sljedeće sezone ali kad se dogodi da 4 uzastopne uzme RB , a zatim sljedećih 5 , a najvjerovatnije i 6 uzastopno uzme mercedes to je problem . jbš šta je ferrari uvik tu negdje kad evo prolazi i 12. sezona u čekanju . istina , ferrari ima najviše pobjeda ( 236 ) u povjesti F 1 ALI pošto je tu od POČETKA F1 odvozili su i najviše trka … 978 pa ako bi računali postotak to bi bilo negdje 24 % pobjeda . mercedes je odvozija 195 trka , ima 93 pobjede = 48 % pobjeda ;) ferrariu je čak i RB blizu u postotcima .. 22 % pobjeda s obzirom na broj odvoženih trka , McL 21 % , williams 15,6 % . interesantno zar ne ? ispada da je ferrari lošiji od merca , RB i McL su mu jako blizu , a jedino williams nešto više zaostaje . ne može se gledat samo broj pobjeda , a zanemarit u koliko je trka/sezona to ostvareno pa se time “busat u prsa” i pričat kako je ferrari najuspješniji tim F1 ;)



        4
        4

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @avalon ukratko , slažem se sa svime što si napisao



        1
        1

        0
  4. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Bravo Leclerc,napravio si ono što se treba raditi kad se utrkuje,probao si jednom i prošlo je drugi put nije i to su vozači koji se meni sviđaju!Samo nastavi tako bit ćeš ti odličan vozač kroz neko vrijeme,kao i Verstapen.



    3
    0

    3
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Trebao je stati s onim sretno-spretnim potezom protiv Grosjeana i ostavio bi puno bolji dojam te utrke. Ovako je prosuo vjerojatno ne mali broj bodova, a drugog vozača je oštetio i ne vidim šta se u tom pokušaju ima hvaliti. Da ga 10x ponovi sumnjam da bi i u jednom scenariju ispalo dobro za oba vozača.



    5
    5

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Obzirom da je Ricciardo na P5 vozio tri sekunde sporije od Ferrarijevog tempa, Leclerc bi imao cijelu ekipu zgusnutu ispred sebe. To je na Ferrariju bilo da mu jave. A na njemu je bilo da pretječe na kocenju za sikanu iza tunela jer na tom mjestu ima najbolju šansu da ne skrsi sebe i drugog. 78 krugova je imao za izvršiti takvu taktiku i uvjeren sam da bi došao u solidne bodove. Rascasse je bio čista glupost.



      18
      13

      5
  6. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Slažem se , pretjerao, ali RAZUMLJIVO!



    3
    1

    2
  7. Super Aguri
    luke990 Donator Prikaži

    Dobro mu je to za iskustvo. A svakako bih nominirao potez protiv Grosjeana za pretjecanje sezone.



    1
    -1

    2
  8. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …sjećam se Pereza iz doba McLarena…par dobrih pretjecanja pa jedno pretjerano i odustajanje…Monaco i Rascasse ako jednom uspiješ super…dvaput jako, jako teško …Monaco traži inventivnost, Sainz i Grosjean su dokaz toga, no Hulk je uvijek bio tvrd orah a ponavljanje istog ako nije izlaz iz tunela ipak ne prolazi…mladac koji obećava ali natovario si je neko breme koje ne razumijem, moram biti brz,prvi, bolji od seb-a…ne razumijem to…istina nije baš da mu pomažu momčadskim odlukama ili bolje rečeno stanjem u istoj no ovako šteti i sebi i momčadi…Po meni trebao je od početka sezone krenuti drugačije, ovako si je nametnuo pritisak da on mora pobijediti merc…umjesto da malo sačeka i uči…ferrari je najteža momčad za biti njen vozač i dali su mu priliku koja se rijetko pruža…



    5
    5

    0
  9. Lotus
    weki66 Prikaži

    znam da nije vezano za temu…ali prije par dana sam napisao da je po meni J.M. Fangio najbolji svih vremena…..evo i jedan od razloga…. https://www.facebook.com/Formula1/videos/2388727811360742/



    2
    2

    0
  10. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Bedak.. Mogo je bez znoja do p6.. Mozda i FL lovit za extra bod.. Sad svaki put kad ekipa nes uhebe, treba nepromisljeno u utrku pa napravit sranje.. Sj3bat ce i on ekipu sigurno u buducnosti za neke bodove pa nece niko dramit.. U biti, evo vec je uhebo solidne bodove ali svi bruje u gresci ekipe u kvalama kao da je to neko opravdanje..



    9
    4

    5
  11. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Čitam nekakve glasine o Sebovom umirovljenju. Kao zasitio se. Možda da se vrati u RB?. Tamo bi se sigurno komfornije osjećao, a sa napretkom honde vjerujem da bi se borio za naslov.



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.