Vettel: Bolid nije loš kao što se čini

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 26 komentara

Sebastian Vettel je na VN Monaka ostvario zasad najbolji rezultat za Ferrari ove sezone. Ipak, za to drugo mjesto može zahvaliti Maxu Verstappenu i nepromišljenom potezu u boksu kad je uzrokovao puknuće gume Valtteriju Bottasu.

Vettel shvaća da njegov Ferrari nije bio dovoljno brz za pobjedu, ali misli da nisu daleko od Mercedesa kao što ovogodišnji rezultati sugeriraju.

“Vidio sam da je Valtteri bio brži, ali nije postojao način da me prođe jer je naša brzina na pravcu zaista dobra. Sve u svemu – nedostaje nam downforcea, to je mana za koju znamo da je tu.”

– Sebastian Vettel

“Ne mislim da je bolid loš kao što se čini. Rezultati bi tu i tamo trebali biti bolji, ali nam je jako teško uštimati bolid do te mjere da se ponaša dobro.”

“Definitivno smo kompetitivniji kad to uspijemo, ali još uvijek daleko od onog gdje želimo biti. To je ključna lekcija: moramo se fokusirati da u kratkom roku uštimamo bolid u taj uski interval u kojem dobro funkcionira.”

“Gledajući iduće tri, četiri, pet utrka – moramo osigurati da se bolid poboljša, da ima više gripa i da možemo biti brži, zvuči jednostavno.”

Vettel se našalio da Ferrari mora pronaći “tipa za grip” jer je njihov ovogodišnji ključni problem nemogućnost zagrijavanja guma:

“Čini se da se taj tip dobro skriva. Ne znam gdje trenutno, pa ako ga vidite – recite mu da ga tražimo. Ne mislim da ćemo otkriti bilo kakve tajne. Kao i inače – rezultate će dati samo pažnja na detalje i puno marljivog rada.”

Nijemac je preuzeo dio krivice za Ferrarijevu formu ove godine i ponavlja da nije imao najbolje performanse života:

“Kad kritiziram stanje – ne odmičem se od ekipe. Ja sam imao neke teške trenutke ove godine u kojima sam se borio s bolidom. Nisam na onom mjestu gdje se mogu osjećati ugodno i gdje je ugodno tražiti posljednju desetinku iz bolida. Ali, mislim da je to povezano s činjenicom da ne možemo dovući bolid u pravo stanje.”

“Jednom kad se to dogodi onda je osjećaj bolji i možete graditi na tome. No, ne događa se često i radi se o kombinaciji stvari. Mislim da nam općenito fali performansi, a onda bi nam to pomoglo da gume češće bolje funkcioniraju.”

“Mislim da nije tajna sad nakon šest utrka ako kažem da ovogodišnje gume imaju još uži interval u kojeg ih treba postaviti da bi radile kako treba.”

– Sebastian Vettel

Odgovor

26 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Zasada ista prica 5 gp vikenda nakon Melburna i jedino gdje je Ferrari bio konkurentan je Bahrein. Znamo mi svi da bolid nema gripa no meni se cini da RB mic po mic dolazi u ulogu prvog pratitelja Mercedesa a Ferrari tapka na mjestu. Mislim da iz ovog paketa nece blllnikada naci tog (tipa za grip) jer jednostavno mi se cini to losim rijesenjem za ovaj tip guma koji ima usko podrucje radne temp. Mozda da su gume bolje i izdrzljivije mozda bi to bio pun pogodak no ovako nevjerujem da ce ovaj paket Ferrarija imati znacajni napredak osim kojeg bljeska na stazama koje im odgovaraju. Mozda ove godine ciljaju na pobjedu u monzi pa sta bude bude ?



    8
    6

    2
    • Rolex
      petar8 Prikaži

      Moram se složiti s komentarom, nažalost… Problem postoji i čak i mi kao laici znamo da nije lako rješiv, što se nazire i iz Vettelovih izjava, a osobito iz izjave samog Binotta o promašenom konceptu bolida. Najgore od svega je što je bolid loš upravo na onim mjestima gdje bi vozač mogao izvući još onih par stotinki, a to jako loše djeluje na vozačevu psihu. I tu je pozicija Leclerca mnogo komotnija, može biti opušteniji i nije uopće iznenađenje da je ravnopravan Vettelu – jednostavno, on nema zadatak izvući 110% iz bolida, on je vozač za budućnost.



      11
      10

      1
  2. Fox Mulder Prikaži

    Daj fetlu ne kaki više… Sve ove izjave su jedino zato kako navijači ne bi pobjegli glavom bez obzira od ove sezone… Ferrari je katastrofa od glave do repa, niti valja vodstvo niti valja bolid. Još uvijek sam uvjeren da su vozači ok samo poprilično frustrirani i samim tim skloni greškama. Nažalost, svi skupa se moramo okrenut novoj sezoni jer je ova već rezervirana za Mercedes. Šteta za F1 i šteta za sve nas navijače…



    7
    -17

    24
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Drugi bolid na gridu ne valja hmm… ne smijem ništa više napisat na te vaše komentare da mi uredništvo ne obriše komentar :D



      10
      9

      1
      • Fox Mulder Prikaži

        Pa što sam krivo rekao, normalno da ne valja… U Monaku je Verstappen sjebao Bottasa za šesti uzastopni 1-2 za mercedes…? Kada se to zadnji put dogodilo u F1? Mislim da bi svi voljeli gledat borbe nekoliko različitih bolida za pobjede, a ne ovakvu dominaciju…Svaka čast borbama za 10 mjesto, ali bit F1 su titule i naslovi. U odnosu na pobjednički mercedes bolid je smeće. Za par utrka RedBull prestiže Ferrari!



        4
        -8

        12
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Sta si krivo rekao, pocnimo od toga da je ferrari katastrofa, ferrari nije katastorfa nego jednostavno nisu dovoljno dobri kao mercedes koji operiraju na nekoj visoj razini, timovi kao renault i mclaren su katastrofa koji imaju resurse i reputaciju a ne mogu nista, za mclaren kad ude u bodove komentari su i vise nego pozitivni, renault su najbolji u nicemu izgleda…za sad ni u bodovima nisu…..tako da ferrari je jako dobar,ali nisu najbolji… biti drugi niie sramota samo ce jos jace krenit pritiskat….a cinjenica da ce red bull preci ferrari, pa vjerojatno hoce zato sto ce se oni prebacit na sljedecu godinu gdje ce opet pokusat izazvat mercedes vjerojatno i pobjedit u prvenstvu zato sto oni to jedini trenutno i mogu, osim ako honda ne napravi cuda jer redbullova sasija vise nije toliko superiorna hah



        4
        3

        1
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      fox..ti toliko znaš da sam ja ostao bez komentara,a drugo,pa čudi me da te već nisu kontaktirali iz Ferrarija da im baš ti složiš bolid jer eto ljudi ne znaju što rade!Kontaktiraj ih,dobra je to lovica.



      7
      5

      2
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      slažem se



      4
      2

      2
  3. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Da je Gasly malo kvalitetniji vozač, jasno bi bilo da je Red Bull drugi pratioc Mercedesa, Leclerc ima želju al ga očito štopaju, dok Vettel vozi pristojno, al nema onog žara koji se očekuje u Ferrariu. Da je Vettel ka prošle sezone u prvom dijelu uz ovakvog Leclerca(koji je ambiciozniji od Kimia prošle sezone) razlika u bodovima bi bila znatno manjia.Ferrari dovođenjem Charlesa je samo profitira(ove nezgode koje su bile i nije toliko stvar samog Charlesa). O Vettelu ovisi sve, ima klasu, što je neupitno, al dali ima želju….?!



    4
    -13

    17
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ali nije baš ni dobar.



    3
    -3

    6
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ovo je baš nekako deprimirajuća izjava…svi su se pomirili da nema ništa od ove godine…a kad se sjetim prvog tjedna testiranja..



    2
    1

    1
  6. Ferrari
    Zare Prikaži

    Istina, još je i lošiji



    2
    0

    2
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Pa i nije bolid toliko loš. Box Ferrarija je taj koji je na prvi pogled loš. Međutim, već na drugi je, očajan



    3
    3

    0
  8. Super Aguri
    luke990 Donator Prikaži

    Nadamo se da će u Kanadi to i pokazati.



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.