F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Magnussen kažnjen zbog incidenta s Perezom (video)

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kevinu Magnussenu dodano je 5 sekundi vremenske kazne na konačni plasman zbog incidenta u borbi sa Sergiom Perezom. Ova kazna ne mijenja puno toga za Magnussena jer ionako nije bio u bodovima – ovime samo pada s 12. na 14. mjesto.

Incident se dogodio u Nouvelle šikani, odnosno na izlazu iz tunela dok se dvojac borio za 12. mjesto. Perez je na kočenju napao Magnussena i postavio mu se uz bok na ulazu u šikanu, a Danac je istu odlučio skratiti i ostati ispred.

Suci su procijenili kako je Haasov vozač ovdje stekao nedozvoljenu prednost u odnosu na Racing Point Sergija Pereza te su mu dodijelili 5 sekundi vremenske kazne i 1 kazneni bod na superlicenci, njegov prvi u zadnjih godinu dana.

“Bolid 11 [Perez] se pomaknuo na lijevu stranu bolida 20 [Magnussen] u zoni kočenja za zavoj 10 i postavio se potpuno pored njega. Dva su bolida zatim u prvi vrh zavoja ušli jedan pored drugoga i krenuli prema drugom vrhu jedan pored drugog.”

“Vozač bolida 20 je zatim prošao iza rubnika na idućem vrhu zavoju, izbjegavajući dodir s bolidom 11 do kojeg bi došlo da je prešao preko rubnika.”

“Međutim, umjesto da se vrati na stazu što je prije moguće, vozač bolida 20 je pustio volan i također promašio sljedeći vrh zavoja, čime je stvorio dodatnu prečicu koja mu je omogućila da se vrati na stazu ispred bolida 20 [pogreška u službenom izvješću, riječ je o Perezu, tj. bolidu 11, op.a.], umjesto da budu jedan pored drugoga, kako bi i bilo da je prošao iza podignutog rubnika te se vratio što je prije moguće, za što je bilo prostora.”

– službeno objašnjenje sudaca

Perez je utrku završio iza Magnussena, što znači da su ovom kaznom “profitirali” on i Nico Hulkenberg.

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

15 komentara

 1. Pierre Gasly Perica9 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Magnussen ima samo jedan kazneni bod :O  2

  2
 2. Max Verstappen 33 Mario Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ne kužim što je tu trebao napraviti Magnusen? Pa ostavio mu je prostora za ulazak u zavoj,psli ga je Perez prisilio da sječe zavoj ne ostavivši mu prostora. Do toga nebi došlo jedino da ga je Mag pustio prvog da uđe u zavoj ako je to mogao.  3

  3
  • Pierre Gasly LH44 Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

   Perez ga je čisto pretekao, a ovaj je samo produžio, kazna, normalno :chill:   2

   2
   • Pastor Maldonado Pastor Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Nije ga pretekao ako su jedan pored drugog…    4

    0
   • Kimi Raikkonen 7 Ciki-F1 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Ne bih se složio. Perez nije ostavio prostora da uđu u paralelno u zavoj, da je ne bi uspio biti naprijed jer mu naredni zavoj ne daje sansu. Kevin je malo kriv jer je presjekao cijeli zavoj ali to je rezultat ne puštanja prostora od Pereza.


    0

    0
   • Pierre Gasly LH44 Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Pa ni ne možeš ući paralelno u tu krivinu sa užim bolidima, kamoli ovim od 2 metra…
    Inače onaj na unutrašnjoj strani ako je poravnat, a ovaj sječe krivinu, to je kazna. Sjećam se kad je Perez Alonsa 2013. napao na isti način, poravnati do apexa, Alonso samo produžio, poslije crvene zastave ga propustio da ne bi bilo kažnjavanja, ta šikana je specifična i maltene bilo koji divebomb na unutrašnju stranu, ako si poravnat, ovaj s vanjske strane nema šta tražiti, da bude pokrivao.
    Tako da kazna je na mjestu.


    0

    0
  • Vw VRSV546 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

   Po meni se ovo i max hamilton trbalo gledat isto il kazne za oboje ili nista, najpostenije bi bilo nista za oboje   2

   1
   • Kimi Raikkonen 7 Ciki-F1 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Nije bas isto, Max nije dospio ni do polovice ham bolida da bi mu se pustalo prostora. Kev i Per su bili poravnati.    2

    0
   • Max Verstappen 33 Mario Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Dobro onda je Mag dobio kaznu jer nije vratio poziciju inače da nije sjekao bio bi sudar.


    0

    0
   • Pastor Maldonado Pastor Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    U objašnjenju kazne piše da nije trebao predati poziciju, nego se vratiti pored Pereza, gdje je bio i prije kraćenja staze. Što je po meni teško izvodljivo. Trebao je onda malo prikočiti i sačekati Pereza, a onda bi vjerovatno bio sporiji, i svejedno bi izgubio poziciju. Znači oonda je on kažnjen zbog stjecanja prednosti, a ne zbog zadržavanja pozicije. Po toj logici, onda su i Hamilton i Max trebali biti kažnjeni, jer su obojica prošla pravo, i time stekli prednost nad Vettelom. Jer mogao je i Vettel imati šanse za napad da su oni usporili i vratili se na stazu tik ispred Vettela, gdje su i bili prije kraćenja staze…    3

    0
 3. Kimi Raikkonen zoka Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Lecler je sjekao orvu krivinu da pretekne Kimija  2

  0
 4. Honda zekohonda Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  meni ovo nije za kaznu.  2

  0
 5. Niki Lauda wapi Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Problematično je drugo rezanje zavoja, trebao se odmah iza žutog rubnika vratiti paralelno s Perezom…  2

  0
 6. Sergio Perez Ibarac00 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Perezu je ova šikana baš draga. Bilo je interesantno 2013. Buttona je iznenadio, Alonsa natjerao na grešku kao i Magnussena… Dok ga je Kimi na vrijeme zatvorio i došlo je do kontakta.
  Kazna opravdana, K-Mag se iza rubnika nije vratio na stazu nego je opet sjekao zavoj.


  0

  0