Verstappen: Zaslužili smo postolje

Izdvojeno / Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 18 komentara

Red Bullov vozač Max Verstappen je Veliku nagradu Monaka krenuo s treće startne pozicije, a nakon ulaska u boks je dobio jednu poziciju te se do kraja utrke vozio na drugoj poziciji.

Međutim, dok je izlazio iz boksa je došlo do kontakte između njega i Mercedesovog Valtterija Bottasa. Verstappen je za nesigurno puštanje iz boksa dobio kaznu od 5 sekundi i dva boda na super licenci. Do kraja utrke je Verstappen stvarao ogroman pritisak vodećem Lewis Hamiltonu, ali ga nije uspio proći.

Verstappen je svoju utrku prokomentirao za nizozemski Ziggo Sport:

„Znao sam da imam kaznu pa sam pokušao pritiskati. Vozio je jako sporo kako bi sačuvao gume, jer je imao mekše gume i znao je da one ne drže tako dugo.“

„Tako da sam ga pritiskao pa je morao i brže voziti, jer bih ga inače lako napao. U jednom trenutku su se njegove gume stvarno istrošile i primijetio samo kako se na određenim dijelovima staze počinje mučiti.“

„Na tim sam se mjestima pokušavao približiti, samo što nisam nikako imao dobar izlazak iz zavoja.“

„Ustvari sam samo prednje krilo gurao pod njegovu podnicu.“

Nekoliko krugova prije kraja, Verstappen je morao napraviti potez, te je na ulasku u šikanu Nouvelle pokušao proći pokraj Hamiltona. Međutim, došlo je do kontakta, oba vozača su prošla bez oštećenja, a ni poredak se nije promijenio.

„Sve sam već pokušao i nekoliko krugova prije kraja sam pomislio: jednostavno ću kasno kočiti i vidjeti što će od toga biti. Kratko smo se dotaknuli, ali nije bilo štete.“

Nizozemac je razočaran četvrtim mjestom, koje je uslijedilo nakon kazne:

„Šteta.“

„Cijelu utrku smo se zasluženo borili za postolje i bilo smo jako brzi. Stoga je četvrto mjesto šteta. Utrku smo jednostavno dobro odradili.“

Max Verstappen

VN Monaka 2019.
Rezultati 1. slobodnog treninga
Rezultati 2. slobodnog treninga
Rezultati 3. slobodnog treninga
Rezultati kvalifikacija
Rezultati utrke


Odgovor

18 komentara

  1. Renault
    JP Renault Prikaži

    Šteta što nije uzeo postolje, zaslužio je i pobjedu. Nažalost kazna zbog nesigurnog izlaska iz boksa je zaslužena, ali mislim da su suci trebali bolje razmotriti dodir Verstappena i Hamiltona. Verstappen nije bio skroz uz ogradu, ali je počeo kočiti, tako da pomicanje ulijevo više nije bilo moguće. Hamilton je morao vidjeti da mu Verstappen dolazi s unutarnje strane i ostaviti mu prostora, ali nije. Ja mislim da je Hamilton krivac za ovaj dodir i da su ga suci trebali kazniti, jer se ovih godina u F1 kažnjavaju puno nebitnije stvari.



    10
    -3

    13
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Vec sam komentirao prije, ako je magnusen dobio morao je i hamilton, po meni je situacija ista samo sto magnusen je ostavio prostora pa sikao sikanu a hamilton nije, samim time po meni manje fer potez nego od magnusena koji je inace poznat po bezobraznim potezima…



      9
      0

      9
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Hamilton je krivac?
      Max je sa extra kasnim kočenjem sa prednjim krilom jedva došao do zadnjeg kotača Mercedesa i kontakt je jedini razlog zašto je Ham produžio ravno kroz šikanu.
      Kad bi kod takvih ambicioznih pokušaja vozači ostavljali prostora imali bi 100 pretjecanja po utrci i bilo bi nemoguće braniti se.
      Da je smotao ulijevo ni ni Max ne bi završili utrku.
      Sve vam govori da Max nije ni spomenuo to nakon utrke, da je mislio da je Ham trebao biti kažnjen sigurno bi to odmah rekao na team radiju, kao što svi vozači rade.



      9
      1

      8
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Bez veze, zahvaljujući Hamiltonu nije došlo do većeg sudara, Max je osim onoga u boksu još i izletio kod bazena, zašto misliš da je zaslužio pobjedu?
      Da je Bottas ostao drugi tko zna što bi bilo do kraja.



      6
      2

      4
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Pogledajte magnusen perez..



      3
      1

      2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Pogledaj highlightse, Perez je bio skroz poravnat sa Magnussenom možda 20cm iza ako i toliko, Max je bio u najboljem slučaju sa 1/4 bolida kraj Hama ni toliko.
        Neusporedive situacije, nema veze jedno s drugim.



        3
        -2

        5
      • Honda
        Red Bull no1 Prikaži

        Ma gdje ces se raspravljati pa Hamilton je bozanstvo kako on da bude kaznjen.



        9
        -3

        12
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Da magnusen se nije zatvoria na kocenju dok hamilton je, da je hamilton reagirao kao i magnusen bila bi identicna situacija do pocetka zavoja bi bili u najmanju ruku poravnati



        3
        -1

        4
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Hamilton se zbog guma mučio na kočenju,u tom zavoju je Max imao jedinu priliku. Moram priznati da je ipak bilo pre ambiciozno,ali mi je ipak jedan detalj upao u oko. Pogledajte inače putanju ulaska u zavoj a pogledajte u toj situaciji Hamiltonovu putanju,mislim ništa nedopuštenu ali…
        Smetalo mi je njegovo kukanje več nakon par krugova da su mu gume u lošem stanju,koja je to mustra,ali je odličan posao odradio tamo gdje ga se ne može preteči je štedio a tamo di ga se je moglo pun gas,mudro.



        4
        1

        3
      • Pirelli Hypersoft
        Einspritz7 Prikaži

        @Red Bull no1
        A vidim da ima i onih kojima je Verstappen božanstvo .
        Samo što je razlika , Hamilton ima puno razloga da ga se smatra božanstvom , a Verstappen nema ni jedan .
        Kakva kazna za Hamiltona , o čemu pričaš uopće !



        4
        -4

        8
    • Renault
      JP Renault Prikaži

      „Sve sam već pokušao i nekoliko krugova prije kraja sam pomislio: jednostavno ću kasno kočiti i vidjeti što će od toga biti. Kratko smo se dotaknuli, ali nije bilo štete.“

      To kaže Max. Znao je da ima kaznu. Pokušao je, što je prirodno, ali nije uspio. Da je Hamilton baš htio izbjeći dodir, maknuo bi se udesno. Nije se maknuo, što je također prirodno. Obojica su postupili kao pravi vozači utrka.
      U gornjem komentaru sam za dodir okrivio Hamiltona jer sam se stavio u položaj suca koji u dodiru dvaju vozača mora kazniti jednog.
      Mislim da je Max zaslužio pobjedu zato što je nakon SC-a vozio smireno i čekao priliku, tek se na kraju utrke odlučio na riskantan potez. Postupa zrelije.



      6
      2

      4
  2. Red Bull
    Maxi09 Prikaži

    Na temelju čega je Max dobio 2 kaznena boda? Uopće nema logike, jedino tko bi mogao nekakvu kaznu dobit je momčad jer je ona kriva što su ga krivo pustili. Ovako je dobio kaznene bodove, a ništa nije bio kriv. Tko tu koga….



    9
    7

    2
  3. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Vozač dana uz Leclerca!



    4
    0

    4
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ako Max ne komentira kaznu onda je to valjda dovoljno da se zakljuci da i sam misli da je dobro prosa.. A sto se tice incidenta sa Hamom, da je prosa zavoj kako spada, dalo bi se nesto raspravljat ovako se nema o cemu..



    3
    2

    1
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nerazumijem poantu zavoja ako ne gubiš poziciju ako ga prerežeš. barem da je nekakvo blato ili šoder, ako već nemože biti betonski zid. ovo je preloše, kasno se koči pa se produži ravno. prejadno



    3
    2

    1
  6. Lotus
    weki66 Prikaži

    ne volim ni jednog ni drugog…i nikad ih necu volit,ni jednog ni dugog….
    ali nema se tu sta pricat o nekim kaznama…
    LH je bio ispred Max je probo kamikaza potez….nije proslo,i to je to….
    po meni za ovo sa Botasom mora dobit strozu kaznu….



    6
    3

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.