Hubert u foto-finišu uzeo prvu pobjedu u F2!

Formula 2

Luka Kolak

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

Anthoine Hubert je u posljednjim metrima odnio pobjedu u sprint utrci u Monaku. Iza njega se smjestio Louis Deletraz koji je Huberta skoro na kraju i uspio prestići, no ostao kratak za pola bolida. Na zadnju stepenicu postolja popeo se Guanyu Zhou, koji je uspio naposljetku iza sebe zadržati Artema Markelova koji je bio cijelo vrijeme u mjenjaču kineskog vozača.

U bodovima su na kraju završili još Dorian Boccolacci, Sergio Sette Camara, Nyck de Vries te Nikita Mazepin.

Sam start utrke je prošao bez većih incidenata. Hubert je odlično startao te odjurio naprijed, dok je povratnik u F2, Markelov, izgubio svoju poziciju od Zhoua. Aitken je, nakon katastrofalnog kraja jučerašnje utrke, uspio napredovati četiri mjesta na početku.

Nismo dugo trebali čekati na prvi sigurnosni automobil. Calderon je nakon kontakta s Ghiottom pri njegovom optimističnom napadu završila u zidu u zavoju pet, no već idući krug se SC vratio u boks te je utrka nastavljena. Nakon samo četiri kruga, SC je ponovno poslan na stazu. Ovaj put je u zidu završio nesretni Ghiotto nakon što je u najsporijem zavoju otišao preoptimistično s unutarnje strane Raghunathana te obojicu izbacio iz utrke. Incident će biti istražen nakon utrke. Sljedeći koji je završio svoju utrku u Monaku je bio Boschung u Tridentu koji je preko radija javio kako ima problema s motorom.

Giuliano Alesi se izvrtio u Nouvelle šikani nakon što ga je Gelael dvaput u istom krugu udario sa zadnje strane bolida nakon ulaska u zavoj te je na kraju Francuz morao odustati. Gelael je naposljetku dobio kaznu prolaska kroz boks zbog navedenog incidenta.

Deletraz se krajem utrke u potpunosti približio Hubertu, no unatoč dva lock-upa Francuza, nije uspio proći. U konačnici je Hubert napravio malu grešku u posljednjoj šikani te se Deletraz uspio postaviti uz bok Ardenova vozača, no ostao je kratak za 59 tisućinki.

Idući vikend Formule 2 vozi se za mjesec dana u Francuskoj!

Vozač Momčad Krugovi
1 Anthoine Hubert BWT Arden 30
2 Louis Deletraz Carlin 30
3 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi 30
4 Artem Markelov MP Motorsport 30
5 Dorian Boccolacci Campos Racing 30
6 Sergio Sette Camara DAMS 30
7 Nyck de Vries ART Grand Prix 30
8 Nikita Mazepin ART Grand Prix 30
9 Nobuharu Matsushita Carlin 30
10 Nicholas Latifi DAMS 30
11 Mick Schumacher Prema Racing 30
12 Juan Manuel Correa Sauber Junior Team by Charouz 30
13 Jack Aitken Campos Racing 30
14 Callum Ilott Sauber Junior Team by Charouz 30
15 Sean Gelael Prema Racing 29
Giuliano Alesi Trident 17
Ralph Boschung Trident 9
Luca Ghiotto UNI-Virtuosi 6
Mahaveer Raghunathan MP Motorsport 6
Tatiana Calderon BWT Arden 2

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Nikola Klobučarić Prikaži

    Formula 2 jednostavno ne može razočarati :) Latifi i de Vries su trenutno glavni kandidati za naslov, ali Ghiotto, Aitken, Zhou, Sette Camara i Hubert se s par dobrih utrka mogu bez problema umiješati u tu borbu. Schumacher je nakon solidnog ulaska u sezonu sve pokvario u zadnje dvije runde. Markelov već ima više bodova od njega, a vozio je samo u Monaku. Micka čeka velika borba za top 10 na kraju sezone. Hubert je najugodnije iznenađenje i uvjerljivo najbolji rookie (zasad)!


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.