Webber: Ferrari će možda morati razmisliti da otpiše ovu sezonu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 23 komentara

Mark Webber smatra da bi Ferrari možda trebao razmisliti o otpisivanju ove sezone ako se situacija uskoro ne promijeni.

Mercedes je u prvih pet utrka u svakoj prigodi završavao na 1. i 2. poziciji, ali još je impresivnije da izgledaju nepobjedivo bez obzira na tip staze na kojoj se vozi.

U razgovoru za Sky Italia Mark Webber je izjavio da će iduće dvije utrke biti ključne za Ferrarijeve ovogodišnje nade.

“Nažalost, situacija izgleda prilično izazovna za njih jer Mercedes ima prekrasna rješenja za sve tipove staza.”

“Bili su brzi u Albert Parku, bili su brzi u Bahreinu – iako je Charles trebao pobijediti tu utrku, ali nije. Međutim, Mercedes izgleda vrlo svestran u ovom trenutku.”

“Ako se sezona nastavi iduća tri mjeseca ovako kako sad ide – Ferrari će se morati fokusirati na iduću sezonu. Ako dođu u Kanadu i budu zaostajali i tamo – u velikim su problemima.”

Webber kaže da Ferrarijev problem nije samo bolid, već i strategija unutar momčadi.

“Mercedes je jako organiziran, pogotovo na dan utrke. Izgledaju vrlo smireno i posloženo. Naravno, vjeruju onome što su istrenirali i vrlo su dobri pod pritiskom. Nažalost, vidim da je Ferrari oko strategije i svega malo neorganiziran. Oni su, kako bi se reklo, reaktivni, a ne proaktivni. Reagiraju na ono što se dogodilo, umjesto da oni vode situaciju.”

“Znam da je lako biti takav kad imate sporiji bolid, ali mislim da su oni… Recimo, u Bakuu su mogli imati drukčiju taktiku s Charlesom. Mislim da su se u Barceloni borili sami sa sobom više nego s Mercedesima.”

Webber također vjeruje da njegov bivši timski kolega Sebastian Vettel ima dvostruki problem – spor bolid i brzog timskog kolegu. Svejedno, vjeruje da Nijemac može biti jak ove godine.

“Za njega su ovo izazovna vremena jer svakom idućom godinom ste malo stariji i morate promisliti o svojoj profesiji. Ima puno iskustva, a jedna je stvar imati brz bolid i dijeliti pobjede s timskim kolegom, a nešto sasvim drugo je biti pod pritiskom jer ekipa ne pobjeđuje, dok vas timski kolega pritišće. To je dvostruki problem.”

“Vjerujem da je još uvijek jak i može odraditi dobar posao i donekle se vratiti. Charles je vrlo opušten, divan po prirodi, rock zvijezda sporta – to je ono što trebamo.”

“Međutim, Sebastian svejedno treba to malo podrške od ekipe. Bilo da se radi o inženjerima, ili nisam siguran što točno. Još uvijek vjerujem da neki ljudi mogu složiti puzle tako da Sebastian izvede posao na najbolji mogući način.”

– Mark Webber

Odgovor

23 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Apsolutno je pogodio srz problema u Ferrariju i cijelu situaciju posebice ove djelove oko medusobne borbe i strategija ekipe. Da bi se ovo okrenulo trebaju cudo nad cudima jer ovaj zaostatak pretvoriti u svoju korist bi bilo bas to.



    12
    10

    2
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    što se tiče sljedeće godine šef kaže:
    [2020] project has been started for many weeks and months,” said Binotto. “We’re already developing for next year. By summertime the project is normally quite ahead already.
    “I think if there is anything that needs to be addressed for next year it needs to be done very soon as well. We are working in parallel on this year’s project because we need to improve and there is much to learn.
    “Whatever we may do on the current car project will be of benefit to next year. But next year’s project is not starting in October and November.”

    nije baš utješno.



    3
    3

    0
  3. Lotus
    weki66 Prikaži

    Ferrari me ove sezone sjetio na Beneton 96/97…..znaci apsolutna najbolja mocad na pred sezonskim testiranjima….i onda krene sezona a Alesi i Bergerizgubljeni u vremenu i prostoru…. a Flavio Briatore besni iza…..



    5
    5

    0
  4. Iceman86 Prikaži

    Vettel si je sam kriv, kad je odlazio iz red bula trebao je potegnuti i Adriana Newya, ko što je Schumi potegnuo Rossa Brawna iz Benettona u Ferrari



    2
    -5

    7
  5. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    sto se kaze, u sridu je pogodio!



    1
    0

    1
  6. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Neki navijaci Mercedesa ni ne znaju kako im je lijepo.. Za vrijeme dominacije Ferrarija sam mogo za*ebavat frendove koji su navijali za drugu ekipu dok oni danas u zdrav mozak mogu koga god i kad stignu.. Jbg



    2
    2

    0
  7. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ovakva izjava je bila očekivana…Pitanje jedino kad će ‘netko’ iz svijeta F1 to spomenut iako i crveni to znaju..Tako se razmišlja kad si top momčad a resursi prije svega vrijeme ne dopušta da se s bolidom igraš a vidiš da to nije konj za trku..Taj put godinama gledamo u McLarenu koji ima resurse i logistiku al nema top ljude pa poprilično brzo u sezoni fokus prebace na iduću uz sitne nadogradnje na postojećem bolidu,eto i kod njih se pomak desio koji ih realno ne zadovoljava jer to je šampionska momčad kao i Ferrari i za njih vrijedi legendarna rečenica: ‘bit drugi znači biti najbolji od gubitnika’…


    0
    -1

    1
  8. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Svaka riječ mu je na mjestu, točno opisana sezona Ferraria do sada.


    0
    -2

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.