F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

De Vriesu pole position u Monaku!

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 2

Nyck de Vries je uspio postaviti najbrže vrijeme kvalifikacija, dok su se iza njega smjestili Callum Illot te jedan od rivala Luca Ghiotto. Talijanu će se pridužiti mladi Mick Schumacher u drugom redu. Vodeći u prvenstvu, Nicholas Latifi, će nakon kazne startati iza Sergia Setta Camare te Seana Gelalea te rookija Anthoinea Huberta.

Kvalifikacije VN Monaka su specifične jer voze dvije odvojene grupe vozača po 16 minuta. Prvi na stazu su izašli vozači s neparnim brojevima, dok su nakon njih u drugoj grupi izašli na stazu vozači s parnim brojevima.

U prvoj grupi vozača najbržim se pokazao Ilott u Sauberu. Aitken je imao potencijal u zadnjem krugu da zasjedne na vrh, ali je zapeo u koloni te mu je tako krug propao. Sette Camara je također imao sjajan krug, te je zaostao 0.075 stotinki za vodećim, ali se ispred njega u zadnji trenutak ugurao Schumacher sa samo sedam tisućinki zaostatka iza Britanca.

Druga grupa nam je donijela borbu vodećih vozača u prvenstvu, Latifija, De Vriesa i Ghiottoa. U prvom stintu, Matsushita i povratnik, Markelov, su postavili vremena. U drugom stintu, glavni akteri su krenuli u akciju. De Vries je odvozio sjajan krug te zasjeo na vrh grupe, dok se ispod njega smjestio vodeći u prvenstvu Latifi u Dams-u. Dvije minute prije kraja, Boccolacci je završio u zidu te slomio prednje krilo, no to nije kompromitiralo krug De Vriesa koji uspio odvoziti krug ispod 1:21 te ostaviti svoje rivale s četiri desetinke zaostatka. Ghitto se nakratko našao na drugom mjestu, no Latifi je uspio vratiti odmah isti krug svoju poziciju. Talijan je imao sjajan srednji sektor, ali je ipak dvije desetinke bio sporiji od De Vriesa, no uspio je ipak preskočiti Kanađanina. Međutim, Latifi je kažnjen zbog prelaska bijele linije na izlazu iz boksa nakon što je crveno svjetlo zasvjetlilo. To za Kanađanina znači tri mjesta pomicanja na gridu, te će tako startati iza Sette Camere.

Glavna utrka je na rasporedu sutra od 11:30!

Startni poredak za glavnu utrku (link za skidanje PDF-a)

Vozački poredak Formule 2

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

 1. Honda zekohonda Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  mick četvrti, napredak!
  za 2 sata je glavna utrka.
  petak je odličan u monacu, premda nema f1 bolida na stazi…i besplatan. $)  1

  0