Vettel očekuje težak vikend u Monaku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 34 komentara

Sezona 2019. je zasad kao iz noćne more po Ferrarijevim standardima, a čini se da ni na VN Monaka neće doći ni do kakve promjene.

“Bit će teško jer gubimo vrijeme u sporim zavojima. Mučimo se na takvom tipu zavoja da nam gume pruže dovoljno gripa, a u Monaku je to ključna stvar.”

– Sebastian Vettel

Mercedes je u Španjolskoj bio daleko najbrži u posljednjem sektoru pa se pretpostavlja da su riješili probleme sporih staza koji su ih pratili prošlih godina.

Vettel se ipak nada da u Monaku vozač može učiniti nešto više za razliku od mnogih drugih staza:

“Radi se o Monaku, a tu ipak vozač može napraviti razliku. Treba vam pravi setup, a u Monaku se puno toga može dogoditi da se grid promiješa.”

– Sebastian Vettel

Nijemac je dosad u Monaku pobjeđivao dva puta – jednom za Red Bull i jednom za Ferrari.


Odgovor

34 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Zar nije Mercedes vec lani rijesio problem sporih zavoja? Madarska pobjeda, te singapur rasturanje svih…. Mercedes se mozda patio sa takvim tipom staza do Monaca lani ali poslje toga bas i ne. Sto se Ferrarija tice, dok nedonesu novi bolid sa kompletnim novim prednjim krilom i svime sto to veze neocekujem neke bajne rezultate. Mozda neka brza staza bude iznimka no ovdje u monacu mislim da bi mogli imati bas jako los vikend . Ovdje prva 3 mjesta mogu samo vidjeti u slucaju odustajanja Lewisa, Bottasa ili Maxa.



    2
    -2

    4
    • Michael Schumacher
      ruzinavi Prikaži

      Je i nije. U Mađarskoj pala kiša za kvalifikacije i naravno Hamilton bio najbrži, Ferrari usro sa taktikom i tajmingom kad izaći za brzi krug u Q3 a u Singapuru je bio period kad je Ferrari fulao nadogradnje pa su 3 trke vozili sa novom podnicom i izgubili sve 3 naveliko. Treba im dobar krug u Q3 da Max ne bude ispred njih ili njega barem i taktika kojom bi mogli eventualno nešto. Ali ako do ulaska u boks budu 22 sekunde iza onda im niš ne pomaže.



      2
      2

      0
  2. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Bilo bi pametnije da malo jače zagrizeš i da voziš malo agresivnije…..dosta je bilo svakakvih priča do sada.Imam osjećaj da pronalazi unaprijed svakakva opravdanja i moje mišljenje je da on više ne daje sve od sebe…kao da je na 80% svog potencijala!



    3
    -6

    9
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Mislim da će se on prije Hamiltona povući iz F1 – ne bih se čudio da raskine ugovor sa Ferrarijem, i nakon ove sezone napusti F1.
      Djeluje prilično demotivirajuće.



      6
      3

      3
      • Master_F1 Prikaži

        Hamsta nek se povuče nakon ove sezone. Nek se ide baviti muzikom, nek snima porniće ili piše knjige. Želim Kimija u Mercedesu zajedno sa Botasom. Taj finski dvoboj želim da gledam. Samo cijepanje…….. :D



        2
        -2

        4
    • Ferrari
      Max Prikaži

      Videli smo kakao izgleda kad se forsira malo vise,primera radi Baku i Q2 leclerc,ako bi to radio i slupao se onda bi ga svi vi opet pljuvali…slazem se da ako se ne oseca sigurno u formuli ne treba da forsira i slupa se i ovako je Mercedes dominatan a preko mernim forsiranjem nebi nista postigli (bar u odnosu na Merc) osim mozda jos veceg gubitka bodova u odnosu RB….



      1
      1

      0
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Mislim da je moguće da se Hamilton pojavi u Ferrariju,sve mi na to miriše,a Vettel ide prema svom kraju…ako do sad nije nešto osvojio više i neće.Lani je bio blizu osvajanja,sa boljim bolidom nego ove sezone i napravio je par grešaka koji su koštali Ferrarija puno bodova.Živi bili pa vidjeli ali moje mišljenje je da Vettel je sa osvajanjem gotov….


      0
      -5

      5
  3. Iceman86 Prikaži

    Pokaži više muda Seb



    4
    -3

    7
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Njemu je jasno da od prvenstva, a možda i pobjeda ne bu niš, pa je onda jedino zaista važno biti bolji od Charlesa. To se lijepo vidjelo i na prošloj utrci – više ge je zanimalo gdje je Lec nego gdje je Max….

    Tako će se agonija nastaviti cijelu sezonu. Osim ako Binotto ne izvuče nekog zeca iz šešira, ali to mora napraviti jako brzo…..



    4
    -3

    7
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Kad ja to kazem, onda lete minusi (no neka lete, jer pricu promjeniti necu). Vettel uz ovakav bolid nema nista veci pritisak od leclerca. Imaju zadatak pobjediti jedan drugoga i eventualno RB ako je moguce. O Mercedesima mogu sanjati a u monacu vjerovatno mogu sanjati o postolju. Stoga nevidim gdje je taj pritisak na Vettelu koji Leclerc nema. Vettel je imao pritisak zadnje dvije godine gdje je svojim greskama ispao iz borbe za naslov. No trenutno je situacija takva da Ferrari nije u igri za naslove pa samim time da Vettel nema pritisak iz proslih godina. Vidjelo se na startu u Melburnu i prosli gp vikend da on vise gleda gdje je Leclerc nego drugi.



      3
      0

      3
  5. Rasta35 Prikaži

    Vetell je za otpis, motivacija ravna nuli, nadam se da će ga ferrari zamijeniti dogodine, jer ovo nema smisla kako vozi, greška za greškom, dok hamilton konstantno diže formu i nažalost botas ,tako da ćemo gledati najdominatniju sezonu jedne momčadi otkad pratim f1
    Nažalost ferrari je los u svim područjima, dok je mercedes s najdužim medjuosovinskim razmakom uspio riješiti problem sporih zavoja, čak brzi od red bull koji je dominantan u tom području.
    Sljedeca će utrka presuditi da li ću nastaviti gledati f1 nakon 20 god praćenja iste



    4
    -6

    10
  6. Gagi032 Prikaži

    Ferari ce zablistati u Monaku, mislim da je dosao taj dan!!!!



    2
    -1

    3
  7. Dukana SK Prikaži

    Uspjeo dogovorit ferrari neku sicu za nadogradnju u ovoj godini


    0
    0

    0
  8. Lotus
    weki66 Prikaži

    oni prvo moraju rijesit organizaciju momacadi….a ovo ostalo ce onda doc vec


    0
    0

    0
  9. Iceman86 Prikaži

    2020- Vettel out a mali Schumi in


    0
    -9

    9
  10. Rolex
    petar8 Prikaži

    Ne znam kako neki ne mogu shvatiti poziciju Ferrarija i Vettela. Čak mislim da je netko već to i napisao. Ferrari zanima samo naslov, njima “dobar rezultat” ne znači ništa, pa tako ni Vettelu. On je doveden da bude pobjednik. Za “obično” skupljanje bodova, s ovolikom razlikom u kvaliteti bolida, mogli su uzeti i dosta jeftinije vozače. A da bi bio pobjednik mora izvući maksimum iz bolida – cilj je jedino Mercedes. Bitne su stoga samo performanse Ferrarija – i zato bolid treba gurati do krajnjih granica pa i preko njih. Jer ako se ne može hvatati Mercedes treba otkriti zašto. E to, po mojem mišljenju, Leclerc ne može (pa i ne treba – njegov cilj treba biti da jednog dana bude u toj poziciji). Ako netko misli da mlad i neiskusan vozač može do te mjere osjetiti bolid grdno se vara – za to je potrebno ogromno iskustvo, a čak i neki iskusni vozači nisu dorasli tom zadatku.
    Problem Ferrarija u ovom trenutku je da su nakon prvih utrka zbrojili 2 i 2 i zaključili da su vjerojatno promašili koncept bolida koji i na maksimumu nije blizu Mercedesu – što je ozbiljan problem i zato imamo ovakva predviđanja poput Vettelovog (koje je čak malo i “politički korektno”).



    5
    5

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Glavni vozač trenutno više pazi na Leca nego na konkurenciju i to je vrlo očiglendo.
      https://www.formula1.com/en/video/2019/5/SPANISH_GP__Watch_the_F1_race_start_in_Barcelona.html

      U zavoju broj dva umjesto da drži trkaću putanju ispred Maxa on potpuno nepotrebno i namjerno curi desno da istjera Leca sa staze. I naravno budući ima kompromitiranu putanju kroz broj 3, biva preteknut od Maxa. Reklo bi se da bi 4-struki svjetski prvak trebao znati bolje.

      Vrijeme je za penziju. Briga me koga će dovesti umjesto njega, ali on više nije u formi. On ima alibi vožnju, samo da je ispred Leca – sve ostalo nema veze.

      Naravno, drukčije bi on vozio da Ferrari ima bolid konkurentan Mercedesu, ali ovo nije posao.



      1
      -2

      3
      • Rolex
        petar8 Prikaži

        Totalno pogrešno, ali mislim da ne vrijedi raspravljati…



        3
        3

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Totalno istinito osim okrjelim Vettelovim fanovima. Gura ga ekipa naspram Leclerca i radi kiskeve sustavnio godinu i pol. Da je neki vozac manj3g imena na njegovom mjeetu dobio bi pedalu odavno.



        1
        -4

        5
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @petar8 ja bi volio da mi objasniš zašto je išao gurati Leca umjesto da je ostao ispred Maxa. Možda ja nešto ne vidim.


        0
        -4

        4
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Poceo je to raditi vec u melburnu. Radi to jer se boji da bude isprasen kao i 2014. Neka mi netko samo navede utrke u zadnje vrijeme kako je znao odvesti nekad nor za TR ili RB. Koja je utrka da je odvezao odlicne kvalifikacije? Koja je utrka da je znacajno nadmasio momcadskog kolegu. Pa cak je i Kimi lani krajem sezone upisao pobjedu a on ne. Vettel prvi ne zna igrati timski. Pricamo kako on i Ferrari ne znaju sloziti taktiku a u 5 utrka je 2 puta naguzio sebe i kolegu samo da ga kolega neprode na startu. A to radi tako kao da mu je to jedini cilj i kao da ekipa nemoze leclercu narediti da se makne. I spanjolsku i melburne su mogli zadrzati p3 na startu samo da su imalo pametni. Vettel je meni nakon singapura 2017 (kao da je psihicki potonu) i onda ga je Hamilton lani sahranio. Nakon toga se ocito jos nije oporavio . Nekada je on znao pruziti odlicne voznje i to nemogu poreci no trenutno sto pruza kao i cijele prosle godine izuzev par utrka smatram da je ispod njegovog nivoa. Ja sam bio jedan od onih koji su ipak ocekivali da ce Vettel ove godine biti ipak klasa ispred Leclerca i biti zasebna liga sa Lewisom i Maxom. Eto, npr kod Maxa se vidi kada radi razliku . Istina nema takvog kolegu kao Vettel no moje misljenje je da bi Max trenutno s Vettelom brisao pod u istom bolidu.



        1
        -4

        5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.