Hamilton: Tinejdžeri pokazuju da F1 nije dovoljno zahtjevna za vožnju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Lewis Hamilton vjeruje da Formula 1 u ovom trenutku nije dovoljno fizički zahtjevna za vožnju i nada se da će se to promijeniti 2021. godine kad nas čeka nova velika promjena tehničkog pravilnika.

Hamilton kaže da 18-godišnjak ne bi smio moći samo uskočiti u moderni F1 bolid i bez problema nizati brze krugove.

Podsjećamo, ove godine je McLaren u svoju ekipu doveo 19-godišnjeg Landa Norrisa koji je tako postao 3. najmlađi vozač svih vremena u Formuli 1. Mlađi od njega bili su samo Max Verstappen i Lance Stroll.

Novinari su Hamiltona upitali o testiranju na droge kojem je nedavno bio podvrgnut, a on je odgovorio:

“Testiranje na droge je nasumično. Može se dogoditi do 3 puta godišnje, ponekad i manje. Ponekad se to odvijalo van sezone, dok ste doma ili u hotelima. Ovo nije sport u kojem trebate raditi takve stvari, ne radi se o biciklizmu recimo. Njima droge za poboljšanje performansi koriste u rezultatima. Mi se ne umaramo. Iskreno, ovi bolidi nisu dovoljno fizički zahtjevni, trebalo bi biti drukčije.”

“Mislim da se 2021. godine trebaju riješiti određenih pomagala. Smanjiti utjecaj servo upravljača, recimo. Nakon utrke biste bili potpuno fizički ispuhani. Mislim da takav sport treba biti.”

Hamilton kaže da bi Formula 1 morala biti fizički više zahtjevna nego neki drugi sportovi:

“Kad pogledate tenisače na kraju meča, pogotovo ako su igrali četiri sata… Ili bicikliste? Oni moraju biti premoreni nakon Tour de France, naprimjer. Mislim da bi tako trebalo biti.”

“Ovih dana F1 nije fizički zahtjevna koliko bi trebala biti, a zato i imamo 18-godišnjake koji dođu i bez problema se uklope. To ne bi smjelo biti tako.”

“Moja poanta jest – nitko od nas ne vara. Nikad nije bilo svrhe u tome da si poboljšavamo tijela. Samo treniramo normalno i živimo zdravo.”

– Lewis Hamilton

Odgovor

8 komentara

  1. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Respect



    11
    11

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Po pitanju toga se slazem sa Lewisom. F1 bi ipak trebala biti teska za voznju. Samim time bi se kvalitetan vozac lakse izdvojio iz prosjeka pa cak i u nesto losijem bolidu. Danas je doslovno svedeno na to, ako imas bolid deri, ako nemas jbg… naravno i ovdje se vide razlike izmedu vozaca, no mislim da bi bolidi trebali biti tezi za voznju i da trebaju te bolide terati do limita a ne cuvati sve i svasta.



    10
    9

    1
  3. Fia
    Trapgio Prikaži

    Slažem se, baš danas vozaćči djeluju ko da se nisu ni oznojili. A to se vidi da je sve više mlađarije u sportu od koji se žele raditi zvijezde i zarađivati, samo da se para što brže, ranije i više okreće.


    0
    0

    0
    • Ferrari
      Max Prikaži

      Slazem se u potpunosti i poredim sa vozacima Moto GP-a koji se nakon trke,koja traje duplo krace,znoje jos narednih dvadeset minuta zbog extremnih fizickih napora….


      0
      0

      0
  4. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Ako bi je toliko otežali sumnjam da bi vozači pristali na povećanje broja utrka, ili bi čak tražili smanjenje


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    tomidix Prikaži

    oduzet im svima vodu za piće…

    šalu na stranu, u pravu je lewis..


    0
    0

    0
  6. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Kaže lik koji je i sam tako dosao i odmah mogao na pole position?

    U pravu je al tako je bilo i kada je on dosao.

    Davno je proslo doba brkatih muskarcina koji jednom rukom cupaju getribu a drugom se bore protiv oversteera. Kad tipa pogledas danasnje vozace ispod 25 to sve izgleda ko hrpa e racera, navucena na world of warcraft ili nesto, zive kod matere i nemaju skupa bocu zeste popivene u zivotu. Al to nije samo u F1 tako, opceniti je takav trend



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.