Talijanski mediji oštri prema Kimiju: Vettel je genijalac, Raikkonen je glup

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 11 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Pritisak na Kimija Raikkonena ne jenjava, a iako je u Silverstoneu vikend započeo jako dobro i izgledao brže od svog momčadskog kolege, Raikkonen je u utrci napravio pogrešku kad se skoro izvrtio na stazi i na kraju zbog loše strategije završio tek na osmom mjestu.

Obzirom da je trenutno glavna tema u Formuli 1 to drugo mjesto u Ferrariju, Raikkonen ne smije dozvoliti više sličnih pogrešaka. Maurizio Arrivabene je toga svjestan i smiruje situaciju:

“Ono što sada želim jest da Kimi ostane miran da može obavljati svoj posao.”

No, tako pomirljiv ton nemaju neki talijanski mediji koju su brzo zaboravili radost koju im je njihov posljednji svjetski prvak donio 2007. godine. Marco Mensurati iz La Repubblice je komentirao situaciju:

“Arrivabene je jasno dao do znanja da su oba vozača donosila strateške odluke o ulascima u boks na VN Velike Britanije. Mogu zaključiti da to znači da je Vettel genijalac, a da je Raikkonen glup.”

Giorgio Terruzzi iz Sport Mediaseta se slaže, iako nema tako oštru retoriku:

“Raikkonen je pogriješio kada je odlučio otići na intermedije. Šteta, jer je dotad sve išlo jako dobro. Činjenica je da Raikkonen već izgleda kao da je otišao – nema zaštitu i konstantno je pod paljbom.”

Bivši Ferrarijev šef Cesare Fiorio misli da je vrijeme da svjetski prvak iz 2007. napusti momčad.

“Prije dvije godine sam postavio neka pitanja vezana za njegov stil života i godine. Te moje sumnje su se sada potvrdile.”

S druge strane, Raikkonenov menadžer, Steve Robertson je jasan:

“Htjeli bi znati Ferrarijevu odluku prije Monze.”

Tko će voziti u Ferrariju 2016.?

Za mjesto u Ferrariju konkuriraju mnogi vozači, a iako Ferrari nema praksu angažiranja neiskusnih vozača spominju se čak i imena poput Verstappena ili Nasra. Očigledni kandidati su Valtteri Bottas i Nico Hulkenberg. Naravno, na raspolaganju su im i mlade nade iz njihove vozačke akademije: Raffaele Marciello i Antonio Fuoco, dok neki (poput Cesarea Fiorija) smatraju da bi se Ferrari trebao obratiti čak i Lewisu Hamiltonu ili Nici Rosbergu.

Tko bi trebao voziti za Ferrari iduće godine?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

11 komentara

  1. Luka Maloić Prikaži

    Ne bih htio dizati vatru jer su mi oba vozača draga i sviđa mi se njihov pristup i stil.
    Arrivabene je krenuo jednim putem na početku sezone koji je izgledao predivno da bi opstao, nažalost.

    Kimi i Vettel su trebali biti najbolji kolege, potpuna suradnja u momčadi, ravnopravnost i ne isticanje ničijih pogrešaka. Naglasak je bio i smanjiti greške ekipe na “pit wallu” i boksu na minimum.

    Sada se Ferrariju opet događaju greške iz prošlosti – nikako da se riješe nekih loših navika i odluka.
    Vettel se bori i rezultati se vide.
    Kimi je nešto stariji, možda više nije u najboljoj formi, ali se ne može reći da se ne trudi.

    Promjena guma po slaboj kiši je riskantna.. Možeš ispasti heroj, ali možeš ispasti i pedro.
    Kimi je sada ovo drugo.
    Što bi se pisalo o Hamiltonu da mu se kocka nije isplatila?


    0
    0

    0
    • Blue Flag
      Viper Prikaži

      Hamilton bi ispao žrtva, a box Mercedesa? E o tome bi se Englezi već raspisali… ;)


      0
      0

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pa po pisanjima na forumu ispada da nije on donio odluku već tim, iako svjedoci osim jednog govore drugačije. Ferrari sada napada Kimija, a zaboravlja kakvu su mu grešku napravili prošle godine u čini mi se Maleziji .


      0
      0

      0
    • Monisha Kaltenborn
      Zeus Prikaži

      Arrivabene je za ovu paljbu novinara najviše kriv. Prvo je počeo sa onom “motivacijom” ugovora za 2016. to je dalo posebno jednoj strani talijanskih medija kost, a onda se pridružio čak kritikama, kao da kritizira vozača iz drugog tima. Ako je to i bilo potrebno, to se radi iza zatvorenih vrata. Sada pokušava gasit požar koji je sam zapalio. daleko je on još od menadžera, a svi ga stali hvalit na početku sezone, on je najmanje zaslužan za razvoj bolida i sastavljanju momčadi kakva je danas, samo je preuzeo funkciju. Vettel-Raikkonen su par kakav samo mogu poželjet u momčadi, to razbit i dovest nekog mladog, nadobudnog? Mislim da su za svoje ciljeve već za to dopeljali Seba.
      Umjesto da su samo nastavili ploviti na novoj formi, M.A. je sve zasro sa tim izjavama, izazvao ogromni pritisak medija na sam Ferrari i Kimija, sad ga kao nešto štiti, a bacio ga je lavovima…Tek kad je malo stala euforija oko nove forme, kad je trebalo nastaviti timski i dalje održavati suradnju na visini, izdvojio je Kimija kao “ono što šteka da postižu bolje rezultate”, kad je to već javno izjavio, što nije u istom trenutku rekao da je Kimi ne jednom zakinut pogreškama pit walla? Jel to nije isto tako zaslužno za pozicije koje je gubio?
      Reklamirati i lobirati za duhanskog giganta je drugačiji posao od menadžera F1 tima, a to se itekako vidi…dobro će doći ovaj odmor, jer ovaj pritisak što je napravio nikako nije dobar za Ferrari. Tu se mora mislit na obojicu vozača, hoće li netko drugi biti takav kolega Sebu?


      0
      0

      0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ma sad previše udaraju po Kimiju. Novinari su novinari. Lično sam za to a vozi i naredne godine, ukoliko malo “podigne” bodovni učinak po trci (a može, bez problema). Ukoliko to bude u ovom fazonu, sa pehovima ali i nekim njegovim sitnim traljavostima ili na još nižem nivou, mislim da će sam Kimi dignuti sidro i završiti sa Ferrarijem i F1.


    0
    0

    0
  3. Fernando legend Donator Prikaži

    Ne ulazim u to jedu li to zaista mislili ili ne ali kad ti novinari budu dosli u f1 i osvojili naslov i jos vozili za ferrari i mclaren neka se jave dotad su svi vozaci za njoh nesta nedostizno


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    To sve govori kakavi su licemjeri. Koliko su se kunuli u massu, alonsa, kimija. A gle sad kimi je debil a vettel kojega su toliko pljuvali, pričali da je prosjek sad je odjednom genijalac.


    0
    0

    0
  5. spr Donator Prikaži

    A da je se prerani odlazak u boks isplatio i nekim slučajem kimi pobijedio,pa u ita nebi bilo novina na kojima kimi nebi bio ma naslovnici.


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Koliko drame oko nicega, proba je, nije proslo, jebi ga. Kisa uvik donese kaos u kojem nekom svane a nekom smrkne. A napisati naslov da je glup vise govori o novinama i novinaru nego o Raikkonenu.


    0
    0

    0
  7. Lady Prikaži

    Poanta je u tome da je Raikkonen sam donio odluku za ulazak u box jer je njegov tempo po polu mokroj stazi na slikovima bio jako loš. Da je on još vozio sa slikovima dalje, možda bi se izvrtio i sudario pa nebi niti imao nikakav plasman, a ovako je išao na totalni rizik sa uzimanjem intermedijica i pao u poretku…..
    Pogledajte onaj onboard video koji je stavljen na forum koliko je Vettel bolji u onim promjenjivim uvijetima i kako se vozi na slikovima po polu mokroj stazi….


    0
    0

    0
  8. Mclaren
    raca Prikaži

    Ja bih osobno volio da Kimi i dalje vozi ovaj bolid. Dok je on u Ferrariju, nikad ne će biti dosadno.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.