Zak Brown skeptičan oko Ferrarijevog propuštanja Pirellijevog testiranja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

McLarenov direktor Zak Brown nije siguran zašto je Ferrari odlučio da neće sudjelovati na testiranju novih Pirellijevih 18-inčnih guma, o čemu smo pisali prije nekoliko tjedana. Podsjetimo, na tom testu će sudjelovati samo Mercedes, McLaren i Renault.

Mattia Binotto je poručio da Ferrari nema vremena ni resursa za ovogodišnji test, te da će se priključiti 2020. godine. Browna nije uvjerilo to obrazloženje:

“Pretpostavljam da imaju vremena i resursa da to odrade, ali imaju neki drugi razlog zašto ne žele.”

“Mi želimo doprinijeti sportu i također naučiti o gumama.”

– Zak Brown

Kaže da će testiranje sigurno biti korisno za ekipe, ali se ne mora raditi o značajnoj prednosti za tri ekipe koje sudjeluju.

“Na kraju krajeva – sve informacije će se dijeliti svim ekipama. Svako iskustvo je dobro, ali ne vjerujem da će nam to dati nekakvu veliku prednost.”

– Zak Brown

Tehnički direktor Racing Pointa Andy Green je objasnio zašto je njegova ekipa odbila sudjelovati:

“Nemamo kapacitete da to izvedemo. Radi li se o velikoj prednosti? Mislim da je naštetilo svim ekipama koje prošli put nisu sudjelovale [na testu 2017. godine].”

“Hoće li sada biti tako? Ne znam. Nadam se da ne, ali se radujemo testu iduće godine kad će specifikacije guma biti konačne.”

– Andy Green

“Možda bi nas ove gume zbunile pa nam je zato u redu pričekati i isprobati prave gume iduće godine koje će zaista biti u prvenstvu. Velike ekipe vjerojatno imaju resursa da filtriraju beskorisne informacije i fokusiraju se samo na ono što je važno.”

– Andy Green

Odgovor

4 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Na kraju krajeva – sve informacije će se dijeliti svim ekipama.

    Ferrari glup, a ti jos naivniji s ovom izjavom.

    Evo Mercedes i McL ce u pdf-u poslati Ferrariju sve rezulate.
    Ferkani su ove godine pogubljeni u rangu Williamsa, samo sto imaju proslogodisnji bolid koji moze donit kakav takav rezultat.



    2
    -12

    14
  2. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Ako te gume koje su dostupne na testu nisu one komponente koja će biti za natjecanju, onda vjerojatno niti ne propuštaju puno tim testom.
    Proizvesti poseban ovjes koji će biti korišten samo jednom nije jeftino, čak niti za F1 ekipu, a pogotovo ne za F1 ekipu koja ne zna bi li se više usredotočila na 2019., 2020. ili 2021.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.