Hamilton dominantno do treće pobjede sezone na VN Španjolske!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 5 min 155 komentara

[glasovanje utrka=”105″]

Lewis Hamilton stigao je do svoje 76. pobjede u karijeri nakon dominantne vožnje na VN Španjolske u Barceloni. Valtteri Bottas nije uspio pretvoriti pole position u pobjedu, ali se zato pobrinuo da Mercedes uzme i petu dvostruku pobjedu sezone.

Treće mjesto pripalo je Maxu Verstappenu koji je tako sebi i Red Bull Hondi donio drugi ovosezonski podij, prvi nakon VN Australije i tri četvrta mjesta koja su nakon iste uslijedila.

Dva su Ferrarija završila na četvrtom i petom mjestu, Vettel je bio ispred Leclerca, dok je šesto mjesto pripalo drugom Red Bullu Pierrea Gaslyja.

Kevin Magnussen je stigao do pobjede u “Formuli 1.5”, odnosno bio je najbolji izvan top 3 momčadi na sedmom mjestu. Carlos Sainz je pred domaćom publikom stigao do osmog mjesta ispred Daniila Kvjata. Posljednji bod pripao je Romainu Grosjeanu nakon obrane od napada Alexa Albona u posljednjim krugovima, i to nakon što je čak triput izguran u prvom zavoju.

Većina stvari u vrhu praktički je riješena već na samom početku utrke. Hamilton je na startu imao bolju reakciju od Bottasa te je do prvog zavoja prošao svog momčadskog kolegu. Vettel je imao odličnu reakciju te se uspio postaviti pored Bottasa na ulazu u prvi zavoj, ali griješi na kočenju te gubi mjesto od Maxa Verstappena koji prolazi s vanjske strane trećeg zavoja.

Većih incidenata nije bilo, vidjeli smo tek izlijetanje Kimija Raikkonena u šljunak izletne zone zavoja 4 nakon kojeg je pao na samo začelje.

Hamilton se odvojio od Bottasa, Bottas od Verstappena, a Verstappen od Vettela i Leclerca. Leclerc se dugo vozio u Vettelom mjenjaču, a u 12. krugu Ferrari napokon naređuje Vettelu da se makne. Zamjena je odrađena u prvom zavoju.

Prvi od vodećih koji je odradio pit stop u 20. krugu bio je Sebastian Vettel koji je od starta imao flat spot na prednjoj desnoj gumi. Prešao je na medium gumu uz manje probleme pri montiranju stražnjeg lijevog kotača. Krug kasnije u boks ulazi Verstappen koji ponovo prelazi na soft. Leclerc ulazi u boks u 26. krugu i prelazi na hard, također uz izgubljeno vrijeme na montiranju stražnjeg lijevog kotača.

Bottas i Hamilton mijenjaju gume u 27. i 28. krugu, obojica prelaze na medium. Nova zamjena mjesta između Ferrarijevih vozača dogodila se u 36. krugu, ovaj put Vettel prolazi ispred Leclerca, no ponovo nakon dugo čekanja odluke s pitwalla.

Drugi krug ulazaka u boks otvorio je Vettel prelaskom na novi set mediuma u 41. krugu. Tri kruga kasnije na medium prelazi i Max Verstappen, a dva kruga poslije njega isto radi i Valtteri Bottas koji prelazi na najmekšu gumu. U tom istom krugu dolazi i do prvog većeg incidenta na utrci – u prvom zavoju dolazi do sudara Lancea Strolla i Landa Norrisa nakon kojeg obojica odustaju, a na stazu izlazi sigurnosni automobil.

Hamilton iskorištava tu priliku za besplatnu promjenu guma, kao i Bottas, prešao je na soft. Leclerc je također iskoristio priliku i s harda prešao na medium. Većina momčadi je pozvala vozače po nove setove guma, a zanimljiv je bio dvostruki pit stop Toro Rossa koji je bio daleko od savršenog, no zbog safety cara nije previše koštao njihove vozače. Utrka je nastavljena u 53. od 66 krugova.

Restart je prošao bez većih incidenata, a najgrublji okršaj dogodio se između Haasovih vozača u prvom zavoju – došlo je do kontakta nakon kojeg je Grosjean morao presjeći zavoj, a Magnussen je čak odmah nakon kontakta napao Gaslyja čiji je napad u prvom zavoju odbio Charles Leclerc. Istu stvar su Haasovi ponovili u 57. krugu, ponovo bez većih posljedica, a Grosjean je ponovo morao sjeći prvi zavoj nakon što ga je ovaj put izgurao Carlos Sainz. Španjolac u idućem krugu prolazi Grosjeana za osmo mjesto. Grosjean do kraja utrke gubi mjesto i od Daniila Kvjata, no uspijeva sačuvati posljednji bod unatoč napadima drugog Toro Rossa Alexa Albona.

U vrhu do samog kraja nije bilo nikakvih neizvjesnosti. Hamilton se osvetio Bottasu za jučerašnji poraz uvjerljivom pobjedom u kojoj je uspio odvoziti najbrži krug i osvojiti dodatni bod. Time je Britanac preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa 7 bodova ispred Bottasa.

Za dva tjedna vozi se najprestižnija utrka Formule 1, VN Monaka!

Najzanimljiviji trenutci utrke:
Start utrke
Raikkonenovo izlijetanje
Sudar Strolla i Norrisa
Toro Rossov nespretni dvostruki pit stop
Restart, Grosjean prvi put vani (vs Magnussen)
Grosjean drugi put vani (vs Magnussen 2)
Grosjean treći put vani (vs Sainz)
# Vozač Momčad Vrijeme/zaostatak
1 44 Lewis Hamilton MERCEDES 1:35:50.443
2 77 Valtteri Bottas MERCEDES +4.074s
3 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA +7.679s
4 5 Sebastian Vettel FERRARI +9.167s
5 16 Charles Leclerc FERRARI +13.361s
6 10 Pierre Gasly RED BULL RACING HONDA +19.576s
7 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI +28.159s
8 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT +32.342s
9 26 Daniil Kvjat SCUDERIA TORO ROSSO HONDA +33.056s
10 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI +34.641s
11 23 Alexander Albon SCUDERIA TORO ROSSO HONDA +35.445s
12 3 Daniel Ricciardo RENAULT +36.758s
13 27 Nico Hulkenberg RENAULT +39.241s
14 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI +41.803s
15 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES +46.877s
16 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +47.691s
17 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES +1 krug
18 88 Robert Kubica WILLIAMS MERCEDES +1 krug
18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES DNF
4 Lando Norris MCLAREN RENAULT DNF

Odgovor

155 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Kako je moguće da Arena još uvijek ima licencu za emitiranje Formule 1?

    Zamislite da u nogometu ubace reklame svako 5-10 minuta, mislim da bi nastala opća pobuna. Pa nije ovo besplatan sadržaj, nego nešto što plaćamo mjesečno!

    Druga katastrofa je Neven Novak – konstantne greške, loše čitanje utrke, neprofesionalno ojkanje, a šlag na tortu su DVE sekunde i smijuljenje kad se nekom vozaču nešto dogodi.

    Je li ovo njihova privatna prćija? Zašto nitko ne odgovara za ovaj cirkus i zašto dio službene Formule 1 odgovoran za broadcasting ne kontrolira kome daje prava?

    Smanjiti reklame i umjesto Novaka staviti Vetmu da bi utrke postale kako-tako gledljive i slušljive!



    50
    49

    1
    • Ayrton Senna
      FerrariF1 Prikaži

      Imaš na Medias tv 3 besplatno za gledanje i sa manje reklama..



      4
      4

      0
    • Mercedes
      LewisHamilton44 Prikaži

      Slažem se, ja imam Arenu pa gledam na streamu nekom na internetu jer ova dva ne mogu podnijeti… Ne triba niko osim Vetme, može eventualno Martinčević ko prije par godina jer momci su ipak stručni u onome što rade…



      11
      11

      0
    • Jody Prikaži

      Sto se tice rekllama potpisujem, to zaista nema smisla. Sto se tice Novaka, po meni je Blazicko slabija karika



      5
      4

      1
    • Fernando Alonso 14
      alonso05espana Prikaži

      Arena je užas, pošto plaćam sportski paket na MAX TV-u onda pogledam trku i kvale, ali prijenos je katastrofa. Slažem se sa svim napisanim.



      4
      4

      0
    • Ferrari
      VettelFerrari Prikaži

      Nekako mi se čini da HRT nešto planira. F1 im je na teletekstu jedna od glavnih vijesti. To nije bilo prošlih godina, uvijek je F1 bila podređena, a što se tiče reklama i Nevena Novaka, u potpunosti se slažem.



      3
      3

      0
      • Renault
        JP Renault Prikaži

        Istina, u zadnje vrijeme često spominju F1 u Dnevniku i na teletekstu i to čak ponekad detaljno. Ove godine su se i dostojno prisjetili Sennine pogibije. Bilo bi odlično da opet uzmu prijenos F1, a i Libertyu bi trebalo biti u interesu da privuku više gledatelja na F1 sa slobodnim kanalima.



        8
        8

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        How yes no, HRT je izgubio praktički svaki sport koji je mogao izgubiti, koliko je kritično pokazuje činjenica da su izgubili valjda najvažniji sportski prijenos koji su imali, utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Čisto sumnjam da time čuvaju pare za prava na F1. Osim toga, mislim da Arena ima ugovor do 2021., iako nisam siguran je li to točno.



        5
        5

        0
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Po tko zna koji put.. Čestitke Mercedesu i Lewisu na još jednoj briljantnoj predstavi.. Ferrari.. Što reći.. Krenite sa izradom bolida ne za sljedeću sezonu nego za 2021 godinu.. Koma.. Što se tiče same utrke da nije bilo safty cara bila bi prilično dosadna.. Dao bih se kladiti da će Mercedes do kraja sezone imati sve utrke 1.2…



    9
    8

    1
  3. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Red Bull is officially faster than Ferrari ?



    11
    8

    3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa to je tu negdje. I trebas uzeti u obzir vozaca koji izvlaci u zadnje vrijeme macimum. Jer ako pogledamo gdje je gasley neispada bas da su brzi. Prije bi rekao da je max bolji od anemicnog Vettela koji je na startu ponovno sjebao i sebe i Leclerca koji mu je prolazio izvana.



      7
      -3

      10
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Imao je Ferrari (Vettel i Leclerc) jos jednu priliku nakon izlaska SC pa se nisu bas razbacali performansama, a Max i Red Bull trenutno funkcioniraju perfektno.



        7
        4

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A objasni mi onda kako je gasly bio skoro pola minute iza leclerca?



        2
        0

        2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Gasly se jos navikava, pusti Gaslya :)



        4
        2

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A ja tako isto kazem da vettel nema pojma vec duze vrijeme . I leclerc se navikakava pa je isprwd drugog red bulla ladno svaku utrku. Najveca su razlika trenutno max i vettel. Jedan vozi odlicno i izvlaci maximum a vettel odavno to neradi.



        5
        -1

        6
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        A ja tako isto kazem da vettel nema pojma vec duze vrijeme

        Vettel je na pocetku kraja.

        leclerc se navikakava pa je isprwd drugog red bulla ladno svaku utrku.

        Hmmm.. koliko smo imali utrka do sad nismo bas neki strasan broj? – Tako da mi ovo “ladno svaku utrku” iako istinito zvuci napuhano, a i ja govorim iskljucivo za danasnju utrku…



        3
        2

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Amg ja kad gledam ekipu i njihov bolid kao referencu uzimam oba vozaca sto rade a ne onog brzeg ili sporijeg. Max je trenutno nivo vise za vettela. Gasly nije taj nivo ali jedan rb zavrsava ispred njih danas a drugi daleko iza. Meni to izgleda podjednako dobar bolid ali imaju boljeg vozaca koji radi ovu razliku. Najbolje ti je da ti docaram o cemu pricam je to da je Ferrari u najmanju ruku bio brzi bolid do sada. A ja te pitam tko je treci u poretku. Toliko o tome i vettelu i brzini bolida. Vettel apsolutno nicim do sada u 2019 nije opravdao status prvog vozaca a max je i to se vidi i vozi bolje. Postavi si pitanje da je vettel u rbu a max u ferrariju. Mislis li da bi Vettel danas bio ispred? Ja ne…



        5
        1

        4
      • Master_F1 Prikaži

        Spain GP 2019

        Red Bull Racing 23 points
        Ferrari 22 points

        Red Bull je bio brži i bolji u Barceloni.



        4
        2

        2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Master F1

        Tocno tako, kratko i jasno. Nije Red Bull bio brzi da je se igrao sa Ferrarijem ali bio je brzi makar i za dlaku



        4
        1

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Prepostavljam da je vama dvojici koj izbrajate bodove bio rb brzi i u bahreinu jel tako?



        1
        0

        1
      • Master_F1 Prikaži

        Alonso1983

        ”Red Bull je bio brži i bolji u Barceloni”

        Samo mi reci gdje sam spomenuo Bahrein ili bilo šta drugo? Moj komentar se striktno odnosi na utrku koja se završila prije sat vremena.



        4
        3

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A moj se sada odnosi na bahrein konkretno za primjer vasoj barceloni. Jel je tamo rb skupi vise bodova? Je. Pitam tebe i amg a jel je rb bio brzi u bahreinu? Jer koliko vidim bodovi su ti koji kazu da je neki bolid brzi. Meni kazu p3 plus p6 je 9 kao i p4 plus p5. Razlika izmedu vetela i maxa je bila daleko manja nego izmedu leclerca i gaslya. Max je mozda najbrzi vozac na gridu. Lani je drugu polovicu sezone nakupio najvise bodova uz lewisa u slabijem autu. Jel je i lani R B bio brzi? Isto tako svake kvale pokazuju da je ferrari brzi bolid. No u utrci i strategijama kao i greskama specijalnog vettela je vec glupo trositi rijeci.



        2
        0

        2
      • Master_F1 Prikaži

        Alonso1983

        Trenutna situacija je takva kakva je. Trenutno je RB brži. RB je brži od Ferrarija u Barceloni. To što je bilo u Bahreinu ili što će biti na kraju sezone, to niko ne spominje. Završila se utrka u Barceloni i dajemo komentar na tu utrku. Haas je danas bio brži i bolji od McLarena, to ne znači kada se pogleda svih 5 utrka. Evo reći ću da je Ferrari bolji kada pogledamo svih 5 utrka, ali RB ide uzlaznom putanjom dok Ferrari stagnira.



        3
        3

        0
      • NoOne Prikaži

        I ja doživljavam start tako da je Botas poprilično zabrljao ali najvažnije mu je bilo blokirati Vettela bez obzira na sve, a Vettelu je bilo najvažnije da ga Leclerc ne pređe. Vettel momentalno nije ni približno dobar, upao je u prosječnost. A SVE uvijek ide na ruku Hamiltonu, iako mu to uopće ne treba jer je daleko najbolji od svih momentalno. Maks nevjerojatno promijenjen od prošlih sezona, ne radi greške, izgubio nešto na atraktivnosti, drugi najbolji vozač iza Hamiltona.



        3
        3

        0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Svi pljuju po Ferrariju, ferraristi najviše.
        Nije Ferrari toliko loš koliko su ovi dobri, tj.predobri.
        Red Bull je top momčad ali ni oni godinama ne mogu ni blizu Mercedesa?
        Recimo da nema Mercedesa i sve bi bilo ok?
        Ferr i RB su slični po brzini i tu bi bilo sjajnih borbi.
        Mercedes u čitavoj svojoj eri dominacije je uvijek godinu ispred ostalih.
        Većina forumaša je protiv promjena koji Liberti M želi sprovesti u ograničenjima proračuna, extra novca zbog povjesnih zasluga itd, smanjenja broja ljudi u odjelima, pojednostavljenju PU, aero-a, ukidanja prava na veto i većina tih forumaša su Ferraristi koji često ponavljaju kako f1 nije za svakoga ni za sirotinju?
        Mercedes je jednostavno dugoročno nedostižan ako će se igrati po ovakvim starim “ferrarijevskim” pravilima.
        Mercedes je sad, što je Ferrari bio nekad.
        E pa sad gledajte dominantni Mercedes jer nemojte se nadati kako ćete u “resursnoj” utrci sa njima pobjediti.



        1
        1

        0
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @The Simpsons Slažem se s tobom, ako želimo gledati donekle ravnopravnu i uzbudljiviju F1, onda su potrebne velike promjene koje ti spominješ(budget cap, jednostavnije PU, jednostavniji aero, smanjenje ljudi itd.) iako si još trebao spomenuti i smanjenje veličine bolida jer su stvarno preveliki, idealno bi bilo da se vrate na dimenzije bolida iz 2008. iako ne bi bilo loše da smanje na veličinu iz 2015.-2016. jer s ovoliko velikim bolidima je pretjecanje stvarno, stvarno teško.



        2
        2

        0
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Joj kakav Gasly on je totalna truba je max odlican al ovaj nije f1 kalibar vozaca to kolko zaostaje ko da vozi drugi auto


        0
        0

        0
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Nije još ali Max je taj koji pravi veliku razliku. Nakon SC Vet se iz petnih žila trudio ga napasti ali klasa je klasa. Da nije bilo SC bio bi ispred Fer 20ak sek.
      Sada triba polako hvatati Merc.
      GO MAX !



      8
      0

      8
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      RB je bio brži od ferrarija u 3. sektoru u prosjeku 0,3-0,4 sec.
      Sasvim dovoljno da Max izađe komotno na startno-ciljni pravac bez straha da će ga Vettel uhvatiti, čak i sa DRSom.
      Dalje, da je Ferrari pustio Vettela odmah ispred Leclerca, a ne nakon 10 krugova (to je skonto moj otac, penzioner, slabijeg vida i sluha), Max bi nastavio niz četvrtih mjesta.
      Tako da ohladite malo sa tim “Klasa je klasa”. :facepalm:



      15
      9

      6
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Nego što je nego klasa za oba ova klauna. RB nema još brži bolid. Ej da nije bilo SC bila bi razlika 20ak sek.
        Što ga nisu prestigli onda nakon SC?
        Max je i onako vozio koliko mu je bilo potrebno jer vidio da ne može sustiči Merc.
        Kako bi ga to Lec mogao prestiči,pa nije ni Vetela mogao



        6
        -2

        8
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Što ga nisu prestigli onda nakon SC?

        Odgovorih ti sa prve dvije rečenice gornjeg posta, čitaj malo.

        RB je bio brži od ferrarija u 3. sektoru u prosjeku 0,3-0,4 sec.
        Sasvim dovoljno da Max izađe komotno na startno-ciljni pravac bez straha da će ga Vettel uhvatiti, čak i sa DRSom.



        5
        4

        1
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Frantic koliko se sjecam, izlasak SCa je bio tik prije dijela di je Ferrari trebao biti najbrzi odnosno startno-ciljna ravnina



        2
        0

        2
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Dalje, da je Ferrari pustio Vettela odmah ispred Leclerca, a ne nakon 10 krugova (to je skonto moj otac, penzioner, slabijeg vida i sluha), Max bi nastavio niz četvrtih mjesta.

        Ovo si valjda mislio LC ispred Vet.

        Pa dobro daj mi onda objasni kako onda to.



        3
        2

        1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ako pričaš o trenuttku odmah nakon izlaska safeta, samo da te napomenem da nema DRSa 2 kruga nakon što safet izađe.
        A nije Ferrari bio brži u prvom sektoru sekundu od Red Bulla, pa da ga tek tako lako otrese bez DRsa.
        A Max bi vjerovatno hladno pustio Vettela da ga pretekne…..
        Pošto je Mario pominjao klaune i “prestigli” (dakle množinu), ne znam samo pomoću kojih trikova je Leclerc mogao preteći Maxa odmah nakon povlačenja SCa….
        Pa se vraćamo na krugove nakon povlačenja SCa, a odgovor na to sam dao iznad.

        Mario, jesi li gledao trku?
        Jesi.
        E ako jesi onda si vidio da je Vettel na softu bio skoro 10 krugoava iza Leclerca na hardu. U 3 kruga kad su u Ferrariju napokon skontali da treba vettel naprijed ovaj je napravio 3-4 sekunde ispred Leclerca.
        Nakone boxeva Maxa i Vettela, Max je bio 6 sekundi ispred Vettela.
        Prosta računica, da je vettel odmah pušten ispred Leclerca (a ne naon 10 krugova), nakon Maxovog i Vettelovog drugog boxa, vettel bi bio ispred Maxa.



        7
        6

        1
  4. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Ludi Grosjean kao u autoškoli na poligonu tri kruga za redom oko čunja :rofl:



    34
    33

    1
  5. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Mercedes na prva dva mjesta. Williams na zadnja dva mjesta. Tradicija se nastavlja.



    10
    10

    0
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Demonstracija sile Hamiltona, a MB klasa za sebe.
    Bravo za Maxa uporno izvlači maksimum.
    Ferrari opet loša taktika i predugo čekanje za zamjene pozicija vozača, a da ne govorim da su sporiji od RB u utrci.
    Haas bio odličan dok si nisu izbili par mjesta međusobnim kokoškanjem.
    Bravo za Kvyata i Sainza.
    Dosadna utrka, da nije bilo SC sve bi bilo riješeno nakon bokseva.



    7
    6

    1
    • Vw
      Kiki_GP Prikaži

      Ne bi rekao za Sainza i McL isti su imali samo vise srece. Upravo ulaskom SC-a. Toro rosso nije imao srece, ali da nije bilo SC imali bi dva bolida u bodovima. McL treba analizirati gdje su pogrijesili sa nadogradnjama jer vecinom utrke ni Sainz ni Norris nisu bili konkurentni. Renault motor zaostaje u performansama za konkurencijom. Jer novi motor Renaulta je trebao povecati performanse po pitanju pouzdanocu po tom pitanju su uspjeli nitko nije odustao, no po pritiskanju tokom cijele utrke bas i nisu bili konkurentni.



      1
      -1

      2
  7. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    I treba zahvalit Strollu sto nam je poslao SC da barem malo ucini zanimljivojom utrkom.



    3
    0

    3
  8. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Lewis opet demonstrira silu, dovoljan pokazatelj je 4s prednosti nakon 2 kruga od ulaska SC u box… Do kraja samo onoliko koliko mu je trebalo…
    Merc je (osin u Bahreinu) svijet za sebe…
    U prvom krugu tri auta prođu bez kontakta kroz 2. zavoj, a gospodin Stroll zatvara vrata Norrisu (koji isto snosi manji dio krivice) i opet dokazuje da ovaj sport nije za njega, Ocon je zaslužija to misto više od tatinog sina…
    A Grosjean lako oko čunja tri kruga zaredom…



    9
    7

    2
  9. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Ferrari nek se prebaci na razvoja bolida za 2020. pit-wall im je za Haaga, kao i šef ekipe :chill:
    Gasly ima sreće da je top 3 odlijepio od ostatka, inače Max bi se borio za podij, a on za bodove :facepalm:
    Mercedes nevjerovatan.
    Max DOTSeason :thumbs:
    K-Mag, Carlos i Danill jako dobri.
    Renault razočarava.



    6
    6

    0
  10. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ferrari je sam sebi veci neprijatelj nego Mercedes. Od danas odustajem da branim bilo kakvu njihovu pogresnu odluku, jer ovo sto rade granici sa ludoscu i amaterizmom. Bruka i sramota.

    Nista gasi mijesalicu i motaj kablove za Kanadu…



    9
    9

    0
  11. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    Jednostavno ovaj Ferrari ide kao da su ga testirali na autoput a ne u vazdusni tunel,sad je jasno koliko je inferioran aerodinamicki u odnosu na Merc,najveci korak u promjeni je boja bolida



    3
    3

    0
    • Ayrton Senna
      Lakinen Prikaži

      Jos kad se sjetim izjava prije pocetka sezone kako su se odlucili na taj radikalan potez sa bojom kako bi maksimizirali tih neznam koliko grama…pa brate ide kao da je izbetoniran



      3
      3

      0
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Oba Ferrarija su bila danas najbrža na pravcu….


      0
      -2

      2
      • Mercedes
        brmbrm Prikaži

        Ko je losiji,Ferrari ili njihovi vozaci?


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Po mom mišljenju “ekipa” (tj. dizajneri, inžinjeri,…. – dakle bolid, plus vodstvo/pit wall – dakle strategija i unutartimski odnosi) je lošija od vozača. Naravno, nisu ni Seb ni Charles na nivou na kojem bi trebali biti, kada ih poredimo sa Maxom (koji se smirio, izgleda sazrio, te maximalno koristi Ferrarijeve poklone), Bottasom (koji se dobro naoštrio i zasad prijeti, vidjećemo koliko će izgurati) i Lewisom (koji još uvijek nije postigao “optimalnu radnu temperaturu”, a vodi u poretku :chill: ).
        Jedino su bolji od Lorda Gaslya. :mrgreen:



        1
        0

        1
  12. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Jel se desilo sta osim dva Haasa?


    0
    0

    0
  13. Gagi032 Prikaži

    Eeee crveni crveni pa zar jos i Max!!!!



    1
    1

    0
  14. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ovo je bilo mučno gledati. Hvala Lando na SC. Trebalo bi na kraju sezone napraviti kompilaciju Ferrarijevih strateških grešaka i ubaciti Benny Hilla.



    9
    9

    0
  15. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    zadnjih par utrka f1 pratim preko rtl-a ( njemačkog ), i uopće se više ne nerviram oko baskonačnih reklama,dapače više sad uživam u njima nego u utrci. prije 15 – tak godina radije nisam gledao utrku nego da mi rtl prenosi. meni to dovoljno govori kakvo je danas ovo nazovi utrkivanje. mislim da bi svima učinili uslugu da nakon starta i prvog kruga skrenu u boks i skrate svima muke…ionako već previše zagađujemo atmosferu…samu ” trku ” besmisleno je komentirati



    3
    1

    2
  16. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Imate li kakvo iskustvo u taktici? Nemam. Primljeni ste. Dobro dosli u team Ferrari ??



    12
    11

    1
  17. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Do kraja sezone će Red Bull Honda zaprijetiti Mercedesu ?



    3
    1

    2
  18. Master_F1 Prikaži

    Ferrariju otkaz…… čitavom timu. Nemaju rešenje, u svim segmentima su slabi. Nek se ugledaju na Zak-a iz Mclarena, čovjek samo dovodi i dovodi nove ljude.
    Danas je dan majki na planeti zemlji, isto tako danas je dan Helmuta Marka :D
    Da li trebamo dati čestitke Mercu? to je već postalo dosadno.
    McLaren neubičajno slab tempo, nadam se da je to samo na ovoj stazi, uostalom ako nemaju brzinu imaju taktiku da se pokupi koji bod.
    Grozni u cirkusu kao i prošle sezone u Barceloni :D



    1
    -2

    3
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Napisao sam da je Binotto dobro plaćen da uništi Ferrari i to dobro radi….



      4
      -1

      5
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Bas se trebaju ugledat u zaka, onda bi bili mclaren 2.



      2
      2

      0
      • Master_F1 Prikaži

        A zašto ne? Pogledaj razliku između Erika i Zaka? Pogledaj kako ekipa bolje funkcioniše. A sad pogledaj Ferrari i njihova zadnja tri izvršna co pa uporedi razliku. Zak-ov McLaren već sada bolje izgleda i ne prestaje dovoditi pojačanja u ljudstvu. McLaren sada ima bolje inženjere nego Ferrari. Samo da Renault napravi dobar motor u 2021. godini bio bi McLaren itekako dobar. A sad evo ti tri zadnja co Ferrarija pa mi reci koja je razlika. Marco Mattiacci – Maurizio Arrivabene – Mattia Binotto. Ja lično ne vidim nikaku razliku. Otišao Muto, došao Guto. Sve isto , Ferrari se ponaša kao da je cijelo vrijeme jedan co vodio a ne tri.



        2
        2

        0
  19. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ljudi moji Max daje dojam zrelosti. Nek RB razvije bolid dobro, mogao bi se ubaciti u borbu za naslov. Po meni zasad, najbolje vožnje pružao. Crvene stvarno nema potrebe komentirati, sjebali obojicu danas, al nije se moglo puno više. Magarci u Haasu, neznam ko je veći. Sainz odlična vožnja, Kvyat isto.

    Utrka ok 6/10



    15
    15

    0
  20. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Binotto je dobro plaćen da uništi Ferrari i odlično radi svoj posao!! Bravo Binotto…



    2
    -3

    5
  21. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Max Verstappen postaje kompletan vozač. Stari Max bi na startu ove utrke usro stvar brzo. Ovako pričeka dva Ferrarija i još ih s vanjske strane prijeđe u trećem zavoju. Očekujem puno od njega ove sezone.



    16
    16

    0
  22. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Svaka cast mercedes i lewis na odlicnom startu, definitivno je doveo u red i taj dio voznje. Bottas drugi put bolje na kvacilu.

    Max izvukao maximum, gasly jako lose, konstantno je po 7 desetinki sporiji a to je previse da bude privikavanje na bolid.

    Ferrari nemoguc, da ne mogu ni jednu utrku odradit savrseno jer ocito nije problem samo brzina, taktika je uvijek strasno profulana a nema nikog da kaze sto treba i odluci na vrijeme a ne 5 krugova prekasno.

    Haas odlican sa vozacima koji su idioti, koliko su ta dvojica spremni sranja napravit i definitivno treba groznog kazniti za 3 uzastopna kruga s precacem.

    Jako mi je drago zbog sainza, pogotovo sto je vratio ricciu nakon boxova sto nismo vidjeli kako.

    Toro rosso super, ostali uzasni a pogotovo renault.

    Stroll je vraski brz u zatvaranju krivine, premda je i norris trebao biti pametniji, al mlad je pa ce bit bolje.



    2
    2

    0
  23. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Da nije bilo ovog safety cara utrka bi bila jako dosadna, ovako je barem malo akcije i utrkivanja bilo na kraju…suma summarum mercedes prva liga i onda ferrari koji bi uskoro mogao biti iza red bulla…Max cini razliku i radi super posao ove godine….5 puta 1-2 mjesto mozemo se pozdravit sa 2019 sezonom



    4
    4

    0
  24. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Mislim da bi i Stevie Wonder bolje složio strategiju i donosio odluke na pitwallu.



    2
    2

    0
  25. Ferrari
    Doctor Štef Prikaži

    Mercedes apsolutno dominantan kroz cijelu utrku. Ferrarijevi taktičari opet napravili “fantastičan” posao. Max i RB Honda postali opaki trio, samo da se još Gasly priduži. Utrka kao takva pomalo dosadnjikava sve do Safety car-a i dobre stare ekipe iz Haas-a.



    1
    1

    0
  26. ZvoNik Prikaži

    Ma šta meni ovo više treba…
    Čim se drugi put rodim navijat ću za Mercedes, u nogometu za Dinamo i, naravno, učlanit ću se u ADZ.



    12
    12

    0
  27. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ma ništa novo.
    Binotto jest glavni krivac za ovo, isto kao što je bio i Arrivabene, ali nije nešto što nismo vidjeli od prije. Dakle problem u Ferrariju je puno dublji i tu treba podijeliti više otkaza, vratiti mentalitet pobjednika itd. Neka vrate Binotta na staru funkciju i dovedu nekoga tko je autoritet, odlučan i hladne glave pa neka se ovu sezonu uvježbava.
    No poznavajući Ferrari Binotto će općenito dobiti nogu iz Ferrarija pa će doći u ruke Mercedesu, jer to je u Ferrarijevom stilu :D

    RB će ove godine sigurno završiti ispred Ferrarija, samo neka se Gasly trgne. Samo neka puste crvene i oni će već naći načina kako sjebati nešto.

    Ugl. govorio sam nakon testiranja kada se pričalo da Ferrari ima pola sekunde prednosti. Badave im to ako Ferrari nastavi biti ista neodlučna, šlampava momčad kao i prijašnjih godina. Ovo nije ništa novo.
    Ja sam pripremljen na to da Ferrari neće još godinama do naslova, ovakvim tempom ne. Ovo što Ferrari radi je definicija ludosti.
    Bolid je fulana filozofija, i taj dio me ne dira više, a i teško je ovo zakrpati što njih muči, ali način vođenja i kako ta ekipa funkcionira je puno veća katastrofa
    Ovaj Ferrari bi izgubio naslov da zamijene bolide sa Mercedesom. Jednostavno su nakupina debila.

    Hamilton danas odvozio hladno i u svom stilu. Neću otpisivati Bottasa, ali bilo bi dobro da mu odgovori pobjedom na sljedećoj utrci jer jednom kad se Hamdo razmaše neće stati.



    14
    13

    1
  28. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Prvo – Ponovno se dokazalo ono staro – Barcelona je staza samo za testiranja, ako i to budući da nas sve dobrano za*ebe..
    Drugo – Ferrari slobodno može početi pripreme za novu sezonu.. a i to je bolje budući da znamo da kad ti stručnjaci previše tintare, ispadne veći shit..
    Treće – Bottas nije Rosberg
    Četvrto – K-Maga nitko živ ne smije preteći pa čak ni frend Grozni koji je gle čuda – već sad uhvatio bod :D



    11
    11

    0
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Osim kvyata koji je to napravio prije SC al izgubio zbog zbrke s gumama.

      Kvyat me impresionira ove godine svojom konstantnoscu i izuzevsi kinu kad je torpediro oba mclarena moglo bi mu biti 3. put sretno u toro rossu.



      3
      3

      0
  29. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Ferrari tragedija… Ako uzmu ijednu pobjedu do kraja sezone bit ce uspijeh…



    5
    5

    0
  30. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Mercedes nedodirljiv,Max isto jako dobar danas,Toro Rosso isto dobar, nema Albon i Kvyat voze ko ludi i tjeraju jedan drugog sto nazalost to se nemoze rec za Gaslya treba to mijenjat pod hitno!!! Cestitke i Mclarenu i Hassu!!



    3
    3

    0
  31. Vw
    Kiki_GP Prikaži

    Dosadna utrka da nije bilo SC ovo bi bila najdosadnija utrka. SC spasio utrku koliko toliko. Mercedes dominantan klasa za sebe. RB dobro radi kao i Honda jedino Gasly ne prati tempo. Ferrari veliko razočarenje ni jedan od Ferrarija nije mogao zaprijetit Verstappenu, pa čak kad se opet startalo poslije odlaska u boks SC-a. HASS odličan ako je dosadna utrka HASS-ovi vozaci ce napravit da bude koliko toliko zanimljiva. McLaren treba ispitat novi paket koji su donijeli u Barceloni da nije bilo SC ne bi vidjeli bodove čista sreca. Toro rosso dobar Honda radi dobar posao. Renault najvece razocarenje uz Ferrari. Donijeli su veliki paket nadogradnji kao i motora. Niti su se nadogradnje pokazale niti motor koji je trebao i Renaultu i McLarenu dati vise da pritiscu tokom utrke. Pitanje da li je McL vozio s tim novim nadogradnjama motora. Sve u svemu Renault najlosiji motor od konkurencije Honda ih je presisala. Alfa losa u danasnjoj utrci. Williams standardno, ni nadogradnje im nisu pomogle, a i kako ce kad su fulali u samoj sasiji ko McL u prosloj sezoni.



    2
    2

    0
    • Bmw
      Kuki Prikaži

      Mcl je vozio na starim motorima, odvozili su koliko su mogli jer ovdje je skoro pa ne moguće nekog prijeci još ak je istina da imaju reduciranu snagu motora ovo je i više nego dobar rezultat



      2
      2

      0
      • Vw
        Kiki_GP Prikaži

        Nisam znao da imaju reduciranu snagu motora. Gdje si to procitao? Ako je istina moja greska. Onda je rezultat i vise nego dobar. Iako ja nigdje nisam procitao da ne koriste puni potencijal motora.


        0
        0

        0
    • F1 fan Senna Prikaži

      Nemam nikakve informacije sta se tice motora ali Mcl je dns bio jakoo dobar na pravcu. Sainz je lakocom prosao i Grosjana i Kvyata puno prije prvog zavoja a uz to je imao i najbrzi prvi sektor od svih. Cini se da je Renaultov motor dosta dobar a Mcl je jakoo smanjio drag koji ih je mucio proslih godina. To se moglo vidjet i danas a pogotovo u Bahrainu i Azerbajianu koje su staze na kojima je jako bitna brzina na pravcu a upravo je tamo Mcl bio najbolji od svih u sredini poretka. Ono sto vise brine je zadnji sektor di su cijelog vikenda bili zabrinjavajuce spori, pogotovo u utrci. Sainz je gubio od 0.3-0.5 u tom zadnjem sektoru po krugu ali ga je nakon toga spasavala brzina na pravcu. Sainz je rekao kako to moraju dobro razmotriti ali da misli kako problem nije velik i da su samo balans promasili za ovaj vikend. Iskreno se nadam da je tako i da ce to rjesit do Monaca jer ako je nesto ozbilnjije onda Mcl ceka jako jako tezak vikend u Monacu. Do sada su izgledali iznenadujuce dobro pa se nadam da ce tako i nastavit i da je ovaj vikend bila samo iznimka.



      1
      1

      0
      • Mclaren
        BeBrave Prikaži

        Vjv sam u krivu, ali nekako mi se cini da Mclaren ima dvije verzije bolida ove godine, ovu novu specifikaciju koja je napravljena po uzoru na Ferrari/Sauber uz par Mclarenovih sitnica, i onu stariju specifikaciju koja je vise na stranu Mercedesa/Red Bulla, ne bi me čudilo da za Monaco vrate onu stariju specifikaciju


        0
        0

        0
      • F1 fan Senna Prikaži

        S obzirom na danasnji zadnji sektor postoji velika mogucnost da se u Monacu vrate na staru specifikaciju ili na nesto izmedu.
        Ali veseli sta Mclaren eksperimentira s razlicite konceptima i vrlo brzo donosi te nadogradnje a uz sve to auto i dalje funkciojira dosta dobro. Sada je na njima da vide koji koncept je najbolji i najisplativiji a postoji mogucnost da ce to i varirat od staze do staze.


        0
        0

        0
      • Vw
        Kiki_GP Prikaži

        Nemaju ni jednu svoju. Sve sto koriste su zpr. kopije Ferrari – Alfa, i kopija Mercedes – RB. Nista oni svoje nemaju. Gdje su im strucnjaci za aerodinamiku gdje su im noviteti nekad su bili jaki po tom pitanju danas su tu gdje jesu. Sainz je sam rekao da nije imao race pace kao i to da se borio sa zadnjim krajem bolida. Zadnji sektor su dosta zaostajali slicno kao Ferrari. Mehanicari su podesavali krilca u boksu. To je Sainz i sam rekao nakon utrke upravo je tad doslo do poboljsanja kao i do pretjecanja. Sainz je jos izjavio da su zeznuli sa balansom bolida i da moraju naci rijesenje za spore zavoje gdje su evidentno gubili dosta vremena kako u kvalifikacijama tak i u utrci.


        0
        -2

        2
    • avalon Prikaži

      Kiki_GP …. “Sve u svemu Renault najlosiji motor od konkurencije Honda ih je presisala.” je u RB ali nije u TR ;) McL/renault u konstruktorskom je 4 . , ispred RP sa mercedesovom PU . renault ima tek bod manje od alfe i 3 boda manje od haasa koji voze sa močnom ferrarievom PU . TR/honda 6 bodova manje od renaulta i trenutno su na začelju . u vozačkom tek su vozači mercedesa , RB i ferraria daleko ispred norrisa , kimi , perez su bod , a magnussen 2 boda ispred rookia norrisa . osim toga u Q je ricciardo iza sebe ostavija obe alfe/ferrari , oba RP/mercedes , jednog TR/honda ( williams ni ne računam da je u ikakvoj konkurenciji ) i da nije ima kaznu od 3 mista zbog bakua vjerovatno bi trku završija u bodovima te se bodovno u konstruktorskom izjednačija sa alfom ;) da hulkenberg makar u Q isporučuje rezultate na nivou hvala koje dobiva na forumu ( 4 Vs 1 za ricciarda ) možda su mogli imat i koji bod više jer ipak je NH u odnosu na DR “starosjedilac” u renaultu , a time i “prilagođeniji” . jbga , kad razbiješ bolid i startaš iz boxa teško je nešto postić na ovoj stazi …



      1
      1

      0
      • Alpine
        Alpine Prikaži

        Avalon, izgleda da si jedan od rijetkih ovdje koji su gledali istu utrku kao i ja :-) :-)
        Dakle, još jednom, Renaultov motor nije trenutno kao Mercedesov ili Ferrarijev, ali nije najveći problem Renaulta. Tko ne vjeruje nek si pogleda prvi sektor.
        Problem je šasija i to što ne mogu nikako spojiti solidne kvalifikacije, a pod solidno za ovu godinu, a vjerovatno i slijedeću, za Renault je eventualan ulazak u top 10 u kvalama. Na utrkama gdje će ući u top 10, najvjerovatnije će i završiti i u top 10.
        Dakle, od pobjeda, pa čak i postolja neće biti ništa ni slijedeću godinu, jer kada dođu nova pravila siguran sam da će većina resursa ići na 2021, a sa ovim bolidom kojeg će nadam se posložiti za kvalifikacije, će odvoziti ove dvije godine, nadam se što češće u nekim bodovima..


        0
        0

        0
      • Vw
        Kiki_GP Prikaži

        Toro rosso su prosli kad? Tek kad je izasao SC. Vecim dijelom utrke Sainz nije mogao nista vozacima Toro rossa razlika je rasla. Sainz je prosao i kvjat i grosjeana kad je SC otisao sa staze. Znaci mi ostali nismo gledali utrku. Sainz nije mogao toro rossi nista bar tokom vecine utrke. Kako god drago mi je radi McL i osvojenih bodova. Iskreno ja sam mislio da ce sa novim nadogradnjama mozda biti blizu RB. Ocito da McL jos nije na razini RB, i sigurno nece bit jos neko vrijeme.



        1
        1

        0
      • F1 fan Senna Prikaži

        Kiki_Gp mislim da nisi shvatio sta smo htjeli rec. Da toro rosso je bio brzi auto od Mcl u utrci i to se lako moglo vidit. Ali ta pretjecanja Kvyata i Grosjana nakon Sc su bila vrlo lagana od strane Sainza i to pokazuje da je taj motor dosta dobar a i da je Mcl ko auto dosta dobra na pravcima a to je naglasio Norris jos u Bahrainu. Njihov problem su spori zavoji (zadnji sektor u Barceloni) i to moraju rjesit. Ali i uz taj zadnji los sektor Sainz je iz dosta dalekog uspio napast i proc i Toro rosso i Hass. Mcl je dosta dobar i u brzim i srednje brzim zavojima i ako rjese balans i nadu pravu stvar za spore zavoje moga bi to biti jedan jako jako dobar bolid. Pogotovo za sljedecu godinu, sad kad su napokon dosla “pojacanja” u tehnickom djelu ekipe.



        1
        1

        0
      • Vw
        Kiki_GP Prikaži

        @f1 fan sve sam ja shvatio. Nije to mrznja prema McL nego samo činjenice. Mozda ovaj paket Ferrari – Alfa dobar jedino sto moraju naci rijesenje za spore zavoje taj problem ima i Ferrari kao i balans kojeg nisu imali bar je tako izjavio Sainz. Dolazi VN Monte Carlo trebat ce sto prije naci rijesenje za spore zavoje ili se vratit na staru specifikaciju Mercedes – RB.


        0
        0

        0
      • F1 fan Senna Prikaži

        U potpunosti se slazem ??



        1
        1

        0
  32. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Čestitke Hamiltonu na 6. naslovu prvaka i Mercedesu na konstruktorskom naslovu. Ja san predvidia da će se prvenstvo odužit baren do Belgije, ali je trajalo 6 utrka kraće.
    Ferrari je moga i mene zaposlit ko šefa ekipe, imali bi iste rezultate, a uštedia bi in koji milijun, kojeg učito triba ulagat u 2021. jer će i 2020. bit ista ko i ova godina.

    Nadan se da će 2021. Leclerc ili Schumacher u Ferrariju bit baren u utrci za naslov jer ovo nema smisla gledat.



    8
    6

    2
  33. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Ocjena utrke 3. Prvo želim čestitati Lewisu i Mercedesu na još jednoj uvjerljivoj pobjedi. Još nikada u životu od kada sam počeo pratiti formulu nisam preokrenuo na neki drugi kanal, a da me nije bilo briga što propuštam utrku. Pobjednik utrke se znao nakon 3 zavoja, a utrke izgledaju kao parade u kojima se bolidi voze jedan iza drugog. Kad se sjetim kako smo se veselili sezoni očekujući napete dvoboje, a dobili smo kamilicu. Ferrari ne želim više ni komentirat, samo sam zaključio da se Arrivabenea nije trebalo riješit. Pod njegovom rukom Ferrari se opasno približio Mercedesu i borba za naslov je bila moguća, a sad izgledaju kao da su opet u 2014. Volio bi više komntirat, ali sam pratio Premier Ligu i malo šaltao na Formulu, eto do toga je došlo. Max je odvozio dobru trku, evo Gasly polako skuplja bodove, Renault je žešća banana, McLaren i Toro Rosso u bodovima isto kao i Haas s oba bolida. Sad sljedeća “stanica” Monako, meni osobno jedna od najdražih staza u kalendaru.



    3
    3

    0
  34. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    ovo je postalo teško za gledati…ne znam što više ne valja, vodstvo ili bolid. užas…
    valjda će ubosti nešto nakon promjene pravila, ali samo ako ubodu nešto i u organizaciji.
    jbm pa gume više ne znaju mijenjati…
    mercedes i dalje ko tika-taka, sve po špagi bez ikakvih devijacija.
    max ozbiljno pretendira na mjesto iza mercedesa, vettel je totalno van forme… ako ostane max i dalje smiren i čist u glavi, konačno će pokazati sve što može. valjda će i honda izdržati…



    1
    0

    1
    • avalon Prikaži

      “jbm pa gume više ne znaju mijenjati…” katkad znaju , katkad ne . pamtiš samo prvu lošu/sporu izmjenu kod seba ali ne i drugu koja je bila 2,2 s … možda i najbrža od svih ostalih . btw , izgleda da je to bija neki “čudan dan” jer izmjene su trajale van uobičajenog i kod mercedesa , RB …


      0
      0

      0
  35. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Katastrofa za talijansku momčad uzalud nadogradnje! Nadam se da će sljedeću utrku RB prekinuti ovaj pobjednički niz Mercedesa ako ne više nema smisla gledati!


    0
    -1

    1
  36. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    utrka meni solidna, 7/10.

    -osim nedostižnih mercova vodile su se zanimljive borbe za niže pozicije. što me dovodi do zaključka da titule ‘ladno idu mercu. polagao sam zadnje nade u ovu utrku, da ferrari ima nekakve šanse za borbu ali ništa. rb-u ostaju mrvice ovako kad ferrari zajebe, a po svemu sudeći takav trend će se nastaviti. zasad je pouzdanost svih bolida vrlo dobra.

    +
    -čestitke maxu na još jednoj vrlo zreloj vožnji, podiju i p3 u vozačkom prvenstvu
    -po meniz sainz dotd
    -haas solidan, mada nisu normalni s onim borbama

    +-
    -gasly – mora i treba bolje
    -tr mogao se i trebao uzet koji bod više da nije bilo konfuzije u boksu nakon sc,
    -glavna tribina poprilično prazna, ali je bilo dosta ekipe po ga livadama.


    -strategija ferrarija (na osobnoj razini ovo bi stavio u +)
    -renault katastrofalan ( na osobnoj razini i ovo također bi stavio u + :)
    -režiser prijenosa – masu zanimljivih situacija nisu prikazali
    -gdje nestade sauberova brzina?

    što je sljedeće? dva dana testiranja!



    6
    6

    0
  37. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Ovaj kaos je na razini početka 90ih, Ferrariju treba potpuni remont momčadi, glave moraju letit i to ako je moguće do kraja sezone najkasnije, jer naspram Binotta Arrivabene ispada Ross Brawn i Jean Todt u jednom. Trenutno, ako imaju dovoljno para i vremena nek naprave potpuno novi bolid za ovu sezonu, ako Merc može tokom sezone imat tri gotovo različite specifikacije bolida, zašto nebi i oni napravili(već su to napravili 1991. sa bolidima 642 i 643). Ako nemaju, nek se koncentriraju na 2020. i 2021. a nek ove sezone povremeno donesu koju nadogradnju da se misli da nešto i rade jer ova sezona je čisti promašaj.A vezano za Vettela, jasno je da on nije po formi prvi vozač nego da je to Leclerc te mu trebaju dati ultimatum: ili će bit No.2 ili će dobit papire pa nek traži sreću negdi drugdi. Zajebi to šta on košta punu kesu eura, ali trenutno ne zaslužuje ništa drugo. Sigurno će to biti bolno i koštat će novca i vremena, ali neke stvari trebaju bolne promjene da bi se napredovalo, a i ovo trenuto više nanosi štete Ferrariju nego šta će donit radikalne promjene koje su tu navedene. Jednostavno se ne smiju više događati ovakve stvari Ferrariju, obzirom na povijest koju imaju u F1 te novce i resurse koje ulažu u F1.

    P.S Arrivabene, sve ti je oprošteno, vrati se!



    4
    -2

    6
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      vezano za Vettela, jasno je da on nije po formi prvi vozač nego da je to Leclerc

      Čisto kurioziteta radi – jesi li do ovog zaključka došao nakon što je Leclerc ponovo bio sporiji u kvalifikacijama ili nakon utrke u kojoj je Ferrari njega pustio ispred Vettela nakon 6, a obrnuto je naredba stigla nakon 11 krugova, i svejedno je VET završio ispred? Ili nakon što je zaspao na restartu pa je VET na starijim gumama odmaknuo i hvatao VER, a LEC branio poziciju od GAS?

      Mislim, dečko je simpatičan i očigledno brz, ali koliko se gluposti moglo čuti nakon Azerbajdžana (gdje je Lec opet zaribao kvale i bio sporiji u utrci) – toliko mi se čini da se sad nakon Španjolske čuje još više. Zašto? Ajd, možemo li na trenutak zamisliti što bi bilo da je obrnuto, da je Vettel roknuo u zid u Azer i da je u Španjolskoj njega Ferrari drzao ispred Lec deset krugova u momentu kad su očigledno na različitim taktikama?

      Leclerc ima vrlo jednostavan zadatak. Mora pobijediti Vettela u kvalifikacijama. To mu je dosad uspjelo jednom, a Vettel je njega 4 puta. Bez toga očigledno neće moći ništa jer su po tempu preslicni i ovisit će samo o periodu utrke kad će tko biti malo brži. Što da Ferrari radi u tom slučaju?



      13
      11

      2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Malo san zaletia, čini se, vjerovatno radi ovog svega šta se događa u Ferrariju. Istina je da Leclerc je slabiji od Vettela, to je neosporno, tu se nema šta nadodat. Ali nekako sam stekao dojam ove sezone kao da je Leclerc smireniji od Vettela, ali dobro, pod nemjerljivo većim je pritiskom. Da se razumijemo, Vettel je dobar vozač koji je zasluženo osvojio 4 naslova, ali mi se čini da puca pod pritiskom. Pozitivna je stvar što Vettel pokušava izvući maksimum maksimuma iz ovog bolida i što je stvarno motiviran da Ferrari završi na što boljoj poziciji, ali u toj želji uz ogromni pritisak jednostavno izgori što se moglo vidjeti na startu kad se prekočio i izgubio poziciju. Vettelu jednostavno fali jedan dobar psiholog koji će mu puno pomoći jer podršku momčadi već ima. Nakon svega, povlačim ono što sam rekao za Vettela u svom komentaru, ali ostaje sve napisano vezano za stanje u Ferrariju jer ovo je nedopustivo.



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        I vrabac na grani zna da je mercedes brzi i jedino kako su im mogli zapaprit je na startu…sto je pokusao, da je uspio bio bi heroj zato sto bi sigurno unistio strategiju jednom mercedesu….na ovoj stazi se ne prelazi lako a pogotov ne top bolide…..ante je lijepo napisao ovo za vettela i leclerca, a to si cijelo vrijeme vrtim u glavu kad citam brdo komentara gdje se pljuje vettel a dize mali u nebesa…jos je zelen



        5
        5

        0
      • Charles Leclerc
        F12000 Prikaži

        Strašna predstava Vettela danas, obraz spašen na račun Harda i SC-a.

        https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1127642093537644544


        0
        -5

        5
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nemoj Anti dirati u Seba. Sve može samo Sebe….

      Koliko sam ja vidio u drugom zavoju Seba je više zanimalo da blokira Leca nego Maxa….



      2
      0

      2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @wapi Pa sad, imenjaku nije lako ovih dana zbog Seba i svega šta se događa. Al vezano za drugi zavoj, to si u pravu, barem što se mene tiče, više je blokirao Leca nego Maxa, što nije bilo toliko potrebno jer teško bi ga Lec pretekao obzirom di se Lec nalazio u tom zavoju, a time je ostavio prostora Maxu da ga prijeđe s unutarnje strane zavoja ili da ga prati rame uz rame pa da ga prestigne nakon što izađu iz trećeg zavoja, što se na kraju i dogodilo.



        1
        -2

        3
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Nemoj Anti dirati u Seba.

        Uvijek su to isti navijači, dovoljno je sjetiti se starih bedževa ili pogledati nadimke. Porazi davno prožvakani, ali okus gorak i ne prolazi pa je sad Leclerc poslužio kao dobar alat za spin priče (pun intended)…

        Šalu na stranu, meni je Leclerc simpatičan kao i Vettel, tu nema problema. Samo mi je smiješno kako netko nakon ove utrke može reći da Leclerc izvlači maksimum, a jasno je jedina poanta te poruke reći da je bio brži od Vettela. Međutim, brojevi vrlo rijetko lažu. Vettel je jučer pogriješio na startu, uništio si gume, proveo 11 krugova čekajući timsku naredbu, pretrpio besplatno zaustavljanje LEC u boksu zbog SC, dobio ga na leđima na svježijim gumama – i svejedno završio ispred bez da mu je ovaj realno zaprijetio u zadnjem stintu. Ali, kad nešto svrbi, malo što se tu može.



        2
        1

        1
  38. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Čitam da su oba Ferrarija bila najbrža na pravcima…ništa mi nije jasno.


    0
    0

    0
  39. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Režija prijenosa očajna. Iz nekog nedokučivog razloga gledali smo cijeli drugi Vettelov stint. Istovremeno, nismo vidjeli live kvyat vs magnussen, Sainz vs Ricciardo, pa ni Norris vs Stroll. Bottas jadni u kadru samo na postolju. Sve u svemu, na razini Kine koja je bila ispod svake razine.



    4
    4

    0
  40. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Off topic , F1plus je posta gori od Gp1.hr. Dobro da su objavli rezultate utrke , tuzno da cak i gp1.hr ima vise clanka.
    Sto se tice prijenosa gledam ga na F1.com , 79.99 $ godisnje, nula reklama , proslu trku nesto je stekalo i lagano su vratili 5 $.
    Ipak Skyovci su totalno opsjednuti Hamiltonom tako da nisu objektivni , al posto su za sve ostalo na nivou nije greda.



    1
    -2

    3
    • Sebastian Vettel
      kuruza Prikaži

      F1puls ?



      3
      3

      0
    • Fia
      cucla100 Prikaži

      To sam i ja primjetio da nema vise toliko clanaka poslije trke kao proslih godina. Senni bilo 25g a oni nista.
      Bitno da su na areni, u emisiji. Onaj Martincevic ne zna dvije recenice slozit gleda u pod dok ga kamera snima, a Vetma “surfa” po tabletu kad ga kamera zumira.
      Valjda pao moral odkad mercedes razvaljuje ferrari. Na testovima su cak bili i azurniji.
      Steta



      2
      1

      1
    • Pirelli Hypersoft
      Einspritz7 Prikaži

      Preporuka za gledanje priijenosa : uzmi si IPTV , puno jeftinije i veliki izbor gdje ćeš gledati , od nekih 25 $ godišnje , gotovo svi svjetski kanali , gotovo sve u HD-u …



      1
      1

      0
  41. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Unatoč tome što sam imao napornu noć sub/ned borio sam se svim silama da odgledam utrku, ali sam podlegao negdje na pola i zaspao..toliko o ocjeni utrke..sezona je očito završena..možda RB eventualno otkine koju pobjedu, možda..Ferrari treba žešće restrukturiranje ekipe..



    1
    1

    0
  42. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Nista novoga.. Hamiltnon odlican, Max takodjer; Renault los ali ne losiji od rezije utrke, lose, lose.. Haas malo zivnuo ovaj vikend.. Alfa losa.. @AMG se pokaka di stigne.. Ova 2 crvena si samo smetaju na stazi, nebitno u kojim ulogama..


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.