De Vries pobjednik sprint utrke u Barceloni!

Formula 2 / Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

Nick De Vries je odnio pobjedu na sprint utrci u Barceloni, dok se do drugog mjesta dovezao Luca Ghiotto, koji je odradio sjajan posao te u zadnjem krugu došao ispred Callum Ilotta koji se dovezao do treće pozicije te svog prvog postolja u F2.

Ilott je dosta loše startao utrku te se Hubert lansirao na prvom mjesto dok ga je u tom potezu pratio De Vries. No, odmah prvi krug utrke je na stazu izašao sigurnosni automobil zbog toga što se Matsushitin Carlin zapalio u zavoju 9 te je morao odustati od utrke.

Nakon izlaska sigurnosnog automobila, De Vries je na ciljnoj ravnini pokušao napasti Huberta, ali je francuz odbio napad. Međutim, uz pomoć DRS-a, Nizozemac uspjeva preuzeti vodeću poziciju u osmom krugu. Također je isti krug Ghiotto uspio proći Aitkena za šesto mjesto. Isti tempo je nastavio i Zhou za četvrto mjesto gdje je bez većih problema obišao Kinga. No, Ghiotto nije tu stao te je također kao i njegov kolega obišao Kinga.

Ghitto je krug kasnije bez većih problema prošao i Zhoua te zasjeo na četvrto mjesto. Ilott, nakon lošeg starta, uspio je uz pomoć DRS-a na ciljnjoj ravnini prestići Huberta te doći do druge pozicije. Schumacher i Gelael su imali zanimljivu borbu, no Nijemac je uspio sa unutarnje strane zavoja 10. Aitken je u namjeri da prođe Kinga otišao preširoko u prvom zavoju te otišao van staze što je iskoristio Latifi te uzeo njegovu poziciju, koji je na ciljnoj ravnini uspio zaobići i Kinga te zasjeo na šesto mjesto.

Hubert se počeo mučiti s gumama što je iskoristio Ghiotto te zauzeo treću poziciju te je nastavio smanjivati zaostatak za vodećim dvojcem. Sette Camara je prilikom borbe s Mazepinom otišao van staze u zavoju 1 te je dobio kaznu od 5 sekundi zbog toga što se nije vratio na siguran način na stazu. Ghitto je napravio sjajan posao te na ciljnjoj ravnini uspio doći do drugog mjesta. Schumacher je u zavoju 1 imao dodir s Aitkenom, ali se uspio vratiti bez većih problema na stazu. Međutim, De Vries je vodio od početka te zasluženo odnio pobjedu. Nakon utrke, Schumacher je kažnjen s 5 sekundi kazne kao i Sette Camara te je tako na kraju završio na 12. mjestu.

Rezultati utrke

Pozicija#VozačMomčadBroj krugovaZaostatak
14 Nyck de Vries ART Grand Prix26 
28 Luca Ghiotto UNI-Virtuosi262.3
311 Callum Ilott Charouz Racing System264.3
47 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi2611.1
519 Anthoine Hubert Arden International2612.5
66 Nicholas Latifi DAMS2613.0
716 Jordan King MP Motorsport2621.4
815 Jack Aitken Campos Racing2626.6
910 Sean Gelael Prema Powerteam2627.4
1021 Ralph Boschung Trident2628.1
111 Louis Deletraz Carlin2628.5
129 Mick Schumacher* Prema Powerteam2630.9
1318 Tatiana Calderon Arden International2632.2
143 Nikita Mazepin ART Grand Prix2635.0
1512 Juan Manuel Correa Charouz Racing System2637.8
1620 Giuliano Alesi Trident2640.3
175 Sergio Sette Camara* DAMS2640.5
1814 Dorian Boccolacci Campos Racing2644.2
1917 Mahaveer Raghunathan MP Motorsport2668.7
 2 Nobuharu Matsushita Carlin 26 laps
*kažnjeni vozači

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Zanimljiva utrka, bilo je dosta akcije sa svih strana. Čestitke de Vriesu na prvoj pobjedi sezone, vjerujem da nisam jedini koji je nakon testiranja tu pobjedu očekivao ranije. Kasni 30 bodova za Latifijem, ali duga je sezona (još 18 utrka :mrgreen: ), stoga očekujem dobru borbu za naslov do kraja. Latifi je dosad bio najbolji i najkonzistentniji od svih, ali vjerujem da mu de Vries i drugoplasirani danas i u prvenstvu Ghiotto mogu itekako zaprijetiti. Ghiotto vozi fantastično ove sezone, ali ga loši startovi puno koštaju, bit će puno bolji ako to sredi.



    1
    1

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    I naravno, u dodiru nekog Britanca i nekoga ko se preziva Schumacher, može biti samo jedan krivac (prema komentatorima).
    Kvota za ispravan odgovor je 1,01. :mrgreen:
    Dobro, kaznu je dobio jer nije prošao čunj i vratio se kako treba na stazu, ali mislim da je Aitken makar zaslužio razmatranje za kaznu (Mick ga je praktično bio prošao, prije nego se desio kontakt).
    Uglavnom, sa Latifijem, Ghiottom, De Vriesom i Aitkenom se zatvara neki krug favorita (zasad).
    Za Micka mi je drago, prvo što prikazuje bolje vožnje od Gelaela (timski kolega), a drugo što pokazuje borbenost, muda i ne libi se ulaziti u duele. A solidan je i u probijanju kroz poredak. Plus jedan je od najmlađih (rookie je i 1 od 4 vozača rođenih 1999.)



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.