Hulkenberg nije oduševljen svojim razbijanjem bolida na početku kvalifikacija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Renaultov Nico Hulkenberg kaže da razbijanje bolida na početku današnjih kvalifikacija “nije bio njegov najbolji trenutak karijere” te je kasnije propustio proći u Q2, plasirajući se na 16. poziciju.

Hulkenberg je zakačio travu taman dovoljno daleko da ga to lansira u šljunak, a njime je lagano doplovio do barijera i oštetio prednje krilo. Zatim se vratio na stazu, nanio na nju još šljunka, a pritom dodatno oštetio svoj bolid jer je prednje krilo zapelo ispod njega.

Daniel Ricciardo se plasirao na 10. mjesto, ali će morati odslužiti kaznu +3 mjesta zbog incidenta s Daniilom Kvyatom u Azerbajdžanu prije dva tjedna.

“To je bila mala pogreška. Malo sam blokirao kotače u 4. zavoju, vjerojatno sam htio malo previše odmah. Nemam koga kriviti osim sebe.”

“Očigledno, radi se o zavoju kojeg ne možete ispraviti ako pogriješite. Nema gripa. A nakon toga stiže šljunak i barijere. Nažalost izletio sam i oštetio prednje krilo i još neke stvari na bolidu, nakon čega se bilo teško izvući.”

“Definitivno ne jedan od mojih najboljih trenutaka karijere.”

– Nico Hulkenberg

Hulkenberg je svjestan da ga vjerojatno čeka teška utrka sutra:

“Neće to biti šetnja parkom. Očigledno, treba vam brzina da učinite bilo što sa strategijom, kao što smo vidjeli u Bahreinu. Ako ste brzi – možete pretjecati. Vidjet ćemo kako će to izgledati sutra.”

“Trenutno sredina poretka izgleda nevjerojatno gusto. No, stavit ćemo kacigu na glavu i vidjeti što se da učiniti.”

– Nico Hulkenberg

Ponašanje svog bolida je ocijenio ovako:

“Još uvijek je nezgodno. Balans nije konzistentan i mijenja se čak unutar jedne sesije kad se mijenjaju vanjski uvjeti. Teško je to shvatiti.”

“Naš operativni prozor je dosta uzak i oštar pa je ponekad teško ući u ritam.”

– Nico Hulkenberg

Rezultati VN Španjolske
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

7 komentara

  1. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    A trebao je biti odusevljen?



    5
    2

    3
  2. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Nije to ni prvi ni zadnji bolid koji je slupao,barem on ima iskustva po tom pitanju,po meni prosječan vozač,ništa posebno.



    1
    -5

    6
  3. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Bit ce otkaza u Renaultu jer ovo sto su dosad pokazali jako lose,a Cyril je govorio da ce Red Bull pozalit sto su prosli na Hondu,eh pa ne znam,uglavnom Renault jako los i mislim da im je ovaj bolid losiji od proslogodisnjeg,pa oni su u rangu Toro Rossa!!! Jadno!!!



    2
    1

    1
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Nije Renault toliko loš koliko je Mercedes dobar. Da nije Hulkenberg slupao auto i da nije Ricciardo dobio kaznu za prošlu utrku, mogla su oba bolida biti u prvih 9 – 10 – 11, što s obzirom na formu Mercedesa ne bi bilo loše, već senzacionalno.
      Što se Mercedesa tiče, pitam se što će biti kada dođe novi motor + nove nadogradnje koje bjesomučno predstavljaju, a možda bolje da se ne pitam što bi bilo da ničim izazvani, jer su im dosta 3, odluče i oni npr. radi zabave potrošiti 5 motora po sezoni. Tada bi i svi ostali izgledali prema njima ko Williams trenutno i opet bi pobijedili u svakoj utrci.
      A pošto su i ove godine pokazali da svaka nova pravila tumače duplo bolje nego ostali, sve mi se više čini da bi i 2021 mogla biti po onoj – “psi laju, karavane prolaze”.
      Svaka čast, ekipa im je svemirska.



      4
      3

      1
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Ne treba se tjesiti s udaljenoscu od merca i koliko su oni dobri, renault je trebao biti na manje od pola sec iza rba ako su mislili napredovati a oni ne da kasne vise od sec vec su isprrd njih i haas i mclaren, a to nikako nije dobro.



        1
        1

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.