F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

F2 od iduće sezone na 18-inčnim gumama!

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 2 će od sljedeće sezone se voziti na umjesto dosadašnjim 13, na 18-inch gumama što će svakako pomoći Pirelliju da se pripremi prije nego što iste te gume dođu u Formulu 1 2021. godine.

Zanimljivo je to što je Liberty odlučio kako će F2 napraviti tu promjenu prije F1. Iz F2 se nadaju kako će ova promjena poboljšati reputaciju same serije kao jednoj stepenici prije Formule 1.

“Jako je važno zbog toga što je naša glavna zadaća pripremiti vozače i inženjere te mnoge druge ljude u F2 da budu spremni uskočiti u F1.”

“Što smo bliži F1, to je bolje. Imati vozače 2020., koji će voziti na 18-inch gumama u F2, za njih će to biti veliki skok prema F1.”

Bruno Michel, predsjednik F2

Iz F1 potpuno podupiru ovaj potez te vjeruju kako će on poboljšati shvaćanje kako gume funkcioniraju prije 2021.

“Ovo je dobar korak. F2 je već otprije poznata kao serija za razvoj vozača, ali sada i tehnologiju zajedno dijelimo. Svi ćemo u budućnosti imati benefita od ovoga.”

Steve Neilsen, sportski direktor F1

U Pirelliju su već krenuli s pripremom guma za sljedeću sezonu, koje će imati istu širinu kao ovogodišnje. Talijanska kompanija se nada kako će prva testiranja za 2021. imati u rujnu, a za testiranja su već tri momčadi potvrdile svoj dolazak.

“F2 je prema performansama najbliže prvenstvo F1, stoga možemo naučiti nešto te je to dobra prilika za jednu godinu prakse.”

“Očito je kako je to veliki izazov za nas zbog toga što moramo učiti o 18-inch gumama za F2 u jako kratkom vremenskom periodu te će to biti jako intenzivan program opskrbljivanja F2.”

Mario Isola, Pirellijev glavni predstavnik za F1

Podrži F1puls

Ljudi poput vas sve češće podržavaju neovisne organizacije poput F1pulsa koje se odupiru clickbait naslovima i drže civiliziranu razinu komentiranja. Kako bismo nastavili raditi to što radimo - pozivamo i vas da pomognete.

Naš zadnji Donator je: Jester.
Donirajte i vi slobodan iznos na PayPal

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Niki Lauda wapi Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Pametan potez, ukoliko F1 zaista prijeđe na takve gume 2021. Ako ne, bit će to debakl.  3

  0
  • Fernando Alonso Luka Kolak novinar Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

   Mislim da je najizvjesnije da će prijeći 2021., ali mislim da će iduće sezone u F2 biti dosta zanimljivo te da će gume dosta igrati ulogu baš zbog toga što je eksperimentalna godina. :)   2

   0
 2. Sebastian Vettel 5 tifosoante Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Iskreno, čak i ne izgleda loše, dapače izgleda jako dobro i više sportski nego što je sada iako će biti velika enigma ponašanje guma obzirom na bolid.  1

  1
 3. Mclaren KERS Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Bar dobro izgleda. :)


  0

  0
 4. Sebastian Vettel 5 ZamaF1 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Kako će ovo promijeniti stil vožnje kod vozača, ako će uopće? Čisto me zanima


  0

  0