Leclerc: Nismo tako loši kao što izgleda u prvenstvu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Charles Leclerc vjeruje da je Ferrari kompetitivniji nego što se dalo zaključiti iz prve četiri utrke ove sezone.

Ferrari trenutno zaostaje čak 74 boda za Mercedesom koji je u svim utrkama dosad završio na 1. i 2. mjestu, što je prvi put u povijesti Formule 1 da netko takvim uspjehom otvara sezonu. Ipak, Leclerc vjeruje da se od njegove ekipe može očekivati više:

“Ne mislim da smo loši kao što prvenstvo sugerira. Očigledno, imali smo dvije prilike, jednom sam ja pogriješio, a jednom smo imali problem zbog kojeg smo propustili ostvariti bolji rezultat. Sve u svemu, mislim da su performanse tu, ali moramo sastaviti cijeli vikend da iskoristimo puni potencijal.”

– Charles Leclerc

Ferrari je na stazi Catalunya na predsezonskim testiranjima izgledao jako dobro, ali Leclerc vjeruje da su stručne analize tada pretjerano laskale Ferrariju, te da su podcijenile Mercedes:

“Mislim da Mercedes nije bio daleko iza nas na tim testiranjima u Barceloni. Pritisnuli su samo na posljednjem danu i njihovi krugovi tada su bili vrlo slični našima.”

“Prema tome – ne vjerujem da su bili daleko iza nas, a čak ni ne znamo koliko su pritiskali na tom zadnjem danu. Nije u redu reći da smo bili puno ispred njih nakon testiranja.”

– Charles Leclerc

“Nadamo se da će naše nadogradnje biti dobre i da će nas ubrzati pa ćemo vidjeti kako će se rasplesti ostatak sezone. Inače je Barcelona prilično reprezentativna staza za performanse bolida pa se zato nadam da ćemo tu biti jaki.”

– Charles Leclerc

Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    AlijA Prikaži

    Tako je sinko .
    Ma koliko se trudio , treba i određena doza sreće . Naravno samo se luđaci mogu potpuno pouzdati u istu . Nastavite raditi marljivo , bolid nije uopće loš , čak što više je jako konkurentan i samo je pitanje kad će doći do prve pobijede (možda već u Španjolskoj) . Tad će narasti samopuzdanje i eto sasvim drukčije slike o sezoni .



    11
    10

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.