Williams će primiti refundaciju od Azerbajdžana

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Vlasnici VN Azerbajdžana su potvrdili da će ekipi Williamsa kompenzirati štetu koja je uzrokovana šahtom na 1. slobodnom treningu.

Podsjetimo, George Russell je prešao preko podignutog šahta i pošteno razbio svoj bolid, a Claire Williams je na to reagirala i tražila povrat novca, kao što je bio slučaj s Haasom i VN Malezije prije dvije godine.

Arif Rahimov, promotor VN Azerbajdžana, kaže da je on lobirao da se problem riješi bez komplikacija, te se ispričao Williamsu za ono što se dogodilo:

“Očigledno, to je naša krivica, priznajemo. Dogodilo se nešto što se nije smjelo dogoditi.”

“Provjerili smo opet našu policu osiguranja i u potpunosti pokriva ovaj slučaj. Naš tim odvjetnika razgovara s Williamsovim i bit će u potpunosti refundirani.”

“Očigledno, nema ljutnje i oboje razumijemo da se to nije smjelo dogoditi i da definitivno nije bilo nikakve namjere. Čak smo poslali i buket cvijeća kako bismo poručili da nam je zaista žao.”

Haas je za sličan incident 2017. također dobio novac, ali je morao čekati skoro godinu dana. Rahimov je odlučan oko ideje da se ovaj spor riješi puno prije.

“Spomenuli smo ovo Williamsu, a i osiguravajućoj kući smo rekli da novac želimo što je prije moguće. Ne želimo čekati godinu dana pa da Williams novac može iskoristiti već ove sezone.”

Rahimov će osigurati da se sličan incident više ne može ponoviti:

“Počeli smo provjeravati sve šahtove i odvode dvaput dnevno. Jednom navečer nakon što je svo utrkivanje završeno i jednom rano ujutro prije su bolidi izlazili na stazu. Imali smo nekoliko ekipa koje su išle stazom i provjeravale više od 300 šahtova i odvoda, što znači da smo definitivno ozbiljno shvatili situaciju.”

“Definitivno ćemo osigurati da se više nikad ne ponovi.”

– Arif Rahimov

Odgovor

7 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Imaju u polici osiguranja. Da nemaju, borili bi se rukama i nogama da ne plate…. :)



    5
    5

    0
  2. Charles Leclerc 16
    ms1224 Prikaži

    Bit će cijena police nešto skuplja kod obnove :-)



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.