Mercedes će promijeniti izgled Hamiltonove komandne ploče nakon problema s VSC u Baku

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Mercedes će promijeniti raspored na komandnoj ploči Lewisa Hamiltona nakon što je izgubio vrijeme u odnosu na svog momčadskog kolegu Valterrija Bottasa za vrijeme virtualnog sigurnosnog automobila na prošlotjednoj VN Azerbajdžana.

Hamilton je odmah nakon utrke rekao kako će zatražiti promjene vezane za taj problem, ali nije detaljnije objasnio zašto bi to bilo potrebno.

U videu koji je momčad objavila u srijedu, Mercedesov glavni strateg James Vowles je objasnio kako je Hamilton „izgubio“ ciljano vrijeme pod virtualnim sigurnosnim automobilom.

To se dogodilo jer je momčad tražila od Hamiltona da obavi nekoliko promjena na svom volanu koje su bile namijenjene tome da mu povećaju performans na ponovnom pokretanju utrke.

„Tijekom VSC-a na kraju utrke, mogli ste vidjeti da je Lewis izgubio nekoliko sekundi u odnosu na Valtterija, koje su mogle biti ključne za njegovu pobjedu.

Kad VSC završi, vozač dobije obavijest na ekranu komandne ploče i to je nešto što mi možemo kontrolirati – što se prikazuje, a što ne.

Tražili smo od Lewisa da obavi određen broj promjena, što je normalno kako bi se bolid doveo u [bolji] način rada, ali je tijekom svake promjene gubio pogled na ciljano vrijeme.“

– James Vowles

„Drugi faktor koji je utjecao na to je taj da ako ste na pravcu, recimo u zavoju 16 [ili] na dugačkom pravcu, i VSC završi sve što trebate učiniti je paziti na gas, dati gas i voziti ravno.

Ali Lewis nije bio tamo. [Tad] se nalazio u zoni kočenja, što je jedna od težih situacija jer je jako teško prilagoditi gdje se nalazite u odnosu na ciljano vrijeme i pripremiti se za ponovno pokretanje utrke.

Kombinacija svega toga znači da Lewis nije napravio pogrešku, nego se radilo o tome gdje se nalazi na stazi te broj promjena koje su zamaskirale gdje se trenutno nalazi u odnosu na ciljano vrijeme te je tako izgubio dvije sekunde.

Mi, s naše strane, možemo napraviti nešto da poboljšamo to u smislu ekrana na komandnoj ploči za Barcelonu te ćemo to i napraviti.

Gdje se nalazite tijekom VSC-a, to je izvan naše kontrole te će nažalost to uvijek biti tako.“

– James Vowles

Odgovor

4 komentara

  1. NoOne Prikaži

    Mislim da je nama gledateljima jako teško ocijeniti što i kako se vozi pod VSC i što se dešava uopće. Vrlo komplicirana pravila uopće…. i različite nekonzistentne odluke sudaca….



    10
    10

    0
  2. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Veliki problemi u Mercedesu…



    3
    2

    1
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Pojasnjenje je na mjestu…u svakom slucaju zanimljivo.


    0
    0

    0
  4. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    I opet Luji u korist,očito Bottas nije trebao pobjediti.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.