Hamilton usporedio Leclercovu sezonu sa svojom 2007.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 11 komentara

Lewis Hamilton kaže da razumije frustracije Charlesa Leclerca zbog timskih odredbi u Ferrariju, te kaže da je slična situacija u McLarenu 2007. godine dovela do toga da se Hamilton osjeća kao “buntovnik”.

Hamilton je u svojoj prvoj sezoni vozio u istoj ekipi s dvostrukim svjetskim prvakom Fernandom Alonsom i njihova kompetitivnost je rezultirala velikim konfliktom unutar momčadi, nakon čega je Alonso otišao iz ekipe nakon samo jedne godine.

Frustracije su započele kad su timskom odredbom Hamiltonu oduzeli priliku da osvoji VN Monaka u svom prvom pokušaju.

Leclerc je ove sezone slušao timske odredbe u sve tri utrke, a uoči VN Azerbajdžana Hamilton kaže da je uloga drugog vozača “privilegirana uloga”, ali “ide protiv vaših osnovnih principa”.

“Razumijem kako se Charles osjeća jer je on za sebe u svom srcu najbolji, pokušava biti najbolji i osjećaj je kao da vam netko krade svjetlo. Kao trkač, kao natjecatelj – na neki način se pobunite. Kažu vam da učinite jednu stvar, ali oni se bore protiv vas, stoga vas to nagna da učinite suprotno.”

“Prošao sam to iskustvo.”

– Lewis Hamilton

Hamilton kaže da je McLaren nakon VN Monaka njemu i Alonsu dao jednaku količinu goriva, što je opravdalo njegovu “pobunjeničku” stranu jer je nakon toga osvojio svoju prvu F1 pobjedu.

“Od tada sam imao osjećaj da mogu zaista pokazati svoje znanje svakog vikenda.”

– Lewis Hamilton

“Puno toga još moram dokazati.”
– Charles Leclerc

Leclerc je u Australiji na prvoj utrci sezone dobio naredbu da ne prestiže Sebastiana Vettela nakon što je Ferrari Vettelu dao agresivnu strategiju ranog ulaska u boks. Leclerc je bio očigledno brži, ali je poslušao momčad i nije napadao. U Bahreinu je on bio brži cijelog vikenda i jedina naredba koju je dobio bila je da pričeka 2 kruga prije nego napadne timskog kolegu, što Leclerc nije poslušao jer je vidio priliku za pretjecanje i krenuo po nju. U Kini je Vettel u prvom stintu bio brži pa je Ferrari tražio od Leclerca da se pomakne, što je Monegažanin i učinio. No, Vettelu je trebalo par krugova više nego se očekivalo da ostvari značajniju prednost pa je Leclerc bio vidno nezadovoljan odlukom ekipe o zamjeni mjesta.

Kaže da nije nervozan oko čekanja svoje prve pobjede:

“Ne radi se o opsesiji. Nisam nestrpljiv oko prve pobjede, ako se ikad dogodi. Radit ću na tome, ali nisam opsjednut.”

“Ne vjerujem da bi to bio dobar način za pristup vikendu – misliti samo na pobjedu.”

– Charles Leclerc

Leclerc vjeruje da postoji potencijal da pobijedi Vettela ove sezone, ali je isto tako poručio da mu je šef momčadi Mattia Binotto pojasnio odluke ekipe, te da ih sad razumije i da će u budućnosti poslušati naredbe koje budu dolazile s pit-walla.

Na Hamiltonove komentare je reagirao:

“Frustrirajuće je kad vozite i jave vam da morate nekog propustiti. S druge strane, razumijem ih na neki način. Sebu je ovo peta godina u momčadi i osvojio je četiri naslova, a meni je ovo druga sezona u Formuli 1.”

“Puno toga još moram dokazati.”

“Mislim da moram nastaviti raditi ovo što radim, nastojati se poboljšati i onda se nadam da će se situacija uskoro promijeniti.”

– Charles Leclerc

Odgovor

11 komentara

  1. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Ja mislim da je ovo postalo nevjerojatno te da će Ferrari na ovaj način upropastiti svoju sezonu. Trebaju pustiti Leclerca i Vettela da se utrkuju pa da vidimo tko je bolji, a ne izmišljati sa timskim odredbama, nijedna momčad nije kapitalizirala od toga, vječito je bilo napeto medu vozačima.



    5
    -1

    6
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      To je najgora moguća odluka pustiti da se tuku međusobno i otkidaju bodove jedan drugom a ne Hamiltonu i Botassu ili Maxu.
      To nikako ne bi smjeli dopustiti.
      Imali su tu politiku zadnjih par sezona između Kimija i Vettela i znamo kako je to završilo kao npr. Monza prošle godine u prvom zavoju.
      Ili kako je završilo u Mcl-u između Hama i Alonsa.
      Stvara jednu jako lošu atmosferu u ekipi kad dođe do toga.
      Ima vremena za C.l-a naspram Vettela momak je tek dva petka u formuli 1 i tražit isti status da ima kako četverostruki prvak je ravna ludilu.



      4
      1

      3
      • Fia
        Realista Prikaži

        Kakve veze ima sto je Vettel prvak, ako je sporiji? Ako je klinac brzi, a koliko vidim i po mom misljenju Leclerc je bolje odradio prve tri utrke od Vettela, sta ce bit ako Leclercu bude falio bod/dva za naslov, onda ce se plakat jer su timske odredbe uveli od pocetka.
        Pustiti da se utrkuju na pocetku i KROZ sezonu postavit broj 1 i broj 2, vidimo da je mali fenomen i treba mu dat priliku jer moze uzet naslov, vozi na jako visokoj razini i kao sto sam rekao, mislim da ce oprat Vettela



        2
        -2

        4
    • Fia
      Realista Prikaži

      Timske odredbe da, ali ne na pocetku sezone. Kasnije u sezoni kad se jedan istakne kao kandidat za naslov onda svakako trebaju timske odredbe i tu je Ferrari pogrijesio prosle godine, Kimi je trebao raditi za Vettela jer je bilo ocito da on(Kimi) ne moze osvojit..ma da ne vjerujem da bi puno pomoglo..



      4
      3

      1
  2. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Timske odredbe da ali ne na stetu drugoga i ne tako brzo. Ako se jasno definira tko je brzi onda taj treba dobiti broj 1 bez pogovora. Koliko sad vidim podjednako su brzi (vise manje) ali isto tako podrzavam razlog zasto je Vettel dobio naklonost. Svakom razumnom je dovoljan razlog sta je jedan 4wdc i veteran a drugi je tek dosao ali isto tako nemam nista protiv da ako je taj new guy brzi da te titule ne znace nista.



    2
    2

    0
  3. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    @VettelFerrari

    nijedna momčad nije kapitalizirala od toga

    Pa Hamilton može par svojih naslova zahvaliti timskim odredbama isto vrijedi i za Vettela. Jedina razlika između njih dvojice je što Vettel nikada nije imao konkurenciju u Marku Weberu dok sa druge strane Hamilton je imao u Alonsu i Niki od kojeg je i izgubio na kraju.
    A kad je izgubio? Onda kada je Niko javno prestao poštivati timske naredbe i u kvalama i u utrci primjera imaš iz te sezone pregršt.
    Tako da reći da nitko nikada nije kapitalizirao od timskih naredbi je ludilo.



    4
    2

    2
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Pa Hamilton može par svojih naslova zahvaliti timskim odredbama

      Znam da je izgubio jedan zbog timskih odredbi, ali nisam znao da je osvojio par naslova zbog odredbi

      Možeš li, molim te, navesti koji su to naslovi?



      1
      -1

      2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Sam si postavio i odgovorio na vlastito pitanje. Koji naslovi? Oni gdje Nico bio poslušni djelatnik.



        2
        0

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Nico je 2014. bio nadjačan u utrkama, a 2015. u svakom pogledu, tako da i sa odredbama i bez odredbi, poslušan ili neposlušan ne bi dobio te naslove. 2016. je bio brz i konkurentan, malo je griješio i iskoristio skoro savršenu pouzdanost i zato je osvojio naslov. A poslušni djelatnik je bio jednom koliko znam, Monako 2016, ostalo su i jedan i drugi bili ogromni hemoroidi u Mercedesovoj guzici.

        I koji je to naslov izgubio zbog timskih naredbi?



        3
        3

        0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Nico je i 2016. poštivao timske odredbe, a nije trebao, jer je vrlo lako mogao izgubiti naslov zbog tog (VN Monaka). Znači tad je kolegu i konkurenta za titulu propustio na stazi na kojoj su šanse minimalne za izgubiti poziciji, da bi mu kolega kasnije spletom sretnih okolnosti pobjedio. Hamilton u 10 sličnih situacija ne bi Nicu ni jednom pustio naprijed, zbog čega mi nije bilo žao već tad ako Nico izgubi naslov. Ali eto nekako je ipak uspio da ga osvoji, pa se dešavanja na toj utrci skoro i zaboravila.



      2
      2

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.