Honda u Baku dolazi s novim motorom

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 5 godina 2 min 11 komentara

Honda će ovaj vikend na VN Azerbajdžana predstaviti novu, unaprijeđenu inačicu svog motora, nakon što su otkrivene nepravilnosti u kontroli kvalitete.

Oba Red Bullova vozača, Max Verstappen i Pierre Gasly, koristit će novu pogonsku jedinicu. Honda kao glavnu prednost unaprijeđenog V6 motora navodi poboljšanu izdržljivost, postojanje i bolju pouzdanost te mali pomak po pitanju performansi.

Daniil Kvyat i Alexander Albon su već u Kini vozili na drugim po redu pogonskim jedinicama, nakon što je kod Kvyata otkriven određeni problem na prvom treningu, dok je druga pogonska jedinica kod Albona stavljena zbog teškog sudara koji je imao na treningu.

Iz Honde su rekli kako je razlog problema kod Rusa bio vezan uz kontrolu kvalitete te navode kako je to jedan od razloga zašto tzv. “Spec 2” motor ide u sva četiri bolida u Bakuu.

Ovom promjenom, Kvyat i Albon su na samoj granici kazni te nakon iduće promjene će uslijediti pomicanje na gridu. Da podsjetimo, vozačima je dopušteno tijekom sezone koristiti tri motora, turba i MGU-H, dva MGU-K, spremnika energije te kontrolne elektronike.

Sve je izvjesnije kako će Red Bull i Toro Rosso taj limit prekoračiti s obzirom na to da Honda nastavlja s razvojem, a sve u svrhu smanjivanja zaostatka za Ferrarijem i Mercedesom.


Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Sretno im..nadam se da ce ostati unutar 5 jedinica tokom sezone.



    4
    4

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Očekivao sam značajniji pomak u performansama, govorilo se da bi novi motor trebao imati 20HP vise, što bi u ovakoj situaciji bilo više već značajan pomak. Ako po pitanju performansi ostanu na istom, mogli bi čuti dosta nervoznije i pesimističnije izjave iz Red Bulla.



    1
    1

    0
  3. Japan
    Turkoglu Prikaži

    Grickaju malo po malo. Super je imat 4 pogonske jedinice, i noga u guzicu je pomak naprijed, sve je dobrodoslo..



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.