Wolff trenutno ne vidi razlog za promjenu vozačke postave

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff izjavio je kako trenutno ne vidi razlog zbog kojeg bi mijenjao vozačku postavu.

Sigurnost mjesta peterostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona nije bila upitna, no stvari uoči sezone nisu izgledale bajno za njegovog momčadskog kolegu Valtterija Bottasa.

Bottas je prošle sezone ostao bez ijedne pobjede, dok je Hamilton osvojio 11 pobjeda i svoj peti naslov prvaka, stoga su mnogi uoči sezone predviđali skori otkaz za Finca. Međutim, Bottas je u novu sezonu krenuo na najbolji mogući način dominantnom pobjedom u Australiji, nakon čega su uslijedila dva druga mjesta u Bahreinu i Kini. Na tim je utrkama pobijedio Hamilton, stoga Mercedesov dvojac zauzima vrh vozačkog prvenstva sa 6 bodova razlike između njih.

Mercedes tako nakon prve tri utrke ima tri dvostruke pobjede, nešto što u F1 nismo vidjeli od 1992. i Williamsovog dominantnog početka, te u konstruktorskom prvenstvu ima čak 57 bodova ispred drugoplasiranog Ferrarija.

“Nakon dana poput današnjeg gdje smo završili na prvom i drugom mjestu, kratkoročno ne razmišljam ni o jednom drugom vozaču.”

“O odluci za 2020. ću prvo raspravljati s Valtterijem i Lewisom, a jednom kad ta odluka bude donesena, uzet ćemo je u obzir i moći ćemo planirati za 2020.”

– Toto Wolff nakon nove 1-2 pobjede na VN Kine

Lewis Hamilton ima ugovor do kraja 2020., dok Bottas ima ugovor samo do kraja ove sezone.

Helmut Marko nedavno je potpalio vatru izjavom da Wolff konstantno zove Maxa i Josa Verstappena, no Wolff je to jasno demantirao.

“Nemam Maxov broj i nikad ne telefoniram s njim.”

“Kao što je Max rekao, dugo poznajem Josa, smatram ga prijateljem te razgovaramo o bebama, kartingu i tome kad ćemo smjestiti naše bebe u go-kart. I koju ćemo momčad sastaviti. Nema razgovora o Maxu, niti o njegovom ugovoru.”

“Mislim da Max ima opravdane razloge zbog kojih je predan Red Bull-Hondi i ima pravo. Mi smo predani našim vozačima. Ne planiramo započinjati nikakve pregovore, kao ni Jos i Max, stoga ne znam odakle ovo [glasine].”

– Toto Wolff

Odgovor

8 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sve su prilike da Okon nece gledati Botasovo mjesto naredne sezone. Al onda sta tad. Ostati ili bjezat. Vjerujem da ce ostati sto bi bila velika greska za njega. Treba malo prosirit pogled, ne gledati 2 metra ispred sebe…



    2
    2

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Ne znam zašto Ocon stoji u Mercedesovom boxu i gleda utrke. Trebao je otići voziti nešto drugo ako mu ugovor to dozvoljava, koliko je vozača izgubilo svaku šansu za povratak u F1, zato što su strpljivo čekali.


    0
    0

    0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ocon bacio f1pulsu unfollow na Instagramu i Facebooku :zubo:



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.