Steiner: Haas je spreman na razočaravajući vikend u Bakuu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Šef Haasa Gunther Steiner kaže da je njegova ekipa spremna za razočaravajući vikend u Azerbajdžanu jer im karakteristike te staze puno manje odgovaraju od Kine, Bahreina i Australije koje su iza nas.

Američka ekipa je ove godine sa svojim VF-19 imala problema oko dovođenja guma na optimalnu radnu temperaturu, a to se posebno očituje na stazama s dugim pravcima i užim zavojima poput Bakua.

Obzirom na to da je teško pronaći brzo rješenje za taj problem – Steiner se spremio na najgore:

“Samo moramo pronaći rješenje za to jer nismo uspjeli tijekom zimskih testiranja. Ova staza je potpuno drukčija od staza poput Bahreina, Kine ili Australije.”

“Baku je još gora. Spremam se na razočaranje. Nadam se da možemo pronaći nešto prije Bakua jer na takvim utrkama na možemo zagrijati gume.”

– Gunther Steiner

Steiner vjeruje da će njihov dizajnerski partner Dallara otkriti u čemu je problem i pronaći rješenje, te ne misli da je problem u fundamentalnom konceptu bolida.

“Ne vjerujem da se radi o konceptu jer bismo u tom slučaju morali mijenjati cijeli bolid. Moramo pronaći rješenje, ali što god da jest – nemojte pričati o konceptualnom problemu.”

“Radi se o kombinaciji. Bit će radova na aerodinamici, dinamici vozila i u dizajnerskom uredu. Svi zajedno rade na tome. Ne postoji jedna grupa koja samo kaže drugoj u čemu je problem – to bi bilo prelagano.”

– Gunther Steiner

Kaže da bi nadolazeća utrka u Barceloni trebala biti bolja za Haas jer ima puno više brzih zavoja i relativno kratke pravce:

“Nismo imali te probleme tamo tijekom zime, a bilo je prilično hladno. Ne mogu predvidjeti taj ishod, ali staza ima dugačke brze zavoje pa tamo ne bismo smjeli imati probleme. Radi se više o stazama sa sporijim zavojima.”

“Dvije takve su iza nas i treća sad dolazi.”

– Gunther Steiner

Odgovor

2 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    I ovi predviđaju kakvi će biti u Bakuu, kao što je i Bottas predvidio svoj start u Kini…. :mrgreen:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.