Marko: Wolff konstantno zove Maxa Verstappena i njegovog oca

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 37 komentara

Iako Mercedes u svojim redovima ima peterostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona te trenutno vodećeg čovjeka prvenstva Valtterija Bottasa, šef momčadi Toto Wolff svejedno razmatra alternativne opcije.

Čini se da je jedna od tih opcija Max Verstappen. 21-godišnji Nizozemac već vozi svoju petu sezonu u Formuli 1, a iza sebe ima 5 pobjeda i još 18 postolja. S razlogom ga se smatra jednim od najperspektivnijih mladih vozača na gridu, a mnogi će se složiti s tvrdnjom da je samo pitanje vremena kad će postati svjetski prvak.

Verstappen je cijelu dosadašnju F1 karijeru proveo kao Red Bullov vozač – od 2015. je vozio za Toro Rosso, a od VN Španjolske 2016. vozi za glavnu momčad. Iako je Red Bull cijelo vrijeme pri samom vrhu, nikako da dođu do borbe za naslov. Čini se da i ove sezone, u prvoj godini suradnje s Hondom, drže usamljeno treće mjesto po pitanju konkurentnosti, stoga je upitno hoće li Max Verstappen imati strpljenja s Red Bullom ili će borbu za naslov pokušati zaraditi u nekoj drugoj momčadi.

Prema riječima Red Bullovog savjetnika Helmuta Marka, Mercedes svoj interes ne krije:

“Toto Wolff konstantno zove njega i njegovog oca i to radi već mjesecima.”

– Helmut Marko za Auto Bild

Mercedes je svoj interes za Verstappenom iskazao još 2014. Tada je još 16-godišnji Nizozemac vozio Formulu 3 te mu je ponuđeno mjesto u njihovom juniorskom programu. S druge strane, Red Bull je Maxu ponudio trkaće mjesto za 2015., nešto što Mercedes nije mogao, stoga je Verstappen potpisao za austrijsku momčad.

Verstappen je do kraja 2020. ugovorno vezan za Red Bull, a unatoč Wolffovim pozivima, Marko nije zabrinut oko mogućeg ranijeg odlaska:

“Opušten sam jer bi klauzula o performansama u Maxovom ugovoru trebala biti sigurna, a on se s nama ugodno osjeća. Ako mu pružimo bolid sposoban za osvajanje F1 prvenstva, ostat će. Nisam zabrinut.”

Lewis Hamilton ima ugovor s Mercedesom do kraja do 2020., dok tekući ugovor Valtterija Bottasa traje do kraja 2019.


Odgovor

37 komentara

  1. gidra Prikaži

    Zato i pada kiša cijeli dan jer Marko dao izjavu u kojoj ne spominje Ferrari.



    19
    19

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Neka ide..vjerojatno ce umjesto Lewisa…mogla bi ga snaci sudbina Alonsa. Doci ce kraj kad tad vrhunske. Mecke a u taj period bi mogao uletiti.??



    6
    6

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Zove li ga kasno uvece il samo preko dana?



    19
    18

    1
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    Šta baš i nevjeruje svojim vzačima da će moći kontra Leclerca.



    6
    -1

    7
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Od kud ti to? Realno je da razmišlja unaprijed jer Hamilton nece voziti jos 5god po njegovim pričama a Bottasa ne doživljava kao prvu violinu i dostojnog zamjenika… pošto Ocona već imaju da zamjeni Bottasa ili otključa neki nevidjeni potencijal realno je da pokušaju dovesti jednog od najbržih vozača na gridu a da nema 35god i da je koliko tolko dostupan. Možemo mi reć za Tota šta hoćemo ali glup nije sigurno…



      15
      14

      1
      • Fia
        Trapgio Prikaži

        Ma nisam mislio na trenutne vozače, več da mlade koje imaju u svome programu ko Ocona i Rusella, Wolff sigurno nije glup, ako već mogu potpisat Maxa mislim i da oće, jer Ferrari je dobio sjajnog vozača u Leclercu, ali ima tu još odlični mladi vozača, Norris mi se taki čini, a meni je i Ocon odličan, samo neznam koliko će mu pauza odmoć.



        1
        1

        0
  5. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Nije nerealan scenarij da ćemo naredno desetljeće gledati duel titana – Verstappen u Mercedesu protiv Leclerca u Ferrariju.

    Wolff je sjajan lider i zna da Hamilton neće zauvijek biti u Formuli 1, pa je sasvim realno što već sada lobira.



    9
    6

    3
  6. Bar
    Artband Prikaži

    Ima besplatne minute, pa da iskoristi dok mu ih ne ukinu.



    22
    22

    0
  7. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Kad neće Ferrari razbijati tuđu atmosferu, oće RB.
    Samo što je ovo čisti bullshit. :mrgreen:
    Ne vjerujem da Max ima još puno strpljenja u Red Bullu, a ne vidim zašto ga ne bi primio Mercedes u slučaju odlaska Hamiltona.



    2
    2

    0
  8. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Posto je Max ‘poseban’ vjerovatno ne zna opciju blokiranja poziva.



    6
    6

    0
  9. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    I kaže: “daj Dževad-a”



    13
    13

    0
  10. Alpine
    Alpine Prikaži

    Hamilton je negdje izjavio da ne zna da li će više produživati svoj ugovor, tako da mu je moguće ovo zadnji u F1. Spominjao je nešto između ostaloga i formulu e.
    Tako da koga će Wolff pokušati dobiti ako ne Verstappena, time bi dobio 2 stvari, strašnog vozača, te bi istovremeno oslabio i suparničku momčad. A kud će i Verstappen u slučaju da mu Red Bull ne osigura pobjednički bolid i da u slijedećih godinu dana Mercedes bude i dalje brži…nema baš puno opcija osim Mercedesa, tako da ako Hamilton stvarno odluči otići, slijedeće ljeto će biti u znaku Verstappena, svi će čekati što će odlučiti.



    3
    3

    0
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Da istina i ja sam negdje to procitao seb je najavio isto svoj odlazak. Ali ne vjerujem da ce jos hamilton ca. Ima on jos posla jos su mu ostali neki rekordi koje mora srusit



      3
      3

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Razmišljajte o tim najavama penzije u kontekstu pregovora o novom F1 ugovoru i pravilima. To je način pritiska Ferrarija i Mercedesa na Liberty i ostale. Po principu, evo možda vam i najveće zvijezde otiđu iz sporta u Formulu E ili negdje drugdje, a ne samo mi…

      Postoji ekipa koja se redovito sastaje s Bernijem…. Bernie ako je pri zdravoj pameti alternativnu seriju može postaviti u godinu dana.



      4
      3

      1
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        tako je kolega wapi, ponekad treba citati izmedu redaka :thumbs:



        1
        1

        0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Dakle Seb i Hamilton, dvije megazvijezde spominju “odlazak”. Jedan odjednom hvali Formulu E dok drugi otvoreno kritizira F1. Obojica nisu sigurni u nastavak avanture u F1 nakon 2020.
        Sve je ovo pritisak na LM i ekipu kao što reče kolega wapi.



        4
        4

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Da baš, Vettel i Hamilton će tek tako prepustiti zlatne stolice F1 nekom nezrelom dvadesetogodišnjaku :D



        3
        2

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ako plaćaju Ferrari i Mercedes, a organizira Bernie, njihove stolice će biti zlatne i u pikulanju.



        2
        2

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Još je živ. Dobija alimentaciju od bivše žene…. Druži se sa starom ekipom i raspravlja o kvaliteti plavih tabletica…. Sumnjam.



        1
        1

        0
      • Fia
        Trapgio Prikaži

        Sumnjam u to, obično se kad prodaš neki biznis u ugovoru stavlja da se time istim nemožeš baviti xx godina, virujem da je i kod njega taki slučaj.


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @trap
        Nije bernie prodao biznis libertyu nego cvc. ;)


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Bernie je nekoliko godina ranije prodao CVCu i dapače nastavio se baviti istim poslom


        0
        0

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Bernie na onim sastancima služi samo da dočara o čemu se eventualno razgovaralo.
        Lik niti ima para, niti života za pokretanje neke nove serije.


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ne bi volio da se u praksi pokazuje da sam u pravu. :)

        Još ga ne guraju u kolicima i cjevčicom kisika u nosu, pa bi rekao da života ima :)
        A glede novca, on treba samo polugu…

        No, bolje da to ne postane tema.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A zašto bi bilo nemoguće pokretanje nove serije? Ako F1 krene u smjeru u kojem se Ferrari , Mercedes i neke ekipe nevide , uz to što će im vjerovagno srezati primanja nije to nemoguće. Zašto bi uopce morao B.E biti uključen kao vlasnik? Mogu ga osnovati momčadi i na kraju krajeva bi same međusobno djelile profit a ne kao dosada vlasnik F1. Bio bi i finacijski bolji za ekipe i vjerovatno bi pravila bila takva kakva pasu velikoj vecini. F1 se treba vratiti svojim korijenima a to je utrkivanje a ne cuvanje goriva guma i motora. Trebaju ganjati te bolide na limitu sat i po. Pogledajte samo razliku krugova od pp do najbrzeg kruga u utrci. Razlike su po 5-6 sekundi što znači da se doslovno u utrci vozikaju da dodu do cilja. Npr u australiji je pp bio ispod 1:21 a u utrci je bio najbrzi krug Bottasa 1:25;6. Moje misljenje je da je F1 krivo mjesto za cuvanje spomenutih djelova i da ovdje uvijek treba na prvom mjestu biti utrkivanje na limitu. Gume trebaju trajati da se moze pokazati potencijal vozaca i bolida a ne tko je blazi prema gumama. No da se vratim na pocetnu temu, naravno da je svima uvijek novac jedan od razloga zasto ne ili da za bilo koje pitanje. U F1 se vrti velika lova a ekipe su sve u minusu i nikad ni jedna neostvari profit. Ispada da je privilegija nastupati u tom natjecanju i da moras racunati sa gubitkom na kraju godine. U natjecanju bez vlasnika, onaj prifit u milijardama koje su ubirali B.e i sada LM bi mogle djeliti momcadi medusobno i novom natjecanju i prvo ne bi bilo ovakvog problema sa ekipama, niti oko budgeta, niti oko toga da neke ekipe zelee otici jer im je prihod srezan. Naravno da nije lako to izvesti ali ja vjerujem da snage udruze dvije jace ekipe koje bi za sobom mogle povuci jos koju da bi itekako bilo izvedivo. I vjerujte mi nije im potreban B.e jer npr jedan R.B ili Merc su jaci od 20 takvih….



        1
        1

        0
  11. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Max je ( trenutno ) najtraženiji u F1 zbog svoga talenta i pristupa utrkivanju – ima želju da teraformira Mars,…. sâm.
    Sve je ovo naravno, i velika brija i podizanje atmosfere pred nadolazeće sezone. Dr. Helmut ponovno “operira”, politizira i “zakuhava” situaciju……

    A ima tu i istine, da Wolff želi iskusnjaru za zamjenu Lewisa Hamiltona ( kontra Ocona i Rusella )…. ili da Ferrari ne preotme Maxa….. od RB….. samo tako…. bez Mercedesove reakcije…..


    0
    -3

    3
  12. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moram priznat da sam malo razočaran jer dva dana nemate nikakvih vijesti, a bome ima svačega za napisati. Razumijem da neželite prenositi vijesti kao npr da Gasly i Max jedva cekaju utrku u Kini ili od T.W gdje je izjavio da jd Ferrari veliki favorit u Kini jer pričaju više manje od utrke do utrke slično. No ima još novih tema zanimljivih za pročitati a niste o tome pisali. Još više sam razočaran jer sezona je krenula, a ovdje to izgleda kao da je upravo završila. Nemislim nista loše, no neki novi članak ne bi bio za bacit….da je ne znam kakav. ?



    3
    3

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.