F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Ricciardo se nada da će mu testiranje u Bahreinu pomoći da otključa potencijal bolida

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Daniel Ricciardo se nada da će mu test u Bahreinu pomoći da se privikne na Renaultov bolid i izvuče maksimalne performanse na nadolazećim GP vikendima.

Bivši Red Bullov vozač je posljednju utrku završio odustajanjem par krugova prije kraja, jednako kao i njegov timski kolega, a priznaje da će mu dobro doći još malo dodatnog vremena u bolidu:

“Bolid pokazuje dobre znakove, ali osobno, još pokušavam naći malo tempa.”

“U utorak [danas] ćemo raditi na nekoliko stvari i nadam se da ćemo uz to dodatno vrijeme u bolidu uštimati par detalja.”

– Daniel Ricciardo

Ricciardo nakon dvije utrke još nema bodova, a uz probleme s bolidom nije imao puno sreće ni sa strategijom u nedjeljnoj utrci. Unatoč tome, pronalazi ohrabrujuće znakove:

“Čak i u prvom stintu sam bio prilično iznenađen kad smo prošli par bolida.”

“Nisam se osjećao dobro u tom stintu u odnosu na konkurente, ali izgleda kao da nam je išlo OK. Imamo nešto brzine, ali imam dojam da će još puno toga tek doći. Iskusio sam više i znam da više može doći, a nadam se da će to biti uskoro. Što se mene osobno tiče, treba mi više vjere u bolid.”

– Daniel Ricciardo

Ricciardo je u trenutku odustajanja bio na 10. mjestu, a osvrćući se na cijeli vikend, kaže:

“Neke stvari još ja moram shvatiti što mi treba u bolidu što se tiče setupa. Ne radi se samo o podupravljanju i nadupravljanju nego i tome kako se bolid ponaša na grbama i pasicama. Sve te stvari i kompromise treba shvatiti.”

“Volio bih, i na neki način očekujem to od sebe, da uskočim u bolid i da bude lagano. Međutim, da bih postigao maksimum – to je drukčija zvijer koju treba ukrotiti i za to mi treba malo vremena.”

“Izgledalo je puno bliže u kvalifikacijama, ali mi još treba vremena da se poboljšam.”

– Daniel Ricciardo

Rekao je također da može poboljšati svoje kočenje, za koje mu nedostaje samopouzdanja. To je uzrokovalo i sudar s Nicom Hulkenbergom tijekom utrke:

“Udaranje u Nicu, očigledno to nisam planirao, ali u kočenju još nisam na razini na kojoj želim biti. To nismo planirali, ali recimo da moram pronaći brzinu u još par aspekata.”

– Daniel Ricciardo

Video isječak
Dodir Hulkenberga i Ricciarda na VN Bahreina

Podrži F1puls

Ljudi poput vas sve češće podržavaju neovisne organizacije poput F1pulsa koje se odupiru clickbait naslovima i drže civiliziranu razinu komentiranja. Kako bismo nastavili raditi to što radimo - pozivamo i vas da pomognete.

Naš zadnji Donator je: Lovro B..
Donirajte i vi slobodan iznos na PayPal

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

6 komentara

 1. Pierre Gasly Frantic Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Malo teže Daniele kočiti sa Renaultom, jel’da? :mrgreen:  8

  3
  • Daniel Ricciardo 3 synystera7x Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

   Nije bas da i maxu kocenje ide, ako pogledamo eksces na 4. zavoju   10

   5
   • Mclaren AlkY Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Max nikad ni nije znao kociti. Red Bull ima bolid za kocenje ali je Ricci to savrseno koristio , a Max ni blizu tolike kvalitete na kocenju nema.    14

    4
   • Max Verstappen 33 Mario Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Da zato je i Max redivito gubio ili bi sa začelja u par krugova dolazio do 5 mj. Što češ kad čovik nezna kočiti.    4

    5
   • Daniel Ricciardo 3 synystera7x Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Nisu bez veze ovi ispod 7. mjesta lani prozvani formula 1.5, RB je bio tada jak al da sjetimo se prvih par trka i maxove poteze…. vrh    2

    1
   • Max Verstappen 33 Mario Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Ima je grešaka imali su idrugi imat će ih još. Mislio sam usporediti sa Rikardom ne sa Wiliamsom MCL…    2

    3