Sainz: Sudar s Verstappenom me je spasio od još veće drame

Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 3 min 19 komentara

Između McLarenovog vozača Carlosa Sainza i Maxa Verstappena iz Red Bulla je u četvrtom zavoju došlo do kontakta kada je Španjolac pokušao pretječi Verstappena u borbi za peto mjesto. Taj dodir je doveo do puknuća gume na Sainzovom bolidu i bacilo ga na začelje.

Međutim, Carlos Sainz kaže da je sudar s Verstappenom spriječio da mu Velika nagrada Bahreina postane još dramatičnija. Sainz je sparkirao bolid u garažu nekoliko krugova prije kraja utrke, jer bi ga problem s mjenjačem kojeg je imao kroz cijelu utrku ionako koštao plasmana u bodovima.

„Pokušavam to gledati s pozitivne strane. Dobar start, odličan prvi krug, vozači ispred nisu stvarali razmak pa sam mogao ostati u prvih šest bez problema.”

„Ne mislim da bismo završili u bodovima zbog problema s mjenjačem kojeg sam imao tijekom cijele utrke. Zbog tog problema smo gubili gotovo sekundu po krugu. Dakle ako bih i bio pretekao Verstappena, bio bih na petom mjestu pa bi se odjednom pojavio taj problem s mjenjačem, a to bi bilo još dramatičnije.“

– Carlos Sainz jr.

Na pitanje je li imao dovoljno brzine za postolje, Sainz odgovara:

„Radije ne bih razmišljao o tome.“

– Carlos Sainz jr.

Španjolac sudar s Verstappenom opisuje kao ”utrkivanje”, ali ipak kaže da ga je Nizozemac jako udario.

„Pa, to je utrkivanje, to su incidenti. Sve što mogu reći jest da sam imao dobar start, napravio sam sve što sam morao i pokušao sve što sam mogao, a izvukao sam deblji kraj. Ja sam taj kojemu je probušena guma jer me je jako udario.“

„Normalno bi bilo da su nam obojici pukle gume i da smo i on i ja morali odustati. Imao je sreće pa je mogao nastaviti, ali jako me je udario i to je bilo to.“

– Carlos Sainz jr.

Verstappen, pak, kaže da Sainz vjerojatno nije vidio njegov Red Bull:

„Pokušao me obići s vanjske strane i kasno zakočio, pretpostavljam da me nije vidio.“

„U ovim bolidima ne možete vidjeti ono što se događa pored vas. Ja sam kasno zakočio i vidio ga kako ulazi u zavoj, pa sam ga morao izbjegavati. Sudarili smo se kotačima i to je bilo šteta.“

– Max Verstappen

Suci su istražili incident između Verstappena i Sainza te zaključili da daljnje mjere nisu potrebne.

Rezultati VN Bahreina 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

19 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Citao sam i odmah mi je bilo lakse…idemo dalje..tempo je tu i sad utrku po utrku lagano napredovati i doci ce vase i nase vrijeme?



    10
    10

    0
  2. Master_F1 Prikaži

    https://streamable.com/23w5n

    kolega Crash je dao ovaj link. Ja lično vidim da je Sainz bio 1.5 dužinu bolida ispred Maxa. Max je taj koji je kasno kočio i ubacivao se u krivinu…. Procijenite sami…………



    8
    8

    0
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      A gle, da je Ricciardo to napravio bilo bi:”Pa što mu nije ostavio mjesta”
      Max je kasno kočio, ali je imao bolid pod kontrolom samo ga je Sainz podcijenio.
      Svi koji su danas pretjecali sa vanjske strane, ostavljali su puno prostora – osim Sainza.



      7
      -5

      12
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Nije isto kada te bolid pretiče pa mu ti uletiš divebombom u mrtvi ugao i kada si ti iza pa uletiš i vozač je svjestan toga. Ovo je nešto slično Bottas-Vettel u Mađarskoj prošle godine. Neuporedivo je sa Ricciardovim potezima, jer on kad divebomba, to je kad je iza i vozač je svjestan ulijetanja, ovdje Sainz jednostavno nije mogao ni vidjeti Maxa dok ga ovaj nije lupio.



        6
        4

        2
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Sainzov je problem što ga nije vidio/očekivao, ne Maxov. Misliš da vozači prije pretjecanja razmišljaju gdje će se postaviti da ih vozač ispred najbolje vidi?

        Ako ga je vidio, Sainzova krivica, ako nije – trkaći incident.



        3
        -2

        5
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        A dobro i Sainz zna s kim se kačio, koliko je Max nepredvidljiv i prgav u duelima dovoljan pokazatelj je onaj Lewisov pokušaj da ga obiđe u Austinu prošle godine, kada je Lewis toliko široko išao plašeći se Maxa da je između njih 2 mogao stati još jedan bolid i komotno se provući, dok sa pojedinim vozačima je smio da ide toliko blizu da ne možeš šibicu stavit između bolida.


        0
        0

        0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Sainz je bio ispred, ali je i Max drzao volan potpuno udesno. Nije ga ni pustio ni cimnuo u lijevo.
      Mislim da nije nitko kriv i da je trkaci incident.
      Sainz je trebao malo vise mjesta ostaviti, dok je Max mogao malo popustiti. Ali i jedan i drugi su htjeli naprijed. Sainz je morao pretpostaviti da ce se Max htjeti vratiti i da je s unutarnje strane zavoja i ne moze tako lako skrenuti kao on s vanjske. Mislim da bi ga svejedno presao da mu je malo mjesta ostavio jer bi imao bolji izlazak iz zavoja



      4
      4

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      racing incident i dobro je da nije bilo nikakve kazne.
      za dodir više krivm sainza jer je mogao ostaviti više mjesta..



      4
      -5

      9
    • Daniel Ricciardo
      MALAK Prikaži

      Al Max je uvjek u tim duelima i nije pokazao poštovanje od prvog dana kada je došao u F1 ,neznam dali ste primjetili ali Vetel i Hamilton ga ne vole ,baš zbog tog njegovog ponašanja.
      Njega kad prestižeš moraš ga biti brži sekundu jer ako ideš s njim u duel očekuj da čete pod svaku cijenu izbaciti ,udariti,itd.



      2
      1

      1
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pa možda je baš taj udarac oštetio mjenjač.



    3
    3

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kako god bilo, šteta.



    2
    2

    0
  5. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Nema veze šta navijam za Maxa,ali se stvarno nema što žaliti na njega. Nije mu ostavio mjesta a a Max je išao koliko je god mogao u desno.
    Više me zabrinjava loša brzina RB.
    Mclaren svaka čast.



    6
    4

    2
  6. Vw
    Kiki_GP Prikaži

    Sainz kako priča ko da je RB vozac. Verstappen koji je pogriješio i Sainzu probusio gumu ima sudce uvijek na svojoj strani. Svako ko je gledao jasno je da Verstappen namjerno probusio gumu Sainzu. Sainz je bio za skoro cijeli bolid ispred ovog. Osim toga McLaren je bio brzi bolid od RB. Tako da ne kuzim o cemu Sainz priča.



    3
    -5

    8
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Nisam Maxov fan to valjda i ptica na grani zna, ali po meni je logicno bilo da Max proba braniti poziciju jer je na unutarnjoj strani . E sada, Sainz je bio vec ispred no posto je zavoj u desno sainz ima bolju putanju ali kraci put skretanja je Maxu koji je bio na rubnjaku maximalno i relativno korektno isao do samog ruba a RB ovi bolidi su poznati po kasnom kocenju. Ovdje nema govora da je divebomb bio nekontroliran i na vrhu tog zavoja su bili apsolutno poravnati i sa bolida sainza se jako lijepo vidi da je premalo prostora ostavio Maxu. Je ovaj kamikaza i zestok u branjenu pozicije no nekako sam dojma da je sainz malo vise otisao lijevo da bi prosao zbig bolje putanje bez problema. Pogledajte cijeli video posebice na kraju sa bolida sainza gdje se vidi da ide skroz desno a Max je tamo. Sainz je usao u taj desni zavoj doslovno da Max nije imao kuda.
    https://youtu.be/18OE3O_t7mM



    3
    2

    1
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Identična situacija isti zavoj kada je Botas nakon izlaza iz boxa napao Maxa i ostavio mu mjesta i pretekao ga.



      2
      0

      2
    • Vw
      Kiki_GP Prikaži

      Najbolji snimak. Sainz je prosao Verstappena za cijeli bolid. Verstappen koci kasno udara u Sainza ovom u tom sudara pukla guma najgore prolazi. Sainz u boks dok Verstappen nastavlja dalje. Verstappen je mogao zakocit i nebi udario u Sainza jer je ovaj skretao u zavoj, a ovaj tek dolazi. FIA je ovo okarakterizirala kao trkaci incident? Haha, kakvi idioti sjede u FIA koji pojma nemaju sto je trkaci incident. Ovdje je najgore prosao Sainz, dok Verstappen nije imao ostecenja na svom bolidu. I oni ovo zovu trkaci incident.



      1
      -6

      7
  8. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Svejedno, ali fino vidjeti brzinu Mclarena.
    Preletio ga je.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.