Hulkenberg: Ulazak u top 10 je bio moguć da nisam imao problem

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Nico Hulkenberg tvrdi da ga je problem s pogonskom jedinicom koštao ulaska u top 10 na jučerašnjim kvalifikacijama. Motor na njegovom bolidu odjednom je otišao u “safe mode” zbog čega je izgubio nekoliko desetinki sekunde, a obzirom na tijesne kvalifikacije – vjerojatno i par pozicija.

Renaultov sportski direktor Alan Permane je potvrdio da je Hulkenberg imao “nekoliko problema zbog kojih je značajno gubio performanse, a najskuplja od njih bila je sigurnosna mapa motora tijekom gotovo cijelog kruga”.

Hulkenberg će tako danas krenuti sa 17. pozicije.

“Koštalo nas je puno vremena. Zapravo, bio je tu još jedan problem mehaničke prirode. Zbog te dvije stvari u kombinaciji bilo je praktički nemoguće proći dalje.”

– Nico Hulkenberg

Renaultov vozač je na sva tri slobodna treninga završio unutar top 10, pa vjeruje da je bilo brzine za sličan rezultat i u kvalifikacijama:

“Mislim da je uvijek teško razmišljati u tim terminima “što bi bilo” ili “u teoriji”… Ali, definitivno sam osjetio da je top 10 rezultat bio dostižan.”

“Kao što ste vidjeli – po ovoj stazi su vremena jako blizu i ovisi o svakom idućem krugu kako ćete ga složiti. Ali, definitivno mislim da je ulazak u 10 najbržih bio moguć.”

– Nico Hulkenberg

Nije siguran da će problem biti riješen na vrijeme da se ne ponovi u današnjoj utrci:

“Nadam se da će biti riješen, ali nisam potpuno siguran. Očigledno, radimo na tome.”

– Nico Hulkenberg

Rezultati VN Bahreina 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

6 komentara

  1. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Redbulovci su bez komentara.
    Večinom su svi pospješili svoje vrijeme za razliku od prošle godine uz treću DRS zonu. RB je sporiji od prošle godine 0.400 sek. Baš me zanima što će reći za razlog.



    5
    4

    1
    • Japan
      Turkoglu Prikaži

      Evo mene, steta za Hulka, volio bih da Renault redovito posjecuje top 10, naravno i RB pa da imamo tvornicki cetveroboj u top 10.
      Ne mogu skuziti kaj je RB-u ali po svemu zakljucujem da ne mogu pogoditi set up. Cudno.



      1
      1

      0
    • Honda
      Red Bull no1 Prikaži

      Ono sto je bitno da Honda radi bez stekanja a Red Bul ce nadoci prije nego ijedan tim u narednim trkama.Ono o cemu se spekulise je da je ovakav raspored prednjeg krila mnogo poremetio zadnji kraj i da ce u naredne tri trke to redefinisati.Andrijan Njui ce vjerovatno skontati gdje je napravio gresku.Imaju daleko najnestabilniji kraj za sada i tu gube ogromnu kolicinu vremena.Mislim da ce u trci biti solidno brzi od ostalih izuzimajuci naravno Merc i Ferari.



      2
      1

      1
  2. peewee88 Prikaži

    bit će bolje drugi put, Hulk



    5
    5

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    The problems of Renault are clear. “We reprogrammed the charts before qualifying, but we made a mistake and the engine went into a standard program, which cost us at least 40hp,” says Team Principal Cyril Abiteboul. Daniel Ricciardo’s car was also affected. “With him we could barely counter-steer, he had to turn off a few switches during his flying lap, which of course was not ideal,” said Abiteboul. Then he gets annoyed: “We made mistakes twice in qualifying and could not show what we can do.”


    0
    0

    0
    • Daniel Ricciardo 3
      synystera7x Prikaži

      Rade amaterske pogreske tamo di ih nebi trebalo biti, navijam za Renault, ali ovo nije ni blizu dobro, mozda da se Abiteboul zapita dal je mozda u njemu greska jer je skoro sve ostalo osim njega obnovljeno



      4
      4

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.