Sainz: Rezultat iz Bahreina „nezamisliv“ prije tri mjeseca

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 19 komentara

Carlos Sainz je rekao kako je donedavno bilo „nezamislivo“ za McLaren da se kvalificiraju ovako blizu vrhu poretka nakon što se smjestio na sedmo mjesto za sutrašnju utrku.

Oba vozača momčadi iz Wokinga su se smjestili u Q3, što je prvi put da imaju oba bolida u top 10 od 2017.

Sainz je završio s manje od sekunde zaostatka za pole positionom Charlesa Leclerca te samo desetinku zaostatka za Red Bullom Maxa Verstappena, koji će sutra krenuti s pete pozicije kao prvi bolid koji nije Ferrari ili Mercedes.

Španjolac je rekao kako to nije bilo moguće zamisliti s obzirom na McLarenovu formu na kraju prošle sezone.

„Čestitke cijelom timu jer smo doveli oba bolida u Q3, što se već dugo nije dogodilo za ovu momčad. To je pokazatelj da radimo dobar posao, da se krećemo u dobrom smjeru.

Teška zima i druga polovica prošle sezone pokušavajući shvatiti probleme prošlogodišnjeg bolida su se sad počeli isplaćivati.

Učimo i unapređujemo bolid te smo danas ovdje gdje jesmo, skoro najbolji među momčadima iz sredine poretka, što je bilo nezamislivo prije tri ili četiri mjeseca. Tad smo bili pola sekunde sporiji od ovog.“

– Carlos Sainz

Sainz, koji je morao odustati tijekom utrke u Australiji, je priznao da ne zna objasniti kako je McLaren tako blizu momčadima na vrhu poretka nakon što je odvozio krug samo pola sekunda iza Mercedesa.

„Teško je razumijeti zašto smo ovako blizu te zašto se konkurencija ovako približila. To je dobro, više zabave za gledatelje. Mislim da smo danas skoro pobijedili Red Bull, dok smo prošle godini bili dvije sekunde sporiji.

Jedan od Red Bullova zapravo i jesmo pobijedili, Gasly. Sve mi je to još malo čudno, ali je definitivno bolje u odnosu na prije.“

– Carlos Sainz

Norris je ušao u Q3 drugu utrku za redom te će sutra krenuti s desete pozicije.

McLarenov debitant je napravio nekoliko pogreški u svom brzom krugu u Q3, ali kaže kako je rezultat odlična motivacija za momčad.

„Jako je pozitivno imati oba bolida u Q3 za našu momčad. Napravili smo neke manje korake unaprijed, što nam svima daje puno samopouzdanja.

Ja sam napravio nekoliko pogreški tu i tamo, ništa strašno, prejako sam kočio u zavoju 10, koji je malo nezgodan. Previše sam pritiskao. Međutim, i dalje smo u Q3 te sam veoma zadovoljan s tim.“  

– Lando Norris

Odgovor

19 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Bravo. Malo se dotaknuo i RB-a.



    12
    12

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Za 2021. neka bolid bude poput limenke Coca Cole s imenima vozaca na strani bolida!



    7
    7

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Koja bi slast bila pobjediti RB ove godine..zbog doktora i njegovog jezika…



    14
    14

    0
  4. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Alonso dogodine nazad!



    5
    4

    1
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Sad kad je izasao nek i ostane vani. Sigurno se grize.. A i sainz i noris odlicno za sad voze. Odlicna postava



      8
      5

      3
      • Fia
        Realista Prikaži

        Ne grize se sigurno, Alonso zeli bolid za naslov, McLaren je jos daleko od toga(sretni su kad budu u Q3), zapravo je pametno napravio… Oni mu rade bolid, on tu i tamo testira, ako bude bolid za naslov vrace se on, bez brige…



        2
        2

        0
  5. Master_F1 Prikaži

    Samo McLaren među top 10 sa Renaultovim motorom. Sad je i Ricardo, pošto je Grozni dobio kaznu od 3 pozicije. Kad pogledamo najbolje vrijeme McLarena i Renaulta, razlika je 6 desetinki. Izgleda da McLaren nije zaboravio kako se pravi šasija, mnogo bolje vrijeme u kvalama od Renaulta.



    2
    2

    0
    • Brazil
      Anonimus4138 Prikaži

      Znaju rec sutra se sve broji,lako bit brz od Rijeke do Novog Vinodolskog,treba bit brz od Rijeke do Dubrovnika,a sto se tice nadogradnjih,to cemo vidjet za par utrka,tuzno bi bilo da se.moram svadat oko 2. utrke,drag mi je Mclaren i volio bi da s Hondom su napravili uspjeh,Red Bull nije los tim zapravo je odlican al izjave su im jadne i zbog toga me je sram,al ipak vrte se na Hondi i dok se Honda bude vrtila u F1 sam tu,nisam toliki ljubitelj f1 koliko Honde,a smatram da pola F1 svijeta bi prestalo pratit da Ferkan ode,to je tako!!



      5
      2

      3
  6. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Nakon dugo vremena jedan dan iz snova za nas navijace McLarena. Slazem se sa Sainzom da je ovo jako cudno , pola sekunde iza Merca. Tj opcenito neocekivano vrijeme McLarena , ali necemo previse zapitkivati dok je tako :).

    Utrka bi takoder mogla biti jako dobra ukoliko nebude problema sa bolidom. Jer zadnjih godina vidimo da McLaren ima solidan tempčo u utrkama za razliku od kvala. Samo se nadam da nije sad obrnuto pa da se tempo u utrci pokvario , ali to cemo saznati danas :).
    Kako god , jako smo optimisticni prije starta utrke i nadajmo se veselju. Prvo da oba bolida produ kroz cilj , a drugo ako je moguce da oba bolida budu u bodovima.



    6
    6

    0
  7. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Drago mi je za McLaren baš

    Samo nek napreduju i ne zadovoljavaju se tim da su “skoro najbolji među momčadima iz sredine poretka” jer imaju par konkurenata za to, a malo razlike u takvoj poziciji mogu značiti osvajanje finih bodova ili pak nikakvih u utrci.



    3
    3

    0
  8. Alpine
    Alpine Prikaži

    Pokazala se dobrom odluka da nakon prošlogodišnjih prvih par utrka zaborave na prošlu godinu i okrenu se ovoj. Ako u nastavku sezone pokažu sličnu formu ovoj jučer, naravno i u utrkama, onda sa Keyem imaju temelje da slijedeće sezone dođu ispod pola sekunde, a onda za 2021 neće trebati ni nešto posebno nagovarati ni Alonsa na povratak, a onda pošto se za 2021 potpisuje novi ugovor sa Renaultom, možda i ja dođem na svoje sa kombinacijom McLaren – Alpine – Alonso !



    6
    6

    0
  9. Alpine
    Alpine Prikaži

    Moram se još nadovezati i na moj Renault, nije to tako loše kako izgleda na prvu, barem ako je suditi po prvoj utrci, jučer su imali velikih tehničkih problema, baš u kvalifikacijama su im motori ušli u safe mode, nešto slično kao što se dogodilo Ferrariju u prvoj utrci. Duga je sezona, ako nisu nešto baš fundamentalno pogriješili u razvoju, a nadam se da nisu, biti će to bolje nakon par utrka, vidim da su mnogi otpisali i Ricciarda, ali čovjek je i doveden da pokuša donijeti neke nove ideje oko set upa bolida, dosad mu se nije isplatilo, ali kao što sam rekao, duga je sezona.



    5
    5

    0
  10. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    7 desetinki iza Lewisa odnosno pola sekunde u odnosnu na sporiji mercedes u kvalifikacijama nije uopce los rezultat jer takav zaostak je npr proslu utrku za njima ima o i Ferrari . Jesu oduvjek bili ljuti konkurenti no veseli njihov povratak u gornji dio poretka. Moze reci tko sta hoce ali meni kad u vrhu poredka nema McLarena ili Ferrarija to nije to. Fali ta njihova direktna borba na stazi kao npr 2010-2012 ili pak ranije.



    2
    2

    0
  11. Fia
    Trapgio Prikaži

    Baš me raduje ovi dobri rezultat McLarena, virujem da mogu biti dobri i u utrci, a isto tako i Renault more bolje od ovog. Nakon jedne utrke i dvoji kvalifikacija sve je rano zaključivati, osim da je Wiliams kategorija za sebe, a virujem napokon u neizvjesnu sezonu posebno iza vodeće trojke.



    2
    2

    0
  12. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    Kakva steta sto Alonso ode…



    2
    2

    0
  13. Mclaren
    raca Prikaži

    Nadam se da dobro rade i kako Sainz kaže, na dobrom su putu, jer Renaultovi bolidi s istim motorom, malo su udaljeni. Ljudski mi se nadati da su testiranja, ipak bila sunčana jutra za McLaren



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.