Latifi pobjednik glavne utrke VN Bahreina u F2!

Formula 2

Luka Kolak

Prije 5 godina 4 min 11 komentara

Nicolas Latifi, rezervni vozač Williamsa, rutinski je odradio posao te odnio pobjedu na prvoj utrci nove F2 sezone. Nakon pole positiona te problema na startu, Luca Ghiotto je uspio doći do drugog mjesta, a iza njega se smjestio Sergio Sette Camara.

Četvrto mjesto je pripalo Anthoine Hubertu, a dvojac iza njega su Louis Deletraz i Nyck De Vries, koji je imao na kraju utrke velike probleme s pregrijavanjem guma. Do sedmog mjesta se dovezao Jack Aitken, dok je senzaciju na kraju utrke napravio rookie Mick Schumacher koji je u zadnjem krugu uspio preteći Nobuharu Matsushita te tako osigurao sutrašnji pole na sprint utrci. Krug desetorica najboljih je zatvorio Guanyu Zhou, koji je ujedio odvozio i najbrži krug utrke.

Ghiotto je na početku formacijskog kruga stao na mjestu te nije uspio odmah krenuti zbog problema sa spojnicom. Zbog problema, na samom startu je pao na šesto mjesto, te je Deletraz zasjeo na vrh poretka. Najveći pomak u poretku je napravio Mazepin koji je uspio se probiti do osmog mjesta.

Prva žuta zastava je pokazana u petom krugu kada je Sean Gelael prije prvog zavoja izgubio kontrolu nad bolidom i završio van staze nakon što mu je DRS ostao otvoren, ali je brzo njegov bolid maknut sa staze te se utrka odmah nastavila. Nakon devet krugova, Latifi je, uz pomoć DRS-a na ciljnoj ravnini, uspio zauzeti vodeću poziciju ispred Deletraza, dok je u istom krugu Aitken izgubio dva mjesta od Matsushita i Ghiottoa. Ghiotto je nastavio istim tempom te ostavio iza sebe Matsushita te zasjeo na četvrto mjesto.

Zbog dobrog menadžmenta prema gumama, Ghiotto je uspio doći do drugog mjesta preskočivši De Vriesa i Deletraza koji su se počeli mučiti sa svojim gumama. Na polovici utrke u boks je ušao i Latifi, ali prilikom zamjene gume došlo je do problema sa zadnjom lijevom gumom te se vratio tek na šesto mjesto. Krug kasnije je ušao i Ghiotto te se vratio ispred Huberta na sedmo mjesto.

Unatoč lošem pitstopu, Latifi je uspio pronaći tempo te došao do drugog mjesta deset krugova prije kraja utrke te je tako nastavio lov na De Vriesa. Samo krug nakon, rezervni vozač Williamsa je uspio dohvatiti De Vriesa te se vratiti na vrh. Ghiotto je na ciljnoj ravnini napravio sjajno pretjecanje nad Deletrazom i Setteom sa vanjske strane što ga lansiralo na četvro mjesto, a krug kasnije je to isto napravio nad Matsushitom da bi zasjeo na treće mjesto. De Vries, koji se počeo mučiti s gumama, nije dugo izdržao te se Ghiotto probio do drugog mjesta.

Dvojac iz Carlina su u prvom zavoju zamalo imali kontakt što je iskoristio Hubert koji se probio na peto mjesto te krug kasnije na četvrto mjesto sjajnim potezom nad De Vriesom. Do kraja smo vidjeli još borbu između Deltraza i De Vriesa, gdje je kao pobjednik izašao Deletraz.

Sprint utrka je na rasporedu sutra od 13:15 sati!

Konačni rezultati:

#VozačMomčadBroj krugovaZaostatak
1 Nicholas Latifi  DAMS32
2 Luca Ghiotto UNI-Virtuosi328.7
3 Sergio Sette Camara  DAMS3214.8
4 Anthoine Hubert BWT Arden3217.2
5 Louis Deletraz  Carlin3226.6
6 Nyck de Vries  ART Grand Prix3228.4
7 Jack Aitken  Campos Racing3231.5
8 Mick Schumacher  Prema Powerteam3234.7
9 Nobuharu Matsushita  Carlin3237.3
10 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi3241.1
11 Ralph Boschung  Trident3242.0
12 Giuliano Alesi  Trident3247.7
13 Tatiana Calderon BWT Arden3255.7
14 Callum Ilott Sauber Junior Team by Charouz3256.2
15 Dorian Boccolacci  Campos Racing3274.2
16 Juan Manuel Correa Sauber Junior Team by Charouz3284.9
17 Jordan King  MP Motorsport3286.5
18 Mahaveer Raghunathan  MP Motorsport3293.1
19 Nikita Mazepin  ART Grand Prix3289.6
20 Sean Gelael  Prema Powerteam428 laps

Sve što trebate znati o novoj sezoni Formule 2.


Odgovor

11 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Može netko objasniti kako je Mick osigurao PP sutra?



    1
    1

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Odličan sažetak…ako Ghiotto ne dođe u F1 sljedeće godine ne znam tko će



    2
    2

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Pa Ghioto se sa Okon borio u Gp3 za titulu. Momak nije za bacanje. Iako ima mislim 24 godine, moze nesto napravit u F1. Vries… Imao je dobar start. Kasnije sredinu trke nisam ogledao ali ja u njemu vidim novog sampiona F2, u naredne godine u F1. Samo ne znam đe ce. Mozda Vilijams. Šumi sutra na pol poziciji. Viđecemo kako se odvozit. Mozda prvi test da vidimo sta da ocekujemo od njega ove sezone.



    4
    4

    0
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Prije svega, zahvaljujem se Luki na hrabrom i uspješnom hvatanju u koštac s pisanjem ovog izvještaja :D

    Latifiju sve čestitke, zaslužena pobjeda ostvarena unatoč problemima u boksu. Vidjelo se već u kvalifikacijama da iskustvo igra bitnu ulogu ovdje, Latifiju istog ne nedostaje. Odlično je čuvao gume te pritom bio brži od svih.

    Ghiotto je također na kraju odradio odličan posao, izgubio je puno na startu, ali do kraja je uspio popraviti situaciju. Za Camaru vrijedi ista stvar, startao je tek osmi i na startu čini mi se pao izvan top 10, sjajan plasman za njega, opet jednog od najiskusnijih.

    Hubert je svakako najugodnije iznenađenje, iako je riječ o GP3 prvaku, na testiranjima je stalno bio pri dnu, jučer 11. u kvalifikacijama, stoga definitivno nisam očekivao ovako visok plasman za Francuza. Očito zna kako čuvati gume i biti brz, odlična vožnja.

    De Vries je ovim šestim mjestom možda čak mrvicu podbacio s obzirom na pokazanu formu s testiranja, ali nije on bio daleko i sigurno će biti u borbi za naslov.

    Mick je ostvario pristojan plasman, smjestio se na najbolje moguće mjesto pri dnu osvajača bodova, tj. na pole position za sprint utrku, vidjet ćemo hoće li uspjeti iskoristiti tu prednost. Ne znam za druge, ali meni je skraćenica SCH izgledala neprirodno, bolje bi mi pasalo MSC :)



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.