Patrick Head ponovo u Williamsu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Suosnivač i bivši tehnički direktor Williamsa iz njihovih najsjajnijih dana, Sir Patrick Head, ponovo će biti dio momčadi iz Grovea.

Iako šefica Claire Williams uporno tvrdi da momčad nije u krizi, rezultati je nažalost demantiraju. Momčad je prikovana za samo začelje poretka te osvajanje bodova ove sezone izgleda kao nemoguća misija.

Momčad je neposredno prije početka sezone ostala bez tehničkog direktora Paddyja Lowea koji je odlučio “otići na dopust”. Shodno tome, u momčadi trenutno traje proces reorganizacije.

Head je u momčad doveden kako bi obavljao ulogu savjetnika.

“Možemo potvrditi da Sir Patrick Head trenutno nudi određenu podršku našem timu inženjera kao savjetnik za kratki rok.”

– Williamsovo službeno priopćenje

Head je davne 1977. sudjelovao u osnivanju legendarne momčadi Sir Franka Williamsa, a sve do 2004. bio je tehnički direktor momčadi. U tom je periodu Williams ostvario sve svoje najveće uspjehe – 7 vozačkih i 9 konstruktorskih naslova. 2004. prelazi na poziciju direktora inženjerskog odjela, a uoči početka sezone 2012. napušta momčad.

Očekuje se da će se pojaviti na idućoj utrci, VN Kine, 1000. utrci u povijesti Formule 1, s obzirom na to da je već ranije isplanirao obiteljsko putovanje u Kinu. Pojavit će se u paddocku, no neće imati formalnu ulogu na pitwallu.

Uz ovo, potvrđena je i promjena na mjestu voditelja dizajna. To će mjesto preuzeti Adam Carter, dok će na mjesto glavnog trkaćeg inženjera stići Dave Robson. Direktor dizajna ostat će Doug McKiernan.

Williamsov vikend u Bahreinu ne izgleda ništa bolje od onog u Australiji, oba treninga njihovi su vozači završili na samom začelju s ogromnim zaostatcima.


Odgovor

3 komentara

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Biti savjetnik znaci da moze napraviti konkretne stvari u williamsu, ili?



    1
    0

    1
  2. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Dogorjelo do noktiju,čim se zove Patrick iz mirovine. Jedina smislena stvar koju ti trebalo napraviti je povratak Adriana Newia,samo se bojim da nema ništa od toga,i sam Frank je jednom rekao da mu je največa greška što je dopustio Adrianov odlazak.



    4
    4

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Pa nije zatvorski čuvar da dopusti ili ne nečiji odlazak. U zadnje vrijeme se dosta priča okolo kako je u Williamsu jako loš moral i radna atmosfera, da se vlada strahovladom i da ekipa baš nije sretna tamo….

      Ne znam koliko to ima smisla ali eto naletio sam više puta zadnjih dana na to.



      4
      4

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.