Alonso se vraća u F1 bolid na testiranju u Bahreinu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso vratit će se u F1 bolid na testiranju koje se idućeg tjedna vozi u Bahreinu.

Španjolac je krajem prošle sezone odlučio napustiti Formulu 1 kao trkaći vozač, ali je ostao dio McLarena kao ambasador, u sklopu čega je ranije najavljeno da će sudjelovati u razvoju i testiranju bolida. Ovih se dana zabavljao testiranjem Toyotinog reli automobila za Dakar u Južnoafričkoj Republici, a najveća utrka koja ga čeka ove godine je zasigurno Indy 500 u svibnju.

Mnogi su ga očekivali u bolidu već na predsezonskim testiranjima u Barceloni, ali tamo je ipak odlučio ne nastupiti. Danas je potvrđeno kako će sudjelovati na testiranju u Bahreinu, i to u drugom McLarenu MCL34 koji će poslužiti za Pirellijeve testove.

Normalni program testiranja odradit će regularni vozači McLarena, Carlos Sainz i Lando Norris. Sainz će u utorak ujutro voziti normalni program, dok će u srijedu ujutro voziti za Pirelli. Norris će odraditi ostatak normalnog programa u utorak i srijedu, dok će Alonso dobiti puni dan s Pirellijem u utorak te poslijepodne u srijedu.

Sretna okolnost za McLaren je činjenica da Norris još uvijek prolazi kao mladi vozač. Naime, pravila nalažu da barem dva dana testiranja momčadi moraju dati mladim vozačima, odnosno vozačima s najviše dvije odvezene F1 utrke – Norris će idućeg tjedna imati nastupe samo s VN Australije i VN Bahreina. To znači da će McLaren u Barceloni samo jedan dan morati dati mladom vozaču, najvjerojatnije F2 vozaču Sergiju Sette Camari koji je nedavno postao član momčadi.

Na ovom ćemo testiranju po prvi put u aktualnom F1 bolidu vidjeti Britanca Dana Ticktuma. Red Bullov junior će u srijedu preuzeti RB15 od Maxa Verstappena. Od ostalih debitanata, već su ranije potvrđeni Mick Schumacher i Callum Ilott.


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Lijepo za cuti. A Fernanda ili volis ili ne volis. Ali ljudi iz obje kategorije moraju priznati strasnu energiju koju Alonso ima. Lik se pojavljuje svugdje i ne samo da se pojavljuje nego sudjeluje i to sa 100 % energije.



    24
    24

    0
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    Dobro je ovo za McLaren, da vide točnije gdje su sa bolidom, Alonso im može pomoći kod set up-a bolida, a vidjet će i gdje stoje sa trenutnim vozačima.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.