Honda: Htjeli bismo prvu pobjedu ostvariti možda oko ljeta

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Nakon što su na prvoj ovogodišnjoj utrci zaradili pobjedničko postolje, Honda se nada da će do ljetne stanke pobijediti na nekoj utrci.

Ovo je bio prvi podij otkad se Honda vratila u Formulu 1 2015. godine, a prije toga su ga ostvarili 2006. godine kad je Jenson Button pobijedio u Mađarskoj.

U razgovoru za britanski Autosport, Masashi Yamamoto je izjavio:

“Ovo je za nas vrlo važna godina jer smo po prvi put u hibridnoj eri započeli godinu s dvije ekipe. Sad smo u situaciji kad možemo izraziti kako Honda želi pobjeđivati. Nadamo se da će se to ostvariti, možda oko ljeta. Nadamo se.”

“Sad imamo priliku pokazati našu filozofiju prema pobjeđivanju.”

– Masashi Yamamoto, direktor Honde za F1

Podij Maxa Verstappena je pomogao Hondi da se “opusti” u ranom stadiju suradnje s Red Bullom. Kao prvu priliku za pobjedu vjerojatno vide VN Monaka koju je Red Bull osvojio i prošle godine unatoč problemima s Renaultovim motorom.

Međutim, nije isključena niti dobra utrka ovog vikenda u Bahreinu gdje je Honda prošle godine s Toro Rossom i Pierreom Gaslyjem osvojila 4. poziciju.

U Hondi ne žele konkretne ciljeve:

“Ne spuštamo očekivanja. Utrkivanje je rezultat, ono što se računa je rezultat. Možemo vidjeti sve u rezultatima. Moramo koncentrirati tehnologiju i performanse prema utrci.”

“Naš iskren osjećaj je da nismo dostigli Ferrari ni Mercedes po pitanju pogonske jedinice. Moramo biti bolji od trenutnog nivoa.”

– Masashi Yamamoto

Osim što ciljaju na pobjede s Red Bullom, Honda se nada da može pomoći Toro Rossu da se etablira kao momčad s vrha sredine poretka.

“S naše dvije ekipe imamo različite ciljeve. Što se tiče Red Bulla – oni imaju dobre vozače, menadžment i šasiju, to je top ekipa. Mi kao Honda moramo napraviti dobar motor. Ako to možemo napraviti mislimo da ćemo hodati u smjeru pobjeđivanja s Red Bullom. To je naša zadaća.”

“Što se tiče Toro Rossa, prošle godine smo počeli surađivati, sad smo na putu napretka. Nešto poput podija ili pozicija blizu podija bi bio cilj za Toro Rosso. Svaka ekipa ima drukčije putove i ciljeve.”

– Masashi Yamamoto

Rezultati Honde po utrkama od 2015.

* za svaku utrku odabran je najbolji rezultat od bolida koji su imali Hondin motor

Odgovor

8 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Mislim da jedino japanci imaju dovoljno unutarnjeg mira da mogu raditi s seljačinama poput Hornera i Marka, kakav drastično drugačiji pristup poslu u odnosu na dvije navede dvorske lude.



    11
    2

    9
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Do ljeta? Možda?

    Izgleda da su i oni svjesni da poslije ljetne stanke valja ubacivati 4 i 5 motor i kazne pomjeranja na gridu :D



    1
    -1

    2
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Prošle godine je Red Bull pobijedio na 3 utrci, Ricciardo, Kina.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.