Szafnauer: Stroll je žestok vozač, kao i Perez

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

Šef Racing Point ekipe Otmar Szafnauer kaže da njihov novi vozač Lance Stroll zna voziti bolid, te da će kad-tad dobiti priznanje koje zaslužuje.

Stroll nije briljirao u Williamsu, a nakon što je njegov otac kupio Force Indiju – dobio je promociju i vozačko mjesto uz Sergija Pereza. U svojoj prvoj utrci prošlog vikenda u Australiji je pobijedio svog kolegu i osvojio prve bodove ove sezone.

Szafnauer nije iznenađen tim uspjehom:

“On zna voziti bolid. Bit će zanimljivo jer je žestok vozač, kao i Checo [Perez]. Siguran sam da će biti utrka u kojima su jedan protiv drugog. Ali, to nam treba, trebamo dva dobra vozača i imamo ih.”

– Otmar Szafnauer

Stroll je pobijedio u Talijanskoj F4, Europskoj F3 i Toyota Racing seriji kroz svoju juniorsku karijeru, a u prvoj sezoni u Formuli 1 je osvojio pobjedničko postolje u Bakuu. No, u Williamsu je izgubio od Felipea Masse, te godinu kasnije nije briljirao protiv Sergeja Sirotkina kad je ekipa već bila u velikim problemima s bolidom. Mjesto u Racing Pointu dobio je nauštrb Estebana Ocona:

“Mislim da će Lance dobiti priznanje koje zaslužuje zato jer je dobar. On je vrlo dobar. Ne pobjeđujete u svim tim juniorskim serijama ako ne znate voziti bolid. Osvojio je sve u čemu se natjecao pa smo i očekivali da je dobar.”

“Dali smo mu simulator na početku i pomislili smo – oo, on je dobar!”

– Otmar Szafnauer

“Dečko je talentiran!”

Racing Point tehnički direktor Andy Green je dodao:

“Vidjeli smo to od početka da je dobar. Stroll je ušao u bolid u Abu Dhabiju 2018. i odmah je bio brz. Dečko je talentiran.”

– Andy Green

Stroll je u Melbourneu ispao u 1. kvalifikacijskoj rundi, ali je imao sjajnu utrku uz alternativnu strategiju. Uspio je zadržati Daniila Kvyata i Pierrea Gaslyja iza sebe i osvojio 9. mjesto.

“Dok je bio u čistom zraku – odradio je neka sjajna vremena na drukčijoj strategiji. Kad je došao pod pritisak, pogotovo od Kvyata, a onda od njega i Gaslyja – nije nigdje pogriješio.”

“Kad smo ga pitali da pritisne – pritisnuo je, bez grešaka, a onda je zrelo zadržao poziciju. To je lijepo za vidjeti.”

– Andy Green

Odgovor

10 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    @Vetma, kakvi su ovo fazoni sa “slikom i prozorom”?
    Zanimljivo, like it :thumbs:



    6
    6

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Dobit ce to Stroll do kraja sezone…



    4
    3

    1
  3. Japan
    Turkoglu Prikaži

    Volio bi da dokaze da je dobar, odmah zanimljivije utrke, palac gore?



    2
    2

    0
  4. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Trebali su umjesto Racing point dat ime ekipi Fast and Furious :D



    13
    13

    0
  5. Lotus
    weki66 Prikaži

    ja bi volio da dokaze da je dobar i da zasluzuje mjesto u F1
    ja sam ga osbono gledao u F3 na Hockenheimu sezonu prije nego je ostisao u Williams,i mogu rec da je dominatno pobjedio u oba dvije utrke…. i opcenito mislim da se digla malo prevelika buka oko njega i tog placenog mjesta u F1,jer ipak ima solidne rezultate iza sebe….a i realnost je takva da svaki novi vozac koji udje u F1 ima zaledje iza sebe i to debelo bar 10 milojona eura…..recimo sad Lando Norris,ima rezultate,ali tata spada medju najbogatije britance….i ima tako masu primjera…..uostalom jedan od najvecih svih vremena (A.S) svoju karijeru u pocetku mora zahvalit bogatoj obitelji iza….



    10
    10

    0
  6. Charles Leclerc 16
    Hazard Donator Prikaži

    Jedan od prvih komentara na portalu mi je bio da Stroll nije ni v od vozaca, ali vise neznam sta da mislim, cak se nadam da ce me pokopati.



    2
    1

    1
  7. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Kako su mi smiješni svi koji sad kao u nevjerici jer je stroll dobar vozač. Pa lik je osvojio sve gdje je bio kao junior. Dosao kao debitant u williams uzeo postolje, bio li la sa massom koji je veteran i iskusnjara. Druge sezone sa kantom uzeo bodove skoro sve. I mislim da ce ove godine pasti maske koliko je to perez vrhunski vozač. Ocekujem da ga stroll dobije ili u najmanju ruku da budu tu negdje obzirom da je ipak perez tu 6 godina a stroll je debitant u racing pointu.

    A sve to zato jer mu tata imao love i priuštio mu da dodje do f1 kao u ostalom sve do jednom ostalom vozaču na gridu. Niti jedan od njih nije čuvao ovce i zapazili ga kako je brz u toru pa ga doveli u f1 nego su ćaća i mater imali love pa im omogucili karting od najranijih dana.

    Apsolutno mi je nejasna mržnja prema strollu kao i ljubomora na pare od starog.



    5
    5

    0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Upravo to. Iako on nije neki novi Senna ili Schumacher, sasvim je dobar vozač koji je čak uspio u debitantskoj sezoni osvojit podij, za što ipak treba umijeća. A vezano za način kako je došao do F1, smatram da bi svaki otac, ako ima viška novca na računu, potpomogao sinove ambicije u F1. A isto tako, davno su prošla vremena kad si sa ovaca mogao sjest u bolid F1, kao što je Jim Clark učinio. A kao što je kolega @weki66 rekao, Ayrton Senna, jedan od najvećih vozača svih vremena, imao je nemalu financijsku potporu vlastitog oca, koji je imao u svom vlasništvu tvornice u Sao Paolu(ako se ne varam).



      4
      4

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.