Hamilton: Mogao bih biti u velikoj nevolji

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton danas nije imao lak dan pred domaćim navijačima. Iako je izgledalo kao da je sve krenulo po planu Britanca kada je Rosberg imao mehaničke probleme tijekom prvog treninga, brzo se uspostavilo da Lewis nema brzinu da odgovori momčadskom kolegi. I prvi i drugi trening je završio iza Rosberga, s tim da je poslijepodne bio gotovo pola sekunde sporiji, a nekoliko puta tijekom treninga se preko radija žalio na balans i ponašanje bolida. Do kvalifikacija ima još samo jedan sat treninga, te Hamilton priznaje da je zabrinut zaostatkom za Rosbergom.
Kada je upitan koliko brzine može naći tijekom sutrašnjeg dana, Hamilton je odgovorio:

“Nadam se dosta, jer ako ne uspijem, mogao bih biti u velikoj nevolji. Ovo nije bio najopušteniji dan na poslu, ali kada se sve sabere, nije bilo ni toliko loše. Simulacija utrke ne izgleda jako dobro, ali imamo dobre temelje i siguran sam da možemo pronaći još brzine, samo trebamo poraditi na podešavanjima bolida. Ne znam točno gdje je problem, ali mislim da trebamo popraviti cjelokupni balans bolida.”

Hamilton pokazuje i zabrinutost Ferrarijevom brzinom, iako je ranije ovog tjedna izjavio da očekuje jako brze Williamse na Silverstoneu, Lewis i dalje smatra kako je Ferrari jako blizu i da upravo oni Mercedesu mogu ozbiljno zaprijetiti u kvalifikacijama i u utrci.

Mala saga oko kvačila u Mercedesu se nastavlja. Oba vozača su od prve utrke sezone koristila nova kvačila, i do tada su startovi Hamiltona bili briljantni, dok se Rosberg uvijek mučio. U Španjolskoj su oba vozača prešla na kvačila koja su koristila prošle sezone, i od tada je Rosberg imao sjajne startove, dok se Hamilton konstantno žalio. Za ovaj vikend momčad je odlučila do udovolji vozačima te je kvačilo u Hamiltonovom bolidu ono koje je koristio na početku sezone i s kojim je bio zadovoljan, dok je Rosberg zadržao staro kvačilo.

“Za sada je osjećaj dobar. Ne želim se ureći ili nešto slično, ali za sada startovi izgledaju jako dobro. Osjećaj je isti kao i na prve četiri utrke sezone, vidjet ćemo što će biti u nedjelju.”


Odgovor

2 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Misterij ostaje zašto se išlo na staro kvačilo ako je novo funkcioniralo dobro. Mislim da Hamilton malo pili naopako jer je njegov krug na hard bio neki 0,300 sporiji od kruga na mediumu. A u prvome treningu je Lewis svoje najbolje vrijeme postavio sredinom treninga dok je staza bila zelenija, a Rosberg na kraju tako da ima i u tome nešto.


    0
    0

    0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      možda čuva karte za FP3 i kvale, ja se nadam da je tako… a možda ovako slabo vozi jer ove godine stvarno hoće smirit Britansku publiku puštajući Rosbergu da pobjedi. Msm samo nagađam, jer prošle sezone je tako govorio da mu je to bio cilj u Britaniji, a možda jednostavno čuva karte za FP3 i kvale :chill:


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.