Kubica: Skoro sam se počeo smijati kad sam vidio kako se oštećeni bolid ponaša

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 21 komentara

Robert Kubica kaže da je na VN Australije toliko oštetio svoj bolid da se “skoro počeo smijati”. Williamsov vozač se kvalificirao na posljednje mjesto, i to 1,7s iza svog timskog kolege Georgea Russella.

“Kao što smo očekivali, ovo nije bila najlakša utrka.”

Kad se parkirao na svoje mjesto nakon formacijskog kruga, Kubica je počeo paničariti:

“Ovo je bio moj prvi stajaći start nakon 8 godina i 4 mjeseca. Nisam imao takav start još od Abu Dhabija 2010. godine. Zapravo, bilo je prilično dobro. Međutim, imao sam mali napadaj panike jer nisam mogao vidjeti svjetla dok sam čekao na gridu. Stražnje krilo McLarena mi je blokiralo pogled. Mogao sam vidjeti prvi blok, ali ne ostale. Morao sam se pomaknuti na lijevu stranu, tamo su dodatna svjetla… Bio je to trenutak panike.”

Obzirom da je bolid cijelog vikenda bio više od sekundu sporiji od konkurencije – momčad je ovo tretirala kao testiranje, a ne kao utrku. No, već na početku je zakačio stražnji kraj bolida Pierrea Gaslyja:

“Imao sam dobar start, ali onda puno proklizavanja. U prvom zavoju sam igrao na sigurno, zapravo, pomaknuo sam se s unutrašnje strane na pasice. Jednom kad sam pomislio – u redu, gotovo je – vidio sam da se Gasly pomaknuo udesno, učinilo mi se da je imao dodir sa Sainzom. Kasnije sam na snimci vidio da se jako pomaknuo i tako oštetio moje prednje krilo. Nisam to shvatio dok stotinjak metara kasnije krilo nije otpalo. Mislio sam da sam izgubio polovicu krila… To je oštetilo i druge stvari na bolidu i morali smo u boks.”

Kubica se mučio s bolidom i kad su montirali novo prednje krilo:

“Osjećaj u bolidu nije bio odličan. U trećem krugu sam izgubio i jedan retrovizor, što je otežalo poštovanje plavih zastava.”

“Jednom kad sam bio u slobodnom prostoru – rekli su mi da moj tempo nije loš. Zapravo, bilo je solidno obzirom na to u kakvom je stanju bio bolid. Skoro sam se počeo smijati koliko je bilo loše gledajući iz moje perspektive.”

Svejedno, iz Australije je otišao pozitivan, ali mora promijeniti očekivanja koliko će pravih bitki na stazi imati u skoroj budućnosti:

“Definitivno, sad imam više iskustva i razumno sam sretan. Iako nikad nisam očekivao da ću to reći nakon utrke u kojoj završim tako daleko iza, ali to je realnost. Jučer sam bio razočaran s par stvari. Vjerojatno sam očekivao i pretvarao se da ću se puno više utrkivati s drugim vozačima.”

“Morate shvatiti da nije lako i moramo koristiti trkaće vikende kao testiranja.”

– Robert Kubica

Odgovor

21 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    gledam https://pbs.twimg.com/media/D12BXUxXcAAg23h.jpg .
    russell je jedini od onih koji su čisto završili utrku išao dva puta u boks.
    kubica je nakon zamjene krila isto išao još dva puta u boks.
    nimalo obećavajuće.



    1
    1

    0
  2. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Bolid Williamsa u skladu sa stanjem cijele ekipe…raspada se po putu



    5
    5

    0
  3. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Pozitivna stvar je što su s dva bolida završili utrku, pa bi trebali imati nešto podataka za analizu, a nije loše ni to što je Kubica sa očajnim krugom ipak unutar 107% . Ja sam nekako uvjeren da će se uskoro donekle oporaviti i vrlo brzo bit konkurentniji.



    4
    4

    0
  4. Fia
    cucla100 Prikaži

    Iskeno, drag vozac i zao mi svega sto je prosao, ali sam si si kriv. Izabraio si sam Williams a mogao si biti test vozac ferrarija. Znam da nije isto al jbg.



    4
    2

    2
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Koja je to proizvodnja, da ti otpadne retrovizor !?!?!

    Tamo je stvarno vrijeme za reći laku noć.



    5
    5

    0
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Zelim im svu srecu i da se izvuku iz ove teske situacije..mislim da ce se to dogoditi samo ako Claire pusti kormilo.



    2
    2

    0
  7. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    E moj Robinjo ako je tebi situacija u Williamsu smiješna,onda tebe boli neka stvar za bolid,sa kojeg otpadaju dijelovi,vuče se po stazi a tek je prva trka završila,ovim tempom mislim da če do Belgije doči do kompletnog raspada sustava.



    2
    0

    2
  8. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Bolno je bilo gledati kako Ricci sa tvrđim gumama sustiže Williams sa mekšoj komponenti,moraš stvarno biti neznalica da 2 godine u nizu napraviš više nego loš bolid,a to je Williamsu nažalost uspjelo,prošle godine su ulovili par bodova dok za ovu nisam previše siguran u to.


    0
    0

    0
  9. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Ima li novosti o Lowe-u?


    0
    0

    0
  10. RBH Prikaži

    Žao mi je Kubice. Jedan od najboljih vozača F1 nije zaslužio vožnju u trenutno najlošijem bolidu na gridu. Nadam se da će u Williamsu pronaći način za izlazak iz evidentno ogromne krize.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.