Norris: Potrudit ću se ponoviti današnji rezultat

Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

McLarenov debitant Lando Norris ni sam nije očekivao da će proći u Q3 nakon što je na svim slobodnim treninzima ostvarivao 18. vremena. Njegovo osmo mjesto u kvalifikacijama je u mnogim očima jedno od ugodnijih iznenađenja, a mladi Britanac kaže da će se potruditi to ponoviti.

„Koristio sam tri seta soft guma u Q1, naš cilj je bio pokušati proći u drugu rundu. I prošlo je prilično dobro. A onda sam odvezao krug u drugoj rundi i prošao u treću. I tako sam završio osmi u Q3.“

Norris priznaje da je bio dosta nervozan tijekom svojih prvih kvalifikacija i naglašava kako ovaj rezultat puno znači za McLaren. Ovo je McLarenu najbolja startna pozicija još od Monaka prošle godine kada je Fernando Alonso startao sedmi.

„Mislim da puno znači vidjeti da je ovo moguće i da smo napredovali u odnosu na prošlu godinu. Doduše, ne koliko bismo trebali. Imam osjećaj da sam iz svega izvukao najbolje, ne u potpunosti, ali do određene mjere da.“

„Sutra je preda mnom duga utrka. Moramo napraviti dosta toga kako bismo nastavili na način kao što je to bio ovaj Q3. Današnji rezultat nije jednokratan, ali neće svaki puta biti ovako tako da moram ovo cijeniti.“

– Lando Norris

Odgovor

4 komentara

  1. Gagi032 Prikaži

    Ima potencijala u ovom momku..



    7
    7

    0
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Osvojio je njegov prethodnik i bod u debitanstkoj utrci pa nije previše pomoglo. Ovi mladi momci kako prerano ulaze u F1 isto tako ih prerano i otpisuju.


    0
    -6

    6
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ne bih rekao da je stvar u godinama. Alonso, Kimi, Schumi su usli u F1 na pocetku svojih 20-ih, a ako se ne varam i Montoya je usao samo godinu stariji nego sto je to Vandoorne napravio 2017. Godine su samo broj, a sto je broj veci postajes oprezniji i mudriji. Imamo Maxa koji je kao maloljetnik vozio F1 bolid pa je brzi nego pola vozaca na gridu. Istinita je ona recenica da je lakse uci u Formulu 1 nego u njoj ostati, a budimo iskreni Vandoorne je pokazao samo da je super lik, drustven, tko zna mozda i brzi nego Bottas, ali prvi (i jedini) protivnik mu je bio Fernando Alonso za kojega mnogi ljudi kazu da je jedan od najboljih ikada. Ono sto zelim reci, vremena se mijenjaju, postoje mnoge akademije i sve je vise i vise potencijalnih vozaca i nema se vremena cekati jednog Vandoornea ili bilo koga drugoga da dobije nitro u dupetu i postane bolji. Isto tako ulasci u F1 i trebaju biti s 20 godina jer zamisli da svi ulaze kao 30-godisnjaci, imali bi smjenu generacija svakih 5 sezona. Da se mene pita, zaljepio bih za sjedalo Alonsa, Kimija, Lewisa, Massu, Schumija, Montoyu i sve vozace koji su vozili u vrijeme kada sam poceo pratiti F1. To je za mene najbolja generacija i zbog mojeg “nostalgicarskog” karaktera ce vjerojatno i ostati unatoc tomu sto na gridu imamo Leclerca, Maxa, Riccija itd. ?



      6
      6

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.