Hamilton: Ne vjerujem da je Ferrarijeva brzina odjednom nestala

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 9 komentara

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton završio je oba slobodna treninga na vrhu poretka. Na prvom je treningu Vettel kasnio samo 38 tisućinki, dok je na drugom treningu razmak između dva Mercedesa i prvog pratitelja Verstappena bio čak 8 desetinki.

Većina je ljudi nakon testiranja ulogu favorita dodijelila Ferrariju, dok su za Mercedes mnogi, pa i oni sami, rekli da nisu ravnopravni sa Scuderijom te da ih čeka nadoknada povećeg zaostatka.

Ipak, nakon današnjih treninga mnogi misle kako je Mercedes ustvari skrivao pravu brzinu tijekom testiranja te vjeruju da Mercedes ponovo ima najbrži bolid. Sebastian Vettel je priče o Mercedesovom zaostatku nakon treninga nazvao “sranjem”, ali Hamilton sumnja da nismo vidjeli sve od njihovih glavnih konkurenata:

“Iskreno, mislim da nijedna momčad još uvijek nije pokazala sve svoje karte. Mi znamo koliko se možemo popraviti u kvalifikacijama i utrci, ali nemamo pojma koji drugi mogu.”

“Znate Ferrari, bili su vrlo snažni na zimskim testiranjima. Ne vjerujem da je njihova brzina odjednom nestala, stoga su oni sigurno testirali nešto drugo, a to ćemo saznati sutra.”

Hamilton vjeruje da su momčadi bliže no ikad te očekuje veliku borbu bez prava na pogrešku:

“Ako pogledate kako je danas sve bilo blizu, čak je u sredini poretka stvarno blizu, može se reći da prostora za pogreške ima manje nego ikad.”

“Tako i treba biti, zato nas plaćaju velikom lovom kako bi izvukli te milisekunde i pokušali stvoriti razliku, stoga sam super uzbuđen zbog onoga što dolazi.”

Prvi dan VN Australije peterostruki je prvak opisao pozitivno, ali vjeruje da i dalje ima dosta prostora za napredak:

“Stvarno imam pozitivnu vibru nakon današnje vožnje. Ovi novi bolidi – tečnost je nevjerojatna. Takvi bi F1 bolidi trebali biti kad su široki i veliki.”

“Postoji puno stvari koje možemo popraviti, ali ovo nije bio loš start. Sada sve moramo dobro proučiti i analizirati, kao što uvijek radimo petkom navečer. Činjenica je da imamo dva bolida koji i dalje voze, nijedan od nas nije napravio pogrešku te smo sačuvali bolide u jednom komadu – to nam puno znači.”

– Lewis Hamilton

Mercedes je u Melbourneu bez pobjede još od 2016. i pobjede Nice Rosberga, dok Hamilton na pobjedu čeka od 2015. S druge strane, Vettel i Ferrari imaju dvije uzastopne pobjede. Sutra bi nam nakon posljednjeg treninga i kvalifikacija trebalo biti puno jasnije hoće li Ferrari nastaviti niz ili će Mercedes prekinuti svoju australsku sušu.

Rezultati VN Australije 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

9 komentara

  1. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Ma sve se sutra mijenja….



    1
    -1

    2
  2. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Ne zna se tko je gori, Horner, Hamilton, Vettel ili Wolff…kao djeca kad se raspravljaju



    7
    6

    1
  3. Formula 1
    tomz Prikaži

    Sutra će Ham, Vettel, Wolff, Horner i Marko začepit kad Stroll odveze 1’18.500 :p



    8
    8

    0
  4. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Ako bude još jedna godina dominacije mercedesa i Hamiltona, mislim da ću si uzeti neke dvije godine pauze od f1, to sam napravio i davne 2003…..



    1
    1

    0
  5. Rover
    zjurina Prikaži

    Ne vjerujem nijednome od koji su “progovorili” u biti jedni o drugima, neki pak o sebi…cf. zadnja tri-četri članka.
    Toliko su prešli u te tzv. PR borbe da mi je već muka od njih & nijednu izjavi, komentar ne uzimam kao nešto relevantno.

    Radije ću si s guštom pogledati “1000 milja Sebringa” ili bar jedan veći dio i počekati ne subotu, već tek nedjelju ujutro i da se crvena svjetla pogase i krene utrka.

    A ovi sa ” F1 TV ” što usraše “pošteno” gledanje Formule1 – baš dobro za njih & šelim im što više problema i što manje uspjeha.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.