Potencijalne nove momčadi su pokazale „stvaran interes“ za F1 – Chase Carey

Vijesti

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Prema riječima direktora Formule 1, Chasea Careyja, potencijalne nove momčadi su pokazale stvaran interes za ulaz u sport. To je izjavio tijekom konferencije za novinare na VN Australije.

Predsjednik FIA-e Jean Todt je prošli tjedan izrazio želju da poveća broj timova u Formuli 1 s 10 na 12 momčadi. Uz to je Carey rekao da je dovođenje novih momčadi u sport jedan od njegovih ciljeva te da postoji „stvaran interes“ među mogućim pridošlicama.

„Jedan od naših strateških ciljeva je to da želimo napraviti F1 atraktivnom za potencijalne nove momčadi. Rekao bih da je to ključan cilj za nas trenutno.“

– Chase Carey

Carey je također rekao kako sport ima mogućnost privući nove momčadi s novim regulacijama za 2021.

„To je definitivno cilj za 2021. Mislim da moramo učvrstiti te regulacije kako bismo mogli otvoriti rasprave oko dolaska novih momčadi.

Zapravo, imao sam nekoliko upita od potencijalnih novih momčadi koje su izrazile interes i entuzijazam oko ulaska u sport ukoliko mi osiguramo strukturu koja bi im to omogućila. Bilo je više interesa oko novih momčadi nego što je to slučaj za nove proizvođače motora. Ali, ja uistinu smatram da se radi o stvarnom interesu s njihove strane te mi moramo finalizirati nove regulacije kako bi potencijalne momčadi shodno tome mogle procijeniti radi li se o dobrom potezu za njih.“

– Chase Carey

Carey se složio s Todtom te ponovio kako F1 kao prioritet mora imati kvalitetu, a ne kvantitetu. Također se osvrnuo i na mogućnost privlačenja novog proizvođača motora u bližoj budućnosti.

„Vezano za proizvođače motora, trenutno imamo četiri proizvođača tako da realno imamo dobar broj proizvođača motora, ali uvijek smo otvoreni da ih bude više.

Međutim, što se tiče momčadi mislim da postoji velik interes od strane mogućih pridošlica ukoliko im možemo pružiti okvir koji bi njima bio privlačan s kompetitivne i poslovne strane.“

– Chase Carey

Podsjetimo se, u posljednjih devet sezona, samo je jedna momčad ušla u sport. Dakako, radi se o američkom Haasu.


Odgovor

9 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nisam siguran do ovi znaju što rade. Opet su se javili neki luftbremzeri koji će prodat bozu i onda nakon 1 sezone i 3 utrke proglasiti bankrot, a ostali će se polomiti radi nekakve promjene pravila kako bi ovi prevaranti ušli….

    Nije F1 sport za Kutlu. Ja bi ih tražio bankovnu garanciju na 500 milijuna, svaku završenu sezonu im se oslobađa 100 milijuna. Tako jedino znaš da imaš posla s nekim tko ima dovoljno novaca.



    4
    2

    2
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Ja bi ih trazio i 600 milijuna ali to je nemoguca stvar, tko moze imati takvu garanciju a da nije veliki bogati koncern ? Novac ce u F1 prestati bit problem samo onda kada F1 postane sport za siroke mase kao nogomet, a to je nikada… sto je mozda i dobro jer mi se Palmolive F1 Team ne cini bas zanimljivim. Prema tome mocadi sto dolaze u F1, a da nemaju pozadinu velikog dionickog drustva, su im jedina opcija da ucine barem zadnji dio grida sarenijim. Kako zadnjih par sezona imamo i tijesno “B” prvenstvo mozda neka nova momcadi ima neke sanse za osvojiti neko prvenstvo pa makar i zamisljeno. Haas je dobar primjer da kad si novi ne moras uvijek biti Caterham i da u par sezona mozes lakocom obilaziti kapitalce F1 poput Williamsa :)



      1
      1

      0
  2. gidra Prikaži

    Svakako da su “novi” timovi dobrodošli, pa usudio bi se reci da je to win-win situacija i za vodstvo F1 (financije) i za gledatelje (pod uvjetom da dolaze provjerena imena iz svijeta auto-moto sporta -BMW,Porsche, Toyota).

    No, s druge strane jedan novi Caterham mislim da nikome ne bi dobio profita.



    1
    1

    0
  3. Japan
    Turkoglu Prikaži

    Bas bi bilo for a da udje Volvo, onak potpuno van ocekivanja.



    1
    1

    0
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Nove momcadi koje ce postat customer Mecki, Ferrariju, Renaultu ili Hondi?? Ne znam bas..


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Ja bi volio vidjet Jaguar ili Porsche, makar koliko vidim imaju veći fokus na FE.


    0
    0

    0
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ako budu ok nova pravila, realan i kontroliran budget cap, drugačija raspodjela prihoda…zašto ne.


    0
    0

    0
  7. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Što bi falilo da ih ima 50. Oni na vrhu se ne bi mogli opustiti ni trenutka jer bi svako malo morali pretjecati nekog tipa za kojeg ni su ziher da li iopće ma položeni vozački za bicikl.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.