Liberty neće uvoditi „trikove“ u F1 kako bi utrke učinili što zanimljivijim – Chase Carey

Vijesti

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Nositelj komercijalnih prava na Formulu 1, Liberty Media neće pribjeći trikovima i raznim shemama kako bi napravili utrke što zanimljivijim, rekao je njihov CEO – Chase Carey.

Poznato je kako Liberty razmatra promjene dosadašnjem programu trkaćeg vikenda za buduće sezone. Iako ovo, prema očekivanjima, uključuje manji broj slobodnih treninga kako bi se vikend zgusnuo u manje dana, neki u F1 sugeriraju skraćivanje F1 utrka s trenutnog standarda od 2 sata/305 kilometra.

Međutim, u intervjuu za RaceFans i druge medije na Auto sajmu u Ženevi, Carey je rekao kako ne vidi potrebu za skraćivanjem utrka.

„Možda sam ja preveliki Amerikanac, ali ne mislim kako su utrke dugačke. Svaki sport koji pratim u Americi traje puno duže nego naše utrke.“

– Chase Carey

Carey je također potvrdio kako će se Liberty oduprijeti iskušenju da iskoriste razne trikove kako bi privukli što veći interes za Formulom 1.

„Mislim da ćemo uvijek pokušati tražiti nove načine da poboljšamo iskustvo F1 utrke za naše fanove, ali tako da poštujemo povijest sporta te ono što čini ovaj sport sjajnim. Nećemo popuniti sport trikovima kako bismo dobili što veći publicitet.

To je predivan sport, sport sa sjajnom poviješću i odličnim fanovima. Morate to poštovati, ali isto tako biti otvoreni načinima da nastavimo stvarati energiju i uzbuđenje vezano za sport. S tim da to morate raditi jako pažljivo kad se radi o sportu koji ima toliko fanova kao naš te sjajnu povijest poput naše.

Ali ne mislim kako je specifičan cilj skratiti utrke ili slično, postoje drugi načini da uzbudite i dovedete novu energiju u utrke.“

– Chase Carey

Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Ako je onaj dodatni bod za FL dodatna energija kojom će privući fanove, onda sam ja kraljica Elizabeta II.

    Bolje je da maknu jedan slobodni trening



    2
    -1

    3
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Rece on to i nastavi borbu za sto vise ulicnih staza i Amerikanizaciju sporta…Samo da je glamur i da manekenke masu zastavom.



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.