Ferrari potpuno izbacio Mission Winnow za VN Australije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 11 komentara

Nakon što je prošlog tjedna otkriveno da je Ferrari izbacio Mission Winnow iz službenog imena momčadi, danas je potvrđeno da se taj brend uopće neće nalaziti na bolidima i opremi momčadi tijekom VN Australije.

Vlasti u Australiji su među prvima izrazile sumnju oko legalnosti takvog sponzorstva s obzirom na brojne zabrane reklamiranja duhanskih proizvoda koje su na snazi.

Iako iz Philip Morrisa tvrde kako Mission Winnow ne promovira njihove duhanske proizvode, protivnici smatraju kako logo previše podsjeća na logo Marlbora.

Ferrari je stoga odlučio maknuti sve reklame Mission Winnowa sa svog bolida i opreme za prvu utrku sezone koja se idućeg tjedna vozi u Melbourneu. Kao zamjena za Mission Winnow logotipe je najavljeno iznenađenje:

“Postojali su problemi sa zdravstvenim odjelom u Australiji te nije bilo dovoljno vremena da Philip Morris smisli rješenje. Mission Winnow nije brend, nema veze s duhanom jer se odnosi na prijelaz s duhanskih na električne proizvode.”

“U svakom slučaju, u Australiji ćemo imati iznenađenje za fanove na bolidu.”

– Louis Camilleri, CEO Ferrarija

Očekuje se da će Ferrari nakon VN Australije vratiti Mission Winnow na bolide, no to nije potvrđeno. Zanimljivo, nigdje se ne spominje nikakva kontroverza oko McLarena i njihovog reklamiranja BAT-a koje se na bolidu prikazuje sloganom “A Better Tomorrow”.

Također, vrijedi spomenuti da MotoGP momčad Ducatija, koju također sponzorira Philip Morris, u imenu i dalje ima Mission Winnow te ne planira mijenjati ništa uoči ovotjedne VN Katara. Ipak, određene udruge u Italiji već su reagirale i na njih.


Odgovor

11 komentara

  1. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Jos pritiska na Ferrari :´(



    5
    1

    4
  2. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    Bezveze ih zamaraju nećime što ne predstavlja duhan..niti je svrha reklamiranja duhana.. ali uvijek se nađe nešto za čeprkanje! :D :D :D



    3
    2

    1
  3. Rover
    zjurina Prikaži

    Ma dragom Bogu svejedno kaj pise na krilu ako ce pobjedjivati i osvoji naslov ! ?


    0
    0

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    ne kuzim cemu branjenje necega sto nije reklama za duhanske proizvide. Pazi ti njih, previse podsjeca na marlboro. Marlboro su cigare a MW nisu i kraj price. To sto ovi na taj nacin sponzoriraju Ferrari je druga prica ali opet na kraju balade koga MW podsjeca na PM ili na Marlboro? Mislim da oni van svjeta F1 kad vide bolid Ferrarija se pitaju a koji su ovo a ne da ih to podjeca na Marlboro. Jer tako sam i ja mislio dok nisam upucen u cijelu pricu. Po meni su ovo gluposti da boli glava. Zasto je uopce zabranjeno sponzorirati bilo sto? Jesu cigare ilegalne u svijetu? Alkohol koji je zabranjen u nekim zemljama gsje se vozi F1 se opet s druge strane nalazio na bolidima a cigare su kao problem.



    4
    3

    1
  5. Fia
    cucla100 Prikaži

    Stavite ogroman znak ferrarija, zuto crnog konjeka
    Bit ce lijepsi.


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Gluposti, čime se oni zamaraju. Tko puši pušit će uvijek osim ako ne odluči prestati, a tko nikada nije i zna štetu po zdravlje koju cigarete uzrokovati neće taknuti ništa od toga. Nikad nisam probao, nit neću, a kamo li da me sad reklama na nekom bolidu potakne da kupim kutiju.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.