Honda: Pakiranje na testiranjima je bilo malo pretijesno

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Red Bullov šef Christian Horner na početku predsezonskog testiranja u Barceloni je pohvalio Hondin motor kao “prekrasnu stvar”, a u narednim danima vidjeli smo da je napravljen veliki pomak po pitanju pouzdanosti. Nijedna ekipa pogonjena Hondom nije imala većih problema tijekom 8 testnih dana, ali Toyoharu Tanabe priznaje da su u pojedini trenucima bili nervozni.

Za britanski Autosport je izjavio da “ne vjeruju dovoljno” napretku kojeg su ostvarili.

“Nemamo ozbiljnih problema s trenutnom instalacijom, ali smo naišli na određene probleme zbog vrlo uskog pakiranja. Oblik je bio malo preagresivan, što znači da ga moramo mrvicu promijeniti. Ne radi se o velikoj brizi.”

– Toyoharu Tanabe

Honda je odradila određene promjene na stazi, ali će također spremiti neke novosti za VN Australije koja je na rasporedu 17. ožujka.

“Trenutno – stvar nije ozbiljna. To znači da ćemo biti spremni za prvu utrku, bit će spremne komponente s kojima smo imali probleme tu.”

U Hondi nikad nisu zadovoljni napretkom, iako je slika o njima sad sasvim drukčija od one koju je svijet Formule 1 imao prije dvije godine.

“Zapravo, nikad nismo sretni! Naravno da imamo cilj, kako sad tako i kroz godinu. Ne vjerujemo toliko trenutnom ostvarenju. Još uvijek postoje područja na kojima se moramo poboljšati kako bismo uhvatili najbolje.”

Red Bull je osvojio četiri utrke prošle godine i u konstruktorskom poretku su završili na trećem mjestu. Očekuje se da bi vrlo brzo mogli biti u sličnoj formi.

“Pregledali smo skoro svaki pojedinačni dio i pokušali ga olakšati ili poboljšati pouzdanost. Što se tiče motora – ciljali smo na bolju efikasnost. Pokušat ćemo ga postepeno poboljšati.”

– Toyoharu Tanabe

Odgovor

5 komentara

  1. Alfa Romeo
    duxiron1 Prikaži

    Kakvi su to određeni problemi zbog uskog pakiranja, možda će ove godine biti pouzdani i zaostajati u snazi, a možda je samo pila naopako ?!



    1
    1

    0
  2. Rover
    zjurina Prikaži

    Ma Foza Ferrari & Foza Honda :-)



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.