Kubica: Trenutno znam 20% stvari koje bih trebao znati da bih bio spreman

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Williamsov novi vozač Robert Kubica smatra da je u ovom trenutku tek oko 20% spreman za početak nove sezone, ali isto tako ne vidi načina da išta napravi po tom pitanju pa će se morati snaći u hodu kako sezona bude odmicala.

Momčad je na testiranja došla potpuno nespremna, tako da je do kraja osmog dana Kubica zabilježio samo 268 krugova, što je manje od bilo kojeg drugog regularnog vozača na gridu.

“Takva je situacija, ne mogu ništa napraviti po tom pitanju. Moram osigurati da napravimo sve što je u našoj moći, s moje strane. Vraćam se nakon 8 godina, a vjerojatno znam oko 20% stvari koje bih trebao znati prije odlaska u Australiju.”

“Ostatak je nepoznanica. Nisam napravio više od 15 krugova simulacije dužeg stinta. Postoji puno upitnika, ali to je realnost, ne možemo to promijeniti.”

– Robert Kubica

Kubici je posebno zasmetalo što je svoj testni program u Barceloni završio jer je ekipi ponestalo rezervnih dijelova. Nakon vrlo dobre srijede koju je opisao kao “jedan od mojih najboljih stintova u Williamsovom bolidu”, to je bilo pravo razočaranje.

“Posljednji put kad sam zapravo osjetio bolid bilo je u srijedu poslijepodne, u prvom stintu kad je bolid radio stvari koje su me iznenadile, zaista pozitivno iznenadile. Osjećao sam se jako dobro i pouzdano, ali od tada je moje samopouzdanje splasnulo jer bolid nije bio u pravom stanju.”

– Robert Kubica

Novinari Motorsport portala su upitali Kubicu kakvi su ciljevi za VN Australije koja je na rasporedu za samo 2 tjedna, a Poljak je odgovorio:

“Moramo osigurati da bolid ostane u jednom komadu. Realnost je takva – moj test je bio gotov nakon stinta u srijedu popodne. Ostatak – moram zaboraviti kakav je osjećaj bio.”

– Robert Kubica

Njegov timski kolega George Russell kaže da je bolid FW42 dobro napredovao od debitantskog nastupa u Barceloni, ali Kubica nije baš uvjeren u to:

“Bilo je nekih pozitivnih stvari, ali zaista je teško reći da smo napredovali kad stojimo u garaži ili vozimo bolid koji nije postavljen kako bi trebao biti. Nažalost, mislim da će prvi GP vikendi poslužiti više kao testovi nego kao prave utrke.”

– Robert Kubica

Povezana vijest
Claire Williams: Momčad se ne nalazi u krizi


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    E jbg Robi, bilo je romanticno dok nisu poceli testovi…sad kad je realnost opalila samar su svi, pa i ti, svjesni u kakvim gov… je cijela ekipa.
    Nadam se da ce se izvuci, ali misim da ce ove sezone biti jos gore nego prosle. Sumnjivi naslovni sponzor i rezultati testova nagovjestavaju samo najgore…



    1
    1

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    E Roberte, Roberte.. Uvjerljivo zadnja ekipa.. Bod nije nemoguc ali samo u slucaju velikog broja odustajanja..



    1
    1

    0
  3. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Nebih se ja brinuo previše, ni ljudi koji su ti napravili taj bolid ne znaju više od 20% o pravljenju bolida tako da no worries Robert.



    1
    1

    0
  4. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Još jedna sezona za k….


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.