Binotto o dvoboju unutar ekipe: Nećemo usporavati Leclerca, niti ubrzavati Vettela

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Ferrarijev novi šef Mattia Binotto je pojasnio momčadsku strategiju po pitanju borbe između njihova dva vozača. Kaže da je Charles Leclerc slobodan voziti najbrže što može i boriti se protiv Sebastiana Vettela ove godine.

“Očigledno, oni će se moći boriti. Nećemo pitati Charlesa da ide sporije niti Sebastiana da ide brže. Trebaju nam obojica na svom maksimumu.”

“No, ako na početku sezone bude nekakva nejasna situacija – Sebastian je iskusniji vozač koji je s nama dugi niz godina, već je osvajao naslove i on je naš prvak.”

Binotto se nada da će takav pristup biti dovoljno dobar za Ferrari koji je prošlih godina djelovao prilično šlampavo i neodlučno oko unutarmomčadskih odredbi:

“Mislim da će to biti dobro za Ferrari. Kad su vam namjere jasne od početka – barem nećete raditi greške u nejasnim situacijama.”

Ferrarijev SF90 se tijekom predsezonskih testiranja pokazao kao prilično brz, ali i nepouzdan bolid. Leclerc je također pokazao zavidnu brzinu, ali i nekoliko pogrešaka.

“Charles je dobar vozač, definitivno vrlo brz vozač. Ovdje u Barceloni se usredotočio na razumijevanje bolida, rad s novom ekipom i s inženjerima. Ne vjerujem da je postojala bilo kakva bitka između njih dvojice [Vettela i Leclerca]. Bilo je važnije shvatiti novi bolid.”

“Radili su vrlo slična vremena, istina, ali mislim da to samo dokazuje da je Charles dobar i brz vozač. Mislim da smo to znali već odavno jer je on dugo u Ferrariju. Vidjeli smo to i prošle godine u Sauberu. Ne mislim da se radi o iznenađenju. Nismo tek sad shvatili da je on ispravan izbor za nas, to je bilo jasno još i ranije, ali će sezona reći puno više.”

– Mattia Binotto

Odgovor

9 komentara

  1. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Volio bi da Vettel osvoji naslov…. nekako bi to bas bila lijepa prica… otvoreno je uvijek govorio da mu je Schumacher idol, da je kao mali navijao za Ferrari… Volio bi da uzme naslov s mitskim Ferrariem…. …nakon toga da prenese sve svoje znanje na malog Micka i prepusti mu mjesto u momcadi… … i onda mirna srca poc u mirovinu i uzivat s obitelj u zivotu…. ?



    5
    4

    1
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ovaj mi se stav itekako sviđa i vjerujem da će biti tako, jer je jedini ispravan za obojicu vozača, a ekipa bi hodala po tankom ledu ako ne bude radila ovako kako Binotto kaže.

    Isto tako, drago mi je da je se Ferrari riješio tereta Raikonnena kojeg je imao zadnjih sezona, jer je zbog njegovih povijesne ostavštine ekipa bila uvijek u nedoumici da Vettelu dadnu prednost, iako je u veliku većinu vremena u Ferrariju Kimi bio debelo inferioran vozač u svakom smislu. Leclerc bi trebao biti Vettelu puno veća prijetna, ali svejedno vjerujem da će ekipa sada biti dosta samouvjerenija i čvršća u donošenju timskih odredbi kad im to bude od krucijalne važnosti, pa makar to bilo na štetu i puno iskusnijeg Vettela.



    8
    7

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Po meni će biti dobra stvar ako Leclerc bude blizu Vettelu. Tada će se napokon moći nadati dvostrukoj pobjedi, kad budu imali brži bolid na nekoj stazi.



      6
      6

      0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Well, you talk the talk… Now let’s see you walk the walk


    0
    0

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ante, od kuda dolazi to mišljenje o nepouzdanom Ferrariju?


    0
    -1

    1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      U zadnja četiri dana su imali dva “race ending” problema, a i Binotto kaže da bi htjeli malo bolje “razumjeti pouzdanost”.



      1
      1

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa ako cemo realno na ovim testiranjima gotovo nije bilo ekipe bez problema, svi su vise manje imali nekih problema ili na prvom ili na drugom testu.Lani je Ferrari odradio sezonu bez nekih kvarova da su vozaci odustajali zbog toga tako da nevjerujem da je to nesto sad drsticno losije.



        1
        1

        0
  5. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Možeš misliti,zna se kome je sve podređeno u Ferrariu,a i postoje radio poruke tipa “Seb je brži od tebe” u slučaju pružanja otpora.


    0
    0

    0
    • dejan_s Donator Prikaži

      Ako ste odgledali prošlu sezonu onda vaš komentar ne zaslužuje ništa više od podsmjeha, a ako pak niste onda zaslužuje još veći podsmjeh jer pišete nešto o čemu ne znate ili idete tek navijački trošiti emocionalni naboj? Samo recite ne volim Ferrari i/ili Vettel-a i vjerujem da će vaš komentar zaslužiti više respekta. Prošle godine Mercedes je demonstrirao timska pravila u istoj ili čak radikalnijoj mjeri nego što je to bio slučaj u Ferrari-ju u eri Schumacher-Barrichello ( npr Austrija 2002 godine).
      Ako imate miopiju u vezi Merdedesa ponovite gradivo:
      https://www.gpfans.com/en/articles/3811/bottas-team-order-broke-my-heart-wolff/

      I sam vjerujem da će Vettel-a ove godine tretirati kao prvu violinu, ali upirati prstom u Ferrari, (koji npr nije ikoristio timske odredbe u Austriji prošle godine npr.) zaista je previše obojeno pristrasnošću. No, nije pitanje da li će favorizirati Vettel-a spram praktički rookie-ja Leclerc-a nego kako to da se ćuti o maćehinskom odnosu spram Bottas-a u Mercedesu?



      3
      3

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.