Gasly priznao kako je njegova pogreška uzrok sudara

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Pierre Gasly je priznao kako je napravio pogrešku koja je uzrokovala njegov teški sudar u zavoju devet tijekom predzadnjeg dana testiranja.

Red Bullov vozač se tako zabio sa svojim RB15 u zaštitne barijere, a snimke pokazuju kako je dotaknuo travu na ulasku u zavoj te izgubio kontrolu nad bolidom.

„Napravio sam pogrešku u zavoju devet i izgubio sam kontrolu nad bolidom. Stvarno veliki sudar. Jedan od najvećih koje sam ikad imao.“

– Pierre Gasly

Gasly se ispričao svojoj momčadi za pogrešku te rekao kako se nada da će biti u mogućnosti pripremiti bolid za Verstappena da odradi posljednji dan testiranja.

„Ovo znači da će mehaničari imati jako dugu noć te mi je jako žao zbog toga. Trenutno je najbitnije da Max može sjesti sutra u bolid pa ćemo se onda fokusirati na pozitivne stvari. Uspjeli smo odraditi puno testiranja danas te imamo dosta toga za analizirati.“

– Pierre Gasly

Gasly, koji je odradio svoj dio predsezonskih testiranja kaže kako ga je ohrabrio performans i pouzdanost Red Bulla.

„Mislim da je bolid, paket koji imamo trenutno, i šasija i motor, dobro poboljšanje za novu sezonu. Pouzdanost je jako dobra, a i imamo dobar performans.

Samo još moramo shvatiti kako maksimizirati performans trenutnog paketa, stoga vjerojatno nismo favoriti ili najbrži trenutno, ali ćemo poraditi na tome do Melbournea i pokušati doći tamo s najboljim mogućim bolidom.“

– Pierre Gasly

Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Dvije totalke samo.
    Mora da mu je omiljena pjesma “ups i did it again”



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.