Schumacher bi mogao testirati Alfu Romeo već ove sezone!

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Mick Schumacher je na užem popisu vozača koji bi mogli ove sezone nastupiti za Alfu Romeo – tvrdi šef ekipe Frederic Vasseur.

Schumacher je prošle godine osvojio naslov Europske Formule 3, te se priključio Ferrarijevoj vozačkoj akademiji. To bi mu moglo pružiti priliku za prvi test F1 bolida, bilo za Ferrari, Alfu ili Haas.

“Postoji uža lista kandidata i Mick je dio te liste jer je jedan od vozača u Formuli 2 koji ispunjavaju kriterij da odrade test debitanata. Izbor je prilično ograničen, ali još nismo odlučili. Imamo nekoliko imena na toj listi.”

“Nastavit ćemo sagledavati opcije i raspraviti sve s Ferrarijem.”

– Frederic Vasseur

Ekipe će dobiti 4 dana službenog testiranja unutar sezone, ali dva od ta četiri dana moraju biti odrađena s vozačima koji se nisu natjecali u više od 2 F1 utrke. Po tom pravilu – Alfa za tu ulogu neće moći angažirati svog rezervnog vozača Marcusa Ericssona.

Ipak, moglo bi se dogoditi da u svibnju u Barceloni za prva dva dana iskoriste svoje vozače Antonija Giovinazzija ili Kimija Raikkonena, pa da onda debitanta angažiraju za druga dva dana nakon VN Mađarske.

Vasseur kaže da je u pitanju “tehnička odluka” koja će biti odlučena na temelju razvojnog plana ekipe.

Zanimljivo, iako je Giovinazzi ove godine službeno vozač Alfe Romeo, Talijan je neslužbeno i rezervni vozač Ferrarija. Scuderia nema službeni plan-b za slučaj da Sebastian Vettel ili Charles Leclerc ne budu mogli nastupiti na nekoj utrci.

Situacija je još manje jasna u Alfi jer njihov rezervni vozač Marcus Ericsson ove godine nastupa u IndyCar seriji u punom angažmanu. Jedna od solucija mogla bi biti ta da se okrenu Ferrarijevim novim razvojnim vozačima – Brendonu Hartleyu ili Pascal Wehrleinu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.